Csehi: Meg tudjuk oldani a problémákat

Vágólapra másolva!
2010.02.26. 15:35
null
William McStay nagyon elégedett játékosai mentalitásával (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Címkék
Csak jó hírekről tudunk beszámolni – így kezdte az idénynyitó sajtótájékoztatót Csehi István, az Újpest labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. A sportvezető elismerte, vannak problémák a csapat anyagi helyzetét illetően, de ezt tudják kezelni. A télen két új szponzor érkezett, amelyek közül egyet nevesítettek meg. A szakmai részt illetően William McStay, a csapat vezetőedzője elmondta, az új játékosok érkezésével versenyhelyzet alakult ki, és a labdarúgók csak a futballra koncentrálnak. McStay arról is beszélt, hogy túl hosszú volt a szünet, véleménye szerint karácsonyig nyugodtan lehetne játszani, ez jobb lenne a játékosoknak és a szurkolóknak is.

Az idén 125 éves Újpesthez öt új játékos érkezett a télen (a Manchester Cityből igazolt Varga Péterre a második csapatnál számítanak). Közülük hárman kölcsönbe, ketten pedig végleg, de a klubnak egyikük sem került pénzébe – tudtuk meg Kovács Zoltántól, az Újpest sportigazgatójától. Az öt új játékos (Dusan Vasziljevics, Varga Roland, Demjén Gábor, Gary Martin, Szokol Zsolt) közül Varga Roland vett részt a szezonindító sajtótájékoztatón, ő azért érkezett Újpestre, hogy több szerepet kapjon a felnőttek között.

„A menedzseremnek már korábban felvetettem, hogy a felnőttek között szeretnék játszani, és ő azt mondta, az Újpesttel van jó kapcsolata, így hosszabb tárgyalás után idekerültem. Jól érzem magam a csapatnál, nincs klikkesedés, a fiatal és az idősebb játékosok megértik egymást. Még nem tudom, hogy az első mérkőzésen melyik poszton számítanak rám, de az biztos, hogy támadó középpályásként, esetleg csatárként játszhatok" – mondta el a Nemzeti Sport Online-nak az egyiptomi U20-as vb-n bronzérmet szerző fiatal labdarúgó.

Csehi István, az Újpest ügyvezetője elmondta, nem old meg minden problémát az új szponzorok érkezése, de sokat segítenek a klubnak. A mai sajtótájékoztatón csak a Diagon Kft.-t nevezték meg a két új szponzor közül, amely főprofilját tekintve hematológiai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég. A támogatók kapcsán hír még, hogy a Pumával további hároméves szerződést kötött a lila-fehér klub.

A csapat vezetőedzője, William McStay elmondta, örülnek a szezonkezdetnek a nagyon hosszú téli szünet után. A skót szakember kifejtette, hogy hosszúnak tartja a magyarországi téli szünetet. Úgy véli, karácsonyig nyugodtan tarthatna a szezon, így kevésbé lenne zsúfolt a naptár, amely különösen a szurkolóknak okoz gondot, hiszen előfordul, hogy hetente három meccset játszik a csapat. McStay szerint a hathetes szünet lenne az ideális.

„Nagyon elégedett vagyok a mentalitással, amit most az öltözőben tapasztalok. Az öt új játékos érkezésével versenyhelyzet alakult ki, több labdarúgóra számíthatok a tavaszi szezon során, ami tekintve, hogy huszonhárom mérkőzést játszunk, elengedhetetlen a jó szerepléshez. Ami Varga Roland igazolását illeti, már az egyiptomi U20-as vb-n is tetszett a játéka, úgy vélem, sokat fejlődhet ebben a csapatban."

Az idén 125 éves az anyaegyesület, az Újpesti TE, erről pedig a tavaszi mezen is megemlékeznek, a címer alatt lesz látható a jubileumi évszám.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik