Bérügyben még kivárnak a magyar klubok; az UEFA álláspontja: folytassuk!

Vágólapra másolva!
2020.04.03. 23:24
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Megkérdeztünk a magyar futballélvonal, az OTP Bank Liga szereplőit, hogy miként befolyásolhatja a további működésüket a vírusjárvány miatti kényszerszünet, illetve annak esetleges elhúzódása. Arról már a hét közben beszámoltunk, hogy Diósgyőrben 30 százalékkal csökkentették a játékosok, a szakmai stáb és a menedzsment tagjainak fizetését. A többi klub szűkszavúbbnak bizonyult: Kisvárdán és Újpesten például azt mondták, egyelőre nincs szükség a szerződések módosítására, többnyire azonban elhárították az érdeklődésünket. Hogy milyen indokokkal, kiderül összeállításunkból.
Megkérdeztünk a magyar futballélvonal, az OTP Bank Liga szereplőit, hogy miként befolyásolhatja a további működésüket a vírusjárvány miatti kényszerszünet,
illetve annak esetleges elhúzódása. Arról már a hét közben beszámoltunk, hogy Diósgyőrben 30 százalékkal csökkentették a játékosok, a szakmai stáb és a menedzsment tagjainak fizetését. A többi klub szűkszavúbbnak bizonyult: Kisvárdán és Újpesten például azt mondták, egyelőre nincs szükség a szerződések módosítására, többnyire azonban elhárították az érdeklődésünket. Hogy milyen indokokkal, kiderül összeállításunkból.

Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának edzője a vírusjárvány idején sem unatkozik: a tréner mindig talál magának elfoglaltságot, nem is beszélve arról, hogy van egy kilenc hónapos kisfia, akinek most Kánaán, hogy otthon vannak a szülei. A szakember szerint nem is a tétlenség a rossz, a bizonytalanság az, amit nehéz elviselni. Elek Gábor úgy véli, az európai szövetség terve a nemzetközi sorozatok júniusi folytatásáról egyelőre csak a vágyak megfogalmazása. Ha a következő idényt és bajnokságot el tudják kezdeni kis csúszással az ősszel, szerinte már összetehetik a két kezüket.

• A magyar és a belga teniszezők is maximálisan elégedettek voltak a debreceni Főnix Csarnokban felállított ideiglenes salakpályával. A borítás a világon egyedülálló volt, kitalálója és megvalósítója pedig egy magyar vállalkozás, amely részt vett az elmúlt évek egyik leglátványosabb teniszprojektjében is: ez a cég építette meg a pályát Roger Federer és Rafael Nadal dél-afrikai bemutatójára, amelyet a sportágban rekordot jelentő 52 ezer rajongó látott a helyszínen. Részletek Hosszabbítás mellékletünkben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik