Budafok: hiányozhat a főnök az ausztráliai járványhelyzet miatt

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 12:27
null
Bélteky Róbert figyelte a Budafokot, és úgy érzi, hogy jó a csapat (Fotó: Szabó Miklós)
Az ausztráliai járványhelyzet miatt Bélteky Róbert tulajdonos lemaradhat csapata, a Budafok élvonalbeli bemutatkozásáról.

 

Csaknem hetvenöt év után jutott fel újra, története során másodszor az NB I-be a Budafoki MTE, ám a klub tulajdonosa valószínűleg nem követheti a helyszínen, mire megy csapata a Kisvárda ellen az első fordulóban a Promontor utcában. Sőt, vélhetően az ezt követő néhány meccsről is lemarad. Bélteky Róbert, a magyar-ausztrál tulajdonos ugyanis Melbourne-ben él, és a tél közepén járó országban, azon belül a Melbourne-t is magában foglaló Victoria államban egyre súlyosabb a koronavírus-járvány, emiatt az állami kormányzat újra szigorú intézkedéseket kénytelen bevezetni.

Konkrétan járványügyi katasztrófahelyzetet jelentett be vasárnap Daniel Andrews, a csaknem hat és fél milliós régió miniszterelnöke. Három hete kijárási korlátozásokat vezettek be, a lakóhelyén kívül mindenkinek maszkot kell viselnie, most azonban újabb hat hétre majdhogynem teljes kijárási tilalom van érvényben. Családonként csak egy ember mehet vásárolni, ő is legfeljebb öt kilométer távolságra, egyes üzleteket ideiglenesen bezárnak, éjszakára teljes kijárási tilalmat írnak elő. És lezárták az állam határait is az országon belül.

„Úgy terveztem, hogy már ezen a hétvégén Magyarországra repülök, és maradok is a bajnokság rajtjáig, csakhogy egyre kevesebb rá az esély   – mondta lapunk megkeresésére Bélteky Róbert. – De mindent megteszek, hogy ott lehessek a stadionban a Kisvárda ellen: aki el akarja hagyni az államot, külön engedélyt kell kérnie a kormányzattól, ezt meg is tettem, várom az ügyem kedvező elbírálását. A feleségem már kijutott az országból, ő Londonban van a fiamnál, de ő légiutas-kísérő volt, rá enyhébb utazási szabályok érvényesek. Bízom benne, hogy nekem is engedélyezik az utazást, ám erre most semmilyen biztosíték nincs.”

A tulajdonos az újonccsapat nyári felkészüléséről is mondott néhány szót.

„Jól sikerültek az edzőmérkőzéseink, a felvételek alapján úgy látom, szépen alakul a csapat  – fogalmazott Bélteky Róbert. – Az MTK ellen például a hajráig vezettünk, jól futballoztunk, csak a balszerencse miatt kaptunk ki. Igazán sajnálatos a frissen igazolt jobbhátvédünk, Marko Iharos sérülése, nagy veszteség a kiesése. Egyébként úgy látom, beváltak az új játékosok, Zsóri Dániel is sorra rúgja a gólokat. Azt mondom, jól néz ki a csapatunk, bár tudjuk, hogy az idény előtt minden együttes jól szokott kinézni. Mindenesetre bizakodó vagyok.”

A Budafok legközelebb az Eszék ellen játszik felkészülési mérkőzést, szerdán a felcsúti Pancho Arénában találkozik a horvát bajnokság 4. helyén végző együttessel.

A csapathoz kapcsolódó friss hír, hogy az egyik edzésen talpsérülést szenvedett a középpályás Soltész István. Egyelőre nem tudni, mennyit kényszerül kihagyni a 19 esztendős játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik