Budafok: fogynak a bérletek, az új csapatbusz már bizonyított

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2020.08.14. 09:34
null
Jó NB I-es szereplésben reménykednek a Budafok hívei (Fotó: budafokimte.hu)
Az élvonalba csaknem hetvenöt év után visszatérő Budafoki MTE szurkolói ankétot tartott, és két új játékossal is erősödött.

 

„Eddig csaknem háromszázötven bérletet adtunk el” – osztotta meg a jó hírt a hallgatósággal Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke a klub szurkolói ankétján, amelyet a történelmi idény – a Budafok hetvennégy év után tér vissza az élvonalba – felvezetéseként tartottak a fővárosi XXII. kerületi egyesületnél, a BMTE Sportvendéglő kerthelyiségben. A jó hangulatú találkozón részt vett a játékosok képviseletében Kovács Dávid csapatkapitány, a klub idén nyáron szerződtetett labdarúgói közül pedig Lőrinczy Attila, Takács Ronald és Zsóri Dániel.

Jakab János azt is elmondta: az egyesület Budafok-Tétény önkormányzatával együttműködve mindent megtesz azért, hogy segítse drukkerei utazását az idegenbeli mérkőzésekre. A tiszteletbeli elnök szurkolói kérdésre válaszolva hozzátette, javasolja, hogy a hetvenöt év felettiek ingyen léphessenek be a BMTE Stadionba és kész egyeztetni további diákkedvezményekről is.

„Nem szeretnénk semmiféle hasznot húzni a szurkolóinkból, akiket mindenben segítünk” – fogalmazott, majd a főlelátó előtti kerítés elbontására vonatkozó felvetésre úgy reagált, azon lesz, hogy a mostani helyzet megszűnjön.  – A mi drukkereink miatt nem kell kerítés, aki pedig be akar menni a pályára, azt mindenképpen megakadályozzuk benne.”

A nyáron a Promontor utcai stadion is felújításon esett át, immár mindenben megfelel az NB I-es követelményeknek, új az öltöző és a sajtóterasz is. Az egyik lelátó – amelyen négyszázan ülhetnek, köztük hetven VIP-vendég – építése még nem fejeződött be, de a második hazai meccsre a tervek szerint elkészül.

Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke optimistán tekint a jövőbe (Fotó: Tumbász Hédi)
Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke optimistán tekint a jövőbe (Fotó: Tumbász Hédi)

Jakab János arról is beszélt, hogy támogatja az NB I létszámának növelését, amelyre márciusban Bélteky Róbert klubtulajdonosa is javaslatot tett.

„Amikor az idény félbeszakadt, Bélteky Róbert levelet írt az MLSZ elnökének, és azt javasolta, hogy egy kieső mellett három csapat jusson fel az élvonalba. Ez azt jelentette volna, hogy most a Vasas is NB I-es. A tulajdonos sportszerű volt, de a szövetség akkor nem fogadta el a javaslatot.”

Az ankéton részt vett Németh Zsolt, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta, a BMTE több mint egy futballklub: „Nagyon fontos egy háromszög kialakítása a klub, az önkormányzat és a szurkolók között. A cél, hogy a Budafok bizonyítsa, az NB I-ben a helye. Ha ez a hármas jól együttműködik, hozzá tudunk járulni a csapat sikereihez. Szívvel-lélekkel a száznyolc éves BMTE mögött állunk!”

A sportszakmai kérdésekre Csizmadia Csaba vezetőedző és Oláh Lóránt sportigazgató válaszolt. Előbbi elmondta, hogy a csapatnak működő játékrendszere van, amelyet a jövőben szeretne továbbfejleszteni. A sportigazgató szerint az élvonalban kevesebb párharc, ám nagyobb intenzitás várható, ami gyorsabb gondolkodást követel a játékosoktól. Az is szóba került, hogy Csizmadia Csabának nincs az NB I-es munkavállaláshoz szükséges UEFA pro licences edzői papírja, ám az MLSZ új szabályozása engedélyezi, hogy újonccsapatok vezetőedzője a posztján maradhasson, ha vállalja, hogy a legközelebb (2021-ben) elinduló edzőképzésre beiratkozik.

Kovács Dávid csapatkapitány úgy fogalmazott, az NB I-ben és az NB II-ben sincs még egy olyan különleges közösség, mint a budafoki. Hozzátette: az élvonalban kulcsfontosságú lesz a helyzetkihasználás. Az is kiderült, hogy a Kisvárda elleni idénynyitón az olimpiai bajnok Noskó Ernő és az olimpiai ezüstérmes Tóth Kálmán végzi el a kezdőrúgást.

A Budafokhoz kapcsolódó friss hír, hogy a csapat két új játékossal erősített: egy évre kölcsönvette a 19 éves utánpótlás-válogatott jobbhátvédet, Huszti Andrást a Puskás Akadémiától, valamint szerződtette a magyar felmenőket is magáénak tudó 22 éves szerb belső védőt, Marko Nikolicsot.

MÁR BIZONYÍTOTT AZ ÚJ CSAPATBUSZ

Bélteky Róbert tulajdonos jóvol­tából új, minden igényt kielégítő, modern csapatbusszal gazdagodott a Budafok. A klubszínekben pompázó, klubcímerrel díszített jármű már a szlovéniai edzőtáborba menet átesett a „tűzkeresztségen”, és nagy távolságon is bizonyított. Jakab János tiszteletbeli elnök elmondása szerint nagy szükség volt már az új buszra, amely a korosztályos csapatokat is kiszolgálja majd.

Ez a modern busz szállítja a budafoki küldöttséget (Fotó: budafokimte.hu)
Ez a modern busz szállítja a budafoki küldöttséget (Fotó: budafokimte.hu)
NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
18.15: MTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
16.30: Paks–Újpest (Tv: M4 Sport)Paks, Városi Stadion
18.35: ZTE–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
16.55: DVTK–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport) Miskolc, DVTK Stadion
19.00: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
19.00: Budafok–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik