HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2013.02.01 17:07 Frissítve: 2015.02.02 01:45

Bp. Honvéd: Alcibiade és Lanzafame is szerződést kapott

Pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be a Bp. Honvéd élvonalbeli labdarúgócsapata a keretében történő változásokat: az olasz kiszemeltek közül végül Raffaele Alcibiade és Davide Lanzafame maradhat a kispestiekkel. Mindketten fél évre kölcsönbe szerződtek.

HIRDETÉS
Marco Rossi négy új légióssal, valamint négy fiatallal frissíttette fel a keretét (Fotó: Ns-archív, Mirkó István)

 

Tavasszal a kispestieket erősíti az argentin Leandro Martínez, valamint a román Claudiu Pascariu, miként az első kerethez került az utánpótlásból Bobál Gergely, Csábi Mihály, Lőrinczy Attila és Holender Filip. Utóbbi viszont jelenleg háromnapos próbajátékon vesz részt a Premier League-ben sereghajtó QPR-nál.

Az erősítések azonban a tervek szerint ezzel még nem értek véget, egy bal oldali védő továbbra is a kispestiek kívánságlistáján szerepel. George F. Hemingway klubvezető szerint újabb „komoly fogásra" lehet készülni.

„Elérkezettnek éreztem az időt, hogy külföldön is kipróbáljam magam – mondta a sajtótájékoztató egyik főszereplője, Davide Lanzafame. – Szeretnék ebben az öt hónapban minden tudásommal a Honvéd segítségére lenni. Érkezésem előtt tájékozódtam a klubról, tisztában vagyok a hagyományokkal és a jelennel. Nagyon fontos szempont volt számomra, hogy a csapat három sorozatban is versenyben van, ezekben négy-öt meghatározó klubbal kell versenyre kelnünk."

Az olasz futballistával szemben fogadási csalás miatt ügyészségi vizsgálat van folyamatban a hazájában – a Bari játékosaként állítólag hétezer eurót fogadott el a 2008-as, Treviso elleni mérkőzés befolyásolásáért, míg a 2008-as, Salernitana elleni összecsapás kapcsán is felmerült a neve, erről a repubblica.it számolt be –, így Lanzafame nem kerülhette meg az ezzel kapcsolatos választ sem.

„Folyamatban lévő ügyről van szó, ezért nem is szeretnék róla bővebben mit mondani, viszont nincs elmarasztaló ítélet, és nem is számítok arra, hogy lesz valaha" – válaszolta Lanzafame a Nemzeti Sport kérdésére, majd annyit tett még hozzá, hogy fiatal labdarúgóként keveredett bele ebbe a kellemetlen helyzetbe, és az ügy áldozatának tartja magát.

A kispesti fiatalok közül a névjegyét már a korosztályos válogatottban is lerakó Bobál Gergely kapta a legnagyobb figyelmet. A bombagóljairól is megismert támadó elmondta: a felnőttek között kis gólokkal is beérné, egyelőre viszont arra készül, hogy ha játéklehetőséghez jut, akkor igyekszik élni azzal.

A nyáron lejáró szerződését megújítani korábban nem szándékozó Debreceni András ügyében nincs változás, a második kerethez tartozó védő kitölti a június 30-ig érvényes kontraktusát, utána pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A próbajátékon részt vevő olasz  Alessandro Lorusso jelentős súlyfelesleggel érkezett, és miután nem sikerült meggyőznie a szakmai vezetőket, már nincs képben. Miként a kispestiekkel korábban hírbe hozott Alen Krcic (szlovén, legutóbb Crotone – Olaszország) és Andrea Mei (olasz, Inter – Olaszország) sem.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BP. HONVÉDNÁL

Érkezők:  Davide Lanzafame (olasz, Catania – Olaszország, kölcsönbe), Leandro Martínez (argentin-olasz, Cremonese – Olaszország), Claudiu Pascariu (román, Targu Mures – Románia), Raffaele Alcibiade (olasz, Juventus – Olaszország, kölcsönbe). Az első kerethez került: Bobál Gergely, Csábi Mihály, Lőrinczy Attila, Holender Filip.

Távozik/távozhat: Dieng Cheikh Abass (szenegáli, Thank Hoa FC – Vietnam, kölcsönbe), Boris Bjelkanovic (horvát, ?), Donato Bottone (olasz, ?), Filip Kosztics (szerb, FK Javor Ivanjica – Szerbia), Ibrahima Thiam-Iyane (szenegáli, ?), Nagy Mihály Krisztián (Kazincbarcika –  kölcsönbe), Marko Rajics (szerb, ?), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Hellas Verona – Olaszország, kölcsönbe), Joel Toe (libériai,?), Marko Vidovics (montenegrói, ?), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönbe)

Kiszemeltek: –

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

2018.08.17 20:18:27

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT

Egy félidő emberelőny is csak kínkeserves ikszre volt elég az Újpestnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS