Bp. Honvéd: kilenc új játékost mutatott be a klub, Csábiról nem beszélnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 13:32
null
Hemingway névsorolvasást tartott az új játékosokból (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd sajtótájékoztató keretein belül mutatta be hétfő délután a Csábi Józsefet váltó Marco Rossit, valamint új játékosait.

 

A Budapest Honvéd kilenc új játékost mutatott be hétfői sajtótájékoztatón a Csábi Józsefet váltó új vezetőedzője, Marco Rossi mellett.

Az argentin szélső, Lucas Ontivero fél évre érkezett kölcsönbe a Galatasaraytól. A korábban próbajátékon tesztelt venezuelai támadó, Jesús Meza másfél évre kötelezte el magát, míg az ugyancsak próbajáték után érkező togói-elefántcsontparti csatár, Francis Koné három évre szerződött a csapathoz, akárcsak a francia balhátvéd, a korábban ugyancsak tesztelt Jean-Pierre Morgan.

A Laziótól kölcsönbe érkezett fél évre a horvát védő, Josip Elez, hazájából, a Pumastól jött fél évre a mexikói David Izazola. A szerb balhátvéd, Joszip Projics fél plusz egy éves szerződést írt alá. A kolumbiai csatár, John Jairo Palacios hároméves szerződést kötött. A szintén csatár, Bratiszlav Punosevac szerződtetését már korábban bejelentette a klub, de most mutatták be a szerb játékost, aki két és fél évre írt alá.

„Csábi Józsefről nem beszélünk” – mondta a sajtótájékoztató elején a klub tulajdonosa, George F. Hemingway, aki később annyit tett hozzá, hogy azért került sor edzőváltásra, már másodszor ebben a szezonban, mert nem látta biztosítottnak a célok elérését.

A sportvezető így részletesen nem reagált a távozó vezetőedző játékospolitikát érintő kritikájára. Az új játékosok kapcsán elmondta, több szálon, több kapcsolaton keresztül érkeztek. Voltak akiket még Csábi József is javasolt a próbajáték láttán, illetve Fabio Cordella nemzetközi igazgató és Hemingway kapcsolatain keresztül is jöttek futballisták. Az is elhangzott, hogy volt olyan játékos, aki nem felelt meg az orvosi vizsgálaton, ezért nem szerződtették, ugyanakkor most már véglegesnek tekinthető a keret.

Hemingway elmondta, leginkább csatár- és a balhátvédposzton szerettek volna erősíteni, ezért ezekre a posztokra többen is jöttek, és úgy érzi, ezek a labdarúgók minőségi javulást is jelentenek majd. „Van például három olyan centerünk, amilyen egyik magyar csapatnak sincs az NB I-ben” – fogalmazott a sportvezető. A klub elnöke az NSO kérdésére hozzátette, ezek a játékosok valóban egy kicsit későn érkeztek, már tavaly márciusban kellett volna jönniük.

A régi-új vezetőedző, a féléves szerződést aláíró Marco Rossi székfoglalójában elmondta, sajnálja Csábi Józsefet, az új futballistákat nem ismeri, váratlanul érte a felkérés, de sokan itt vannak még az előző csapatból, akikkel együtt dolgozott az elmúlt szezonban, ezért hisz abban, hogy a célok elérhetők, és mindenképp segíteni akar a klubnak.

„Amikor először idejöttem, még nemzetközi szereplésről beszélhettünk. A tabellát nézve ez egy másik helyzet, nem könnyű, de a feladatra kell koncentrálnunk, és meg fogjuk oldani. Csak a Honvéd számít semmi más, ha kell, ha a klub érdeke azt kívánja, én tizenegy kínaival is kiállok, mindig az fog játszani, aki leginkább segíteni tudja a csapatot ” – fogalmazott a szakember.

Hemingway a célok kapcsán csak annyit mondott, minél jobban szeretnének szerepelni a tavasszal. Rossi stábja Csábiéhoz képest a pályaedző személyében változik, az olasz szakemberrel együtt ugyanis Cosimo Inguscio is visszatért a klubhoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható), Jean-Pierre Morgan (francia, Bézires – Franciaország), Joszip Projics (szerb, Levadiakosz – Görögország), John Jairo Palacios (kolumbiai, Alianza Huánuco – Peru)
Kölcsönbe érkezők: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Ariano Navarro (panamai, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, Mitra Kukar – Indonézia, szabadon igazolható volt), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Dávid (Soproni VSE – ismét kölcsönbe), Bobál Gergely (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Karacs Péter (érdeklődnek iránta: ZTE), Jevrem Kosznics (szerb)
EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2015. február 7.
Csábi József (Honvéd) – Marco Rossi
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János
2014. október 21.
Artner Tamás (Haladás) – Szentes Lázár
2014. október 26. Jasper Adrianus de Muijnck (Bp. Honvéd) – Csábi József
2014. október 27.
Véber György (PMFC) – ideiglenesen Kulcsár Árpád
2014. október 31.
Horváth Ferenc (Győri ETO) – átmenetileg Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László
2014. november 10.
Kovács László (Lombard Pápa) – Lengyel Ferenc; Kovács visszatér kapusedzőnek
2014. november 24.Kulcsár Árpád (PMFC) – Robert Jarni
2014. november 25.
Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László (Győri ETO) – Miriuta László
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik