M. D. 2020.08.12 17:41 Frissítve: 2020.08.13 15:50

Budafok: ketten érkeztek, Marko Nikolics és egy Huszti

Néhány nappal a bajnoki rajt előtt újabb két játékossal erősítette meg a keretét a labdarúgó NB I-ben újonc Budafok, amely egy évre kölcsönvette a Puskás Akadémiától a 19 éves Huszti Andrást, és végleg szerződtette a 22 esztendős szerb belső védőt, Marko Nikolicsot – erről a fővárosi klub a hivatalos honlapján számolt be.

 

Huszti András Pécsen született, a szombathelyi Illés Akadémián négy és fél évet töltött el, majd a 2018–2019-es idényben már a másodosztályú Tiszakécskében játszott, ahol 22 tétmérkőzésen egy gólt szerzett. Tavaly nyáron a Puskás Akadémiához igazolt, amelyben 2019 novemberében – a Budapest Honvéd ellen – bemutatkozott az NB I-ben. Az előző szezonban a Csákvár játékosaként a kooperációs szerződés keretében háromszor az NB II-ben is pályára lépett. A 19 éves jobbhátvéd többször szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban.

Marko Iharos sérülése új helyzetet teremtett. András a segítségünkre lehet a kihívásokkal teli időszakban, számára pedig jó lehetőség, hogy Budafokon élvonalbeli tapasztalatot gyűjthet – idézi a budafoki klub honlapja Oláh Lóránt sportigazgatót.

A 22 éves Marko Nikolics – aki csak névrokona a Mol Fehérvár korábbi vezetőedzőjének – Belgrádban született, de dédmamája révén van magyar felmenője. Játszott az FK Brodarac, a Novi Banovci és az FK Zemun együttesében, majd 2017 nyarán a másodosztályú FK Indjijához igazolt. A középhátvéd 2018 őszén az ukrán élvonalban, az Arszenal Kijevben futballozott. Tavaly nyáron visszatért Szerbiába, és alapembere lett az első osztályú FK Radnak, amelyben 18 tétmeccsen szerepelt.

Továbbra is azt az irányvonalat képviseljük, hogy a budafoki és a teljes magyar labdarúgás számára értéket teremtő játékosokat szerződtetünk. Meggyőződésünk, hogy ez Markóra is igaz lesz – mondta Nikolicsról Oláh Lóránt. – Jó korban van, magyar felmenőkkel rendelkezik és élvonalbeli tapasztalata is van, viszont még nem feltétlenül kész futballista. Elképzeléseink szerint Budafokon válhat érett, meghatározó labdarúgóvá.”

Huszti a 18-as, Nikolics a 4-es mezt választotta új csapatában.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők: Marko Iharos (horvát, Slaven Belupo – Horvátország), Kovács Zoltán (ZTE FC, kölcsön után végleg), Lőrinczy Attila (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Medgyes Sinan (szlovákiai, Budaörs), Marko Nikolics (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Rad – Szerbia), Oláh Bálint (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Takács Ronald (szabadon igazolhatóként, legutóbb Inter Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Bese Balázs (MTK Budapest), Huszti András (Puskás Akadémia), Skribek Alen (Puskás Akadémia), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Gohér Gergő, Horváth Roland (Budaörs), Khiesz Kornél, Króner Martin (Pécsi MFC), Opavszky Balázs (III. Kerület), Veszelinov Vladimir (visszavonult)
Kölcsönbe távozók: Farkas Bálint (Érd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Zsolnai Richárd (Diósgyőri VTK, onnan FC Ajka) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.