Boér Gábor: Sokkal nagyobb az elvárás velünk szemben

Vágólapra másolva!
2020.07.13. 09:08
null
Boér Gábor bírja a nyomást (Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János)
Bár a kiugró eredmény még várat magára, Boér Gábor az élvonal legfiatalabb edzőjeként bizonyítani akarja, hogy NB I-es rutin nélkül is lehet sikeresen dolgozni.

 

VÉGLEGES A STÁB

Ahogy a Nemzeti Sport Online szombat este jelezte, Boér Gábor lett a Mol Fehérvárhoz távozó Márton Gábor utóda, az új vezetőedző mellett pedig a szakmai stábot is bemutatták Zalaegerszegen. A szakvezető munkáját a következő idényben Makra Zsolt pályaedző, Dürgő Péter videoelemző, Vlaszák Géza kapusedző, valamint Zombori Regő erőnléti edző segíti.

– Meglepte, amikor Zalaegerszegről keresték?
– Váratlanul ért, de megtisztelő, hogy Zalaegerszegen újonc élvonalbeli vezetőedzőként is rám gondoltak – felelte lapunknak a 37 esztendős Boér Gábor, a ZTE FC vasárnap délután kinevezett új vezetőedzője, aki egy plusz egy éves megállapodást kötött a klubbal. – Ezúton is köszönöm a bizalmat Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak, bízom benne, hogy sikeres időszak előtt állunk.

– Június elején nevezték ki a Kazincbarcika vezetőedzőjének. Ott mit szóltak a fejleményekhez?
– Nagyon rugalmasan kezelték a helyzetet, ezért nagy köszönettel tartozom a barcikai vezetőknek. Végtelenül empatikusak voltak, megértették, hogy nagy lehetőséget kaptam az élettől. Az egyesületet jellemző hozzáállás és őszinte kommunikáció egyedi a magyar labdarúgásban. Szerencsére a ZTE-vel hamar egyezségre jutottunk, a segédedzőmmel, Makra Zsolttal az ajánlat megérkezését követően tudtuk, hogy itt akarjuk folytatni, és mivel a vezetők velünk képzelték el a folytatást, nem sok kérdés maradt.

– Mikor tartja az első edzést?
– Július huszadikán kezdjük a felkészülést.

– Egyelőre nagy a jövés-menés az egerszegi keretben. Ez nem aggasztja?
– A mostani helyzet lehetőséget teremt arra, hogy amennyire csak lehet, a saját elképzeléseinknek megfelelően alakítsuk a keretet. Ennek előnye és hátránya is van, ugyanakkor akár végleges keretet vesz át a szakvezető, akár nem, a munka állandó, a labdarúgókkal folyamatosan dolgozni kell. Az előző idényben a Márton Gábor által vezetett együttes magasra tette a lécet, de szeretnénk tovább fejlődni. Nem egyszerű feladat, ám annak idején azért választottam ezt a pályát, hogy ilyen kihívásokkal találjam szembe magam.

– Konkrét helyezésről beszélt a vezetőkkel?
– Az elsődleges cél, hogy a Zalaegerszeg az élvonalban maradjon, ám ebben az is benne van, hogy az előző idényhez képest előkelőbb helyre lépünk. A lényeg, hogy folyamatosan fejlődjön a csapat játéka, és nyilván a futballunk minőségét sem téveszthetjük szem elől. A ZTE-szurkolók szeretik, ha az eredményesség szép játékkal párosul, úgy akarunk dolgozni, hogy ezt egy percre se tévesszük szem elől.

– Milyen futballt akar látni csapatától?
– Nem szeretnék párhuzamot vonni az előző idényben látott együttessel, és azt sem szeretem, ha támadó vagy védekező stílusú csapatról beszélünk. Az elsődleges cél, hogy a kiegyensúlyozott mezőnyben eredményesen szerepeljünk, és folyamatosan gyűjtögessük a pontokat.

– Izgul?
– Inkább csak érzem, hogy sokkal nagyobb az elvárás velünk szemben. Nyilván a korábbi csapataimnál is meg kellett felelnünk az előzetesen megfogalmazott céloknak, ám az élvonalban dolgozni mégiscsak más. Tudom, hogy még várat magára egy olyan eredmény, amelyre a közvélemény is elismerően csettint, ám szeretném bizonyítani, hogy fiatal, élvonalbeli rutin nélküli edzőként is sikeresen dolgozhatunk az első osztályban. Lehetnek olyan időszakok, amikor úgy érezhetjük, hogy folyamatosan nő a ránk nehezedő nyomás, de kimondottan szeretem az ilyen helyzeteket. Minél merészebbek a célok, minél nagyobbak az elvárások, annál jobban élvezem a kihívást. Azért dolgoztam és azért tanultam eddig, hogy ne okozzak csalódást.

– Egy év múlva miről beszélgetne szívesen?
– Nehéz ennyire előre tervezni, de bízom benne, hogy amikor visszatekintünk a mögöttünk hagyott idényre, azt mondhatjuk, hogy megvalósítottuk az elképzeléseinket, és mindenki büszke lehet a csapatra. A másodosztályban töltött évek alatt megtanultam, hogy csakis a „dolgozni, dolgozni, dolgozni” hozzáállással lehetünk sikeresek. Most is ezen az úton fogunk járni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik