Bravúros MTK-iksz, gólzáporos Haladás-győzelem

Vágólapra másolva!
2012.07.18. 21:20
null
Radó András hármat lőtt a Veszprémnek (Fotó: Unger Tamás, archív)
Címkék
Ismét több NB I-es csapatunk játszott felkészülési labdarúgó-mérkőzést a nap folyamán, az alábbiakban egy helyen megtalálja a mai eredményeket. A legnagyobb eredményt valószínűleg az MTK érte el azzal, hogy 1–1-es döntetlenre végzett a Fenerbahcéval. Sovány győzelmet aratott a Ferencváros, gólzáporos meccsen nyert a Haladás, elszenvedte első nyári vereségét a Paks, izraeli csapattól kapott ki a PMFC, cseh együttestől a Kaposvár. A Siófok és az Eger is másodosztályú együttest győzött le.

FENERBAHCE–MTK

Bár vezetett nagynevű riválisa ellen, végül 1–1-re végzett a török Fenerbahcéval az MTK felkészülési mérkőzésen Bécsújhelyen.

Az MTK már egy nappal korábban megérkezett Bécsújhelyre és a mai találkozó helyszínén edzett. A törökök első felkészülési meccsüket játszották, a kezdőben pedig olyan sztárok is helyet kaptak, mint a nyáron szerződtetett Mehmet Topal és Dirk Kuyt: az ellenfélnél így a Serkan – Gökhan G., Bekir, Kesimal, Hasan Ali – Mehmet Topal, Baroni, Kuyt, Alex – Stoch, Sow tizenegy futott ki a pályára.

A 24. percben Kanta József szabadrúgása levágódott a sorfalról, a Hungária körútiak csapatkapitánya azonban lecsapott a labdára, és a bal alsóba bombázott. Kapott gól után többször is veszélyeztetett a Fener, és a törökök szintén szabadrúgásból szerezték meg az egyenlítő gólt Alex révén.

Az ellenfél gólszerzője a második félidőben is igen aktív volt, többször is megtornáztatta az MTK kapusait. A magyar csapat védekezésre kényszerült, kevésszer jutott el az ellenfél kapujáig, de legalább az 1–1-et meg tudta tartani.

A végeredmény fényében különösen fájó lehet az MTK szurkolóinak az Európa-liga-kiesés. A Fener a következő meccsét a Newcastle ellen játssza, amelyre végül nem Sopronban, hanem Récényben kerül sor.

FENERBAHCE–MTK 1–1

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Fenerbahce–MTK 1–1 (1–1)
MTK: Hegedüs (Groppioni) – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Kanta J., Zsidai, Vadnai (Nikházi) – Könyves (Rácz), Balajti (Tischler), Csiki (Vass)
G: Alex (45.) ill. Kanta J. (24.)

FERENCVÁROS–VASAS

Détári Lajos ígéretéhez híven a sérülésből felépülteknek adott több lehetőséget, így Alekszandar Alempijevics és Józsi György is a kezdők között kapott szerepet, a próbajátékon levő Bozo Markovicshoz hasonlóan.

A találkozó egyetlen gólja a 18. percben született, akkor Orosz Márk szöglete után az erőszakos Grúz Tamás talált a Vasas kapujába. A folytatásban is többnyire az angyalföldiek térfelén zajlott a játék (Juha Hakola és Birtalan Botond is a kapufát találta el), de újabb gól már nem esett.

FTC–VASAS 1–0 (GRÚZ GÓLJA)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Vasas 1–0 (1–0)
FTC: Ranilovic (Kunsági) – Fülöp (Gárdos), Grúz, Batik, Sváb (Pölöskei II) – Orosz (Nyilasi B.), Alempijevics, Józsi, Beliczky – Hakola (Birtalan), Markovics
Vasas: Halasi – Görgényi (Polényi, 55.), Reidan, Németh B. (Tóth M., 75.), Füredi – Ferkó Á. (Uche, 81.), Kocsis (Venczel, 46.) – Babos (Balogh B., 46.), Mundi (Balla, 69.), Boda (Illés, 60.) – Csoór (Lázár, 69.)
G: Grúz (18.)
Forrás: fradi.hu


HALADÁS–VESZPRÉM

Az első osztályú Haladás 6–1-re nyert a másodosztályú Veszprém ellen, Radó András három, Kenesei Krisztián két góllal vette ki részét a sikerből.

A Haladás – amelyben többen nem szerepeltek sérülés miatt – hamar megszerezte a vezetést, miután Kenesei Krisztián kilépett egy hosszú indítással, majd a befejezésnél is higgadt maradt. Nem késett sokáig a veszprémi válasz sem, Makrai fejjel egalizált. Az első fél óra végén a szombathelyiek rutinos támadója ismét egyéni akció után volt eredményes.

A második félidőben aztán Radó András is támadásba lendült: előbb 11-esből talált be, majd a hajrában a fáradó ellenfél ellen újabb kétszer iratkozott fel a gólszerzők közé. Közte még Ugrai találata tette teljessé a gólzáporos Haladás-győzelmet.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–VESZPRÉM 6–1 (2–1)
Szombathely, 200 néző. Vezette: Tóth R.
HALADÁS: Rózsa (Farkas Marcell) – Schimmer (Szakály A.), Horváth A., Dvorschak, Halmosi (Ugrai) – Nagy I G. (Kulcsár K.), Rajos – Nagy D., Andorka (Farkas Márk), Radó – Kenesei (Búrány)
VESZPRÉM: Tarczy (Kádár) – Molnár Z., Eugene, Császár, Bosnjak – Molnár T., Makrai, Vacsi, Thiago – Szabó Zs., Honma
G: Radó (3, egyet 11-esből), Kenesei (2), Ugrai, ill. Makrai


PMFC–HAPOEL TEL-AVIV

A PMFC 2–1-re kikapott az izraeli Hapoel Tel-Avivtól felkészülési mérkőzésen Bükfürdőn. Az izraeli csapat az első félidőben nagyszerű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, majd a szünet után ismét betalált. A 85. percben Wittrédi Dávid átlövés után szépített a pécsiek tájékoztatása szerint.

A PMFC legközelebb szombaton az osztrák Grazer AK ellen lép pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC–HAPOEL TEL-AVIV 1–2 (0–1)
Bükfürdő
PMFC: Dibusz – Fodor (Nagy J.), Lantos (Csausics), Krejci (Polák), Zseljkovics – Horváth Adrián (Városi), Uzoma (Lakicsevics), Szatmári (Wittrédi), Demjén (Frőhlich) – Bajzát, Grumics (Horváth Zs.). Vezetőedző: Supka Attila
A pécsi gólszerző: Wittrédi
DIBUSZ DÉNES BLOGJA
„Játék szempontjából talán az eddigi legjobb felkészülési mérkőzésen vagyunk túl. Az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen már többen visszatérhettek a csapatba sérülés után, és ez jótékony hatással volt a játékunkra. Végig kezdeményezni próbáltunk, ennek köszönhetően több helyzetünk is adódott. Sajnos csak az egyenlítésre, mivel egy közeli szabadrúgásgól után vezetést szerzett az ellenfél. A második félidőben továbbra is támadásban maradtunk, de nem sikerült a kapuba találnunk, nem úgy az ellenfélnek. A cserék után kicsit szétesett már a csapatjáték, egy szöglet utáni szépségdíjas góllal azonban szépíteni tudtunk. A hátralévő öt perc már nem volt elegendő az egyenlítéshez, a vereség ellenére azonban már több olyan biztató jelet lehetett észrevenni, ami bizakodásra adhat okot."


EGER–TATABÁNYA

Az Eger 1–0-ra legyőzte a másodosztályú Tatabányát, a találkozó egyetlen gólját Dusan Pavlov szerezte. Az Eger végül nem hazai pályán, hanem Pétervásárán fogadta a Tatabányát, amely a mai nap jelentette be, hogy egy évre szerződtette az elmúlt idényben Budaörsön futballozó Hegedűs Norbertet, illetve a tavasszal Szolnokon játszó Törtei Tamást (mindketten szerephez jutottak a mai meccsen).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–FC TATABÁNYA 1–0 (0–0)
Pétervására, 200 néző. Vezette: Farkas Á.
EGER: Szatmári – Balog Zs., Katona A., Knakal, Piller – Pavlov, Albert Á., Ganugrava, Zvara (Kasza), Hrisztov – Horváth Z.
TATABÁNYA: Dombai (Gyulay) – Almási (Ribi), Izing, Böjte (Hegedűs N.), Szekér (Törtei) – Kovács I., Bakos Sz., Kiss Sz. (Nyilas), Móri (Asztalos), Csölle (Huszák) – Weittner (Vujovics)
G: Pavlov


PAKS–ASDOD

Elszenvedte első nyári vereségét az MVM Paks, amely 2–1-re kikapott az izraeli bajnokságot a hetedik helyen záró Asdodtól a telki edzőcentrumban.

A klub honlapjának beszámolója szerint védelmi hibák vezettek az izraeli gólokhoz: az első előtt Zsók József rossz ütemű becsúszása miatt ítélt tizenegyest Erdős József játékvezető, a másodiknál pedig egy rossz hazaadásra csapott le szemfülesen az izraeliek támadója.

A szépítő gól a csereként beálló Feil Máté érdeme volt, a tizenhatos sarkánál szerzett labdát, kicselezte a kapust, és betalált.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM Paks–Asdod (izraeli) 1–2 (0–2)
Telki. V: Erdős
PAKS: Pokorni – Heffler T., Sifter, Zsók (Éger, a szünetben), Szabó J. (Báló, a szünetben) – Kulcsár D. (Heffler N., 40.), Fiola , Sipeki (Eppel, a szünetben), Bartha – Kiss T. (Mészáros I., 65.), Simon A. (Feil, 55.)
G: Feil (84.), ill. Levivo (5. – 11-esből), Mogad (30.)
Forrás: paksifc.hu

SIÓFOK–AJKA

A Siófok 2–1-re győzött a másodosztályú Ajka ellen hazai pályán felkészülési mérkőzésen. Az első félidőben az ajkaiak szereztek vezetést Subicz Gábor találatával, ám a szünet után fordítottak a Balaton-partiak, akik közül Molnár Marcell és Egerszegi Tamás volt eredményes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–AJKA FC 2–1 (0–1)
Siófok, 150 néző. Vezette: Varga Z.
SIÓFOK. 1. félidő: Heinrich – Kiss Zs., Nyári, Fehér Zs., Pécseli – Pál Sz., Gál A., Kecskés, Melczer – Bajner, Eszlátyi. 2. félidő: Kis T. – Mogyorósi, Lengyel D., Gadó, Pécseli – Egerszegi, Windecker – Horváth B., Kiss M., Nagy T. – Molnár M.
AJKA. 1. félidő: Jánosa – Sallér, Pákai, Subicz, Domján – Nagy B., Horváth A. – Czanik, Kanta Sz., Szabó P. – Major. 2. félidő: Balogh M. – Sallér, Subicz, Kovács Sz., Domján – Kovács Zs., Szalai, Kanta Sz. – Pavliczki, Mihalecz, Bartók
G: Molnár M., Egerszegi, ill. Subicz

BRNO–KAPOSVÁR

A Kaposvár 3–0-ra kikapott a cseh élvonalbeli Zbrojovka Brnótól felkészülési mérkőzésen Ausztriában. A magyar csapat pénteken egy izraeli gárdával játszik újabb előkészületi találkozót Telkiben.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC ZBROJOVKA BRNO–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–0 (2–0)
Ausztria.
KAPOSVÁR: Posza – Hegedűs, Bank, Jánvári – Okuka, Safaric, Horváth T., Balázs B., Pavlovic – Oláh, Waltner. Cserék: Hajdúch, Bőle, Kovács O., Haruna, Brlesic, Cehic. Vezetőedző: Prukner László
G: Soljic (5.), Halaska (39.), Glaser (61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik