Bp. Honvéd: hétfőn Torinóban tárgyalás Del Pieróval

Vágólapra másolva!
2014.08.24. 11:33
null
A kispestiek december 31-ig szóló ajánlattal csábítanák Del Pierót (Fotó: Reuters)
Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülése szerint hétfőn tárgyalóasztalhoz ül a Bp. Honvéd küldöttsége Alessandro Del Pieróval, hogy megbeszélést folytasson egy esetleges féléves szerződésről. A Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway szombaton jelezte, szerinte nincs esély arra, hogy Del Piero Kispestre szerződjön – de vasárnap az MTI-nek megerősítette, Fabio Cordella sportigazgató teljes felhatalmazást kapott a tárgyalások lefolytatására.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Bp. Honvéd sportigazgatója, Fabio Cordella két hete küldött egy szerződésajánlatot Del Pierónak, aki hétfőn Torinóban tárgyal a kispestiekkel. A Honvéd képtelen lenne állni Del Piero sztárfizetését, így szerződtetése csak külön szponzor bevonásával lehetne elképzelhető. A Juventus legendája az ausztrál Sydney FC-nél szezononként kétmillió amerikai dollárt (mintegy 474 millió forintot) keresett.

NÉVJEGY
Alessandro Del Piero
Született:Conegliano, 1974. november 9.
Állampolgársága:olasz
Posztja:támadó
Magassága/testsúlya:173 cm/73 kg
Válogatott mérkőzései/góljai száma:91/27
Klubjai:San Vendemiano (1982–1988),Padova (1988–1993), Juventus (1993–2012), Sydney FC (2012–2014)
Legnagyobb sikerei:világbajnok (2006), Eb-ezüstérmes (2000), U21-es Európa-bajnok (1994), BL-győztes (1996), Európai Szuperkupa-győztes (1996), Világkupa-győztes (1996), 6x olasz bajnok (1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2012), Olasz Kupa-győztes (1995), 4x Olasz Szuperkupa-győztes (1995, 1997, 2002, 2003)
Portré Alessandro Del Pieróról

Del Piero – aki Indiából is kapott ajánlatokat – legfeljebb féléves szerződést kötne, mivel szándéka az, hogy az észak-amerikai profiligába (MLS) igazol a következő szezontól. A Gazzetta úgy tudja, a Honvéd nem tudna versenyezni az indiai ajánlatokkal (három hónapért másfél millió amerikai dollár) , ám Cordella elképzelése szerint a felszerelésgyártó Givova segítségével próbál megfelelő konstrukciót kidolgozni Del Pierónak – és 2014. december 31-ig szóló szerződést kínál.

Eszerint Del Piero megkapná az arculati jogok és a merchandising után járó bevételt, sőt, még a részvételével lekötött nemzetközi Honvéd-mérkőzések televíziós jogaiból is részesülne. A támadó hamarosan válaszol a lap szerint a kispesti ajánlatra.

A Givova bevonását megerősíti az eredeti hírt világgá repítő Gianluca Di Marzio is, aki szerint Cordellának augusztusban támadt az ötlete, hogy a sportszergyártó segítsége és Puskás legendás tízes mezének ígérete meggyőzheti Del Pierót, aki ráadásul tudja, hogy „olaszos” közegbe kerülne Kispesten.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa szombaton a következőképpen reagált a hírre:

„Én meg még nem döntöttem el, hogy Tibetbe megyek lámának vagy a Budapesti Állatkertbe oroszlánnak” – nyilatkozta az nb1.hu-nak az üggyel kapcsolatban.

NEM BIZTOS, HOGY DEL PIERO ELFOGADNÁ PUSKÁS 10-ESÉT
Fabio Cordella újabb részleteket árult el a Del Piero-ügyről.

A tulajdonos azt elismerte, Fabio Cordella valóban érdeklődött Del Piero iránt, de véleménye szerint nincs esély arra, hogy a csatár Kispestre szerződjön.

A két szcenárióból mindenesetre alighanem a Hemingway felvázolta a reálisabb… Hemingway az MTI-nek megerősítette, valóban létrejön az egyeztetés, amelyen ő nem vesz részt, Fabio Cordella kapott „teljes felhatalmazást”, hogy a vezetőség által megadott pénzügyi paraméterek mellett tárgyaljon.

Gianluca Di Marzio jelentése alapján Cordella és Stefano Del Piero már vasárnap is egyeztetett, az írásos, hivatalos ajánlatot pedig hétfőn kapja meg Alessandro Del Piero – a labda ettől fogva már az ő térfelén pattog.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik