Craig Short nagyon büszke a csapatára

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 08:48
null
Tommy Doherty (balra) mindent bevetett a mérkőzésen (fotó: Németh Ferenc)
A Ferencváros Tóth Bence remek góljával 1–0-ra legyőzte a Debrecent a labdarúgó Soproni Liga 23. fordulójának nyitó találkozóján. A fővárosiak edzője, Craig Short elégedett volt csapatával, kollégája, Herczeg András már kevésbé.

„Büszke vagyok a csapatomra, hiszen erős ellenfelünk volt ezen az estén – nyilatkozta az összecsapás után Craig Short. – Szerencsénkre a Debrecen is nyerni akart, ezért lehetett élvezetes a mérkőzés."

A szakvezető hozzátette, egy ilyen meccs megnyeréséhez kiváló egyéni teljesítményekre van szükség. A Ferencvárosnál ezek most megvoltak, a tréner ki is emelte Djordje Tutorics, Dragóner Attila, Csizmadia Csaba, valamint a gólszerző Tóth Bence játékát.

„A BL-ben szereplő Debrecen ellen játszottunk. Más találkozón tíz helyzetet is ki tudtunk dolgozni, most kettőből egyet értékesítettünk, és ez jó arány. Ráadásul a magyar bajnokságban szokatlanul jó tempójú mérkőzés volt."

„Mindkét csapat rendkívül lelkesen és elszántan futballozott – vette át a szót Herczeg András, a hajdúságiak klubmenedzsere. – Rengeteg párharc tarkította a találkozót. A szerencse azonban a Fradi mellé állt: kevés kapura lövés akadt, s ezekből a lehetőségekből mi kapufát, a házigazdák pedig gólt értek el."

Herczeg szerint az FTC agresszívan letámadott, valamint a talaj sem kedvezett a Debrecen játékának. A DVSC szakvezetője kritizálta csapata támadójátékát, mivel elöl nem tudtak helyzeteket kialakítani, fáradtan mozogtak – a jelek szerint sokat vett ki belőlük a hat nap alatt lejátszott három meccs. Cserélni viszont nem tudott, mert a kispadon nem volt csatára.

Arra a kérdésre, hogy nem bosszulhatja-e meg magát a többfrontos harc (a Loki érdekelt a bajnoki címért folyó küzdelem mellett a Ligakupa és a Magyar Kupa döntőjében is), Herczeg így felelt.

„Jobb több fronton harcolni, mint egyen sem. Ez a feladatunk, ezt kell megoldani, igyekszünk a lehető legjobb eredményeket elérni."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik