MTI 2009.09.01 11:55 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Bodnár-ügy: a rendőrség közölte, ittas volt a kerékpáros

Ittas volt a Debrecen labdarúgója, Bodnár László által halálra gázolt kerékpáros – derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség keddi közleményéből. A rendőrség nem közölte a balesetben résztvevőket, de korábban beszámoltunk róla, hogy Bodnár László, az egy hete a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó DVSC-TEVA futballistája gázolt el pénteken késő este egy kerékpárost Nyírbátorban.

A megyei rendőr-főkapitányság kedden kapta meg az előzetes igazságügyi orvosszakértői véleményt az elgázolt férfi boncolásáról, és ez kimondja, hogy a férfi a halála időpontjában „igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt".

A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út felezővonalának közelében haladt, amikor az autó hátulról elütötte.    

Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot. Az ügyben a megyei főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást.    

A rendőrség közlése szerint még nem készült el az igazságügyi műszaki szakértő jelentése, amely többek között arra ad választ, hogy a gépkocsi mekkora sebességgel haladt a baleset bekövetkeztekor. A sportolót csak ezután hallgatják ki, és „a felelősség kérdésének mérlegelésére csak ezt követően kerül sor".    

A DVSC-TEVA közleményt adott ki szombaton, amely szerint a válogatott védő a szüleihez tartott Mátészalkára, amikor a baleset történt. A rendőrség ugyancsak szombaton annyit közölt, hogy pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost. A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári férfi a helyszínen meghalt, az autót vezető 30 esztendős férfit pedig könnyű sérülésekkel kórházba szállították.   

Bodnár az eset miatt úgy döntött, hogy nem vállalja a szereplést a válogatott svédek elleni szombati, valamint portugálok elleni jövő szerdai világbajnoki selejtezőjén.

2020.01.25 15:01:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Feczesin Róbert helyére szerződtettet új kilences, Bacsa Patrik öt perccel bemutatkozása után piros lapot kapott.

2020.01.25 13:26:40

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Feczkó Tamás csapata védőgólokkal fordított, és fontos győzelemmel kezdte az évet.

2020.01.25 13:19:44

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN, ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Honvéd zsinórban a hatodik bajnokiján is gólképtelen maradt a fehérváriakkal szemben.

2020.01.25 13:23:20

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kuttor Attila csapata megerősítette harmadik helyét a tabellán.

2020.01.25 13:31:47

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), P. GYULA (percről percre)

Egymás után második bajnokiját fejezte be tíz játékossal a felcsúti gárda.