S. T. J. 2020.04.03 23:24 Frissítve: 2020.04.04 00:16

Bérügyben még kivárnak a magyar klubok; az UEFA álláspontja: folytassuk!

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Megkérdeztünk a magyar futballélvonal, az OTP Bank Liga szereplőit, hogy miként befolyásolhatja a további működésüket a vírusjárvány miatti kényszerszünet, illetve annak esetleges elhúzódása. Arról már a hét közben beszámoltunk, hogy Diósgyőrben 30 százalékkal csökkentették a játékosok, a szakmai stáb és a menedzsment tagjainak fizetését. A többi klub szűkszavúbbnak bizonyult: Kisvárdán és Újpesten például azt mondták, egyelőre nincs szükség a szerződések módosítására, többnyire azonban elhárították az érdeklődésünket. Hogy milyen indokokkal, kiderül összeállításunkból.

Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának edzője a vírusjárvány idején sem unatkozik: a tréner mindig talál magának elfoglaltságot, nem is beszélve arról, hogy van egy kilenc hónapos kisfia, akinek most Kánaán, hogy otthon vannak a szülei. A szakember szerint nem is a tétlenség a rossz, a bizonytalanság az, amit nehéz elviselni. Elek Gábor úgy véli, az európai szövetség terve a nemzetközi sorozatok júniusi folytatásáról egyelőre csak a vágyak megfogalmazása. Ha a következő idényt és bajnokságot el tudják kezdeni kis csúszással az ősszel, szerinte már összetehetik a két kezüket. 

• A magyar és a belga teniszezők is maximálisan elégedettek voltak a debreceni Főnix Csarnokban felállított ideiglenes salakpályával. A borítás a világon egyedülálló volt, kitalálója és megvalósítója pedig egy magyar vállalkozás, amely részt vett az elmúlt évek egyik leglátványosabb teniszprojektjében is: ez a cég építette meg a pályát Roger Federer és Rafael Nadal dél-afrikai bemutatójára, amelyet a sportágban rekordot jelentő 52 ezer rajongó látott a helyszínen. Részletek Hosszabbítás mellékletünkben!

2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első meccsen jobb volt az MTK, de nem szerzett előnyt, így a Puskás Arénában a Honvéd is esélyes a döntőbe jutásra.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”

2020.05.25 14:51:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

Egykor a két együttes a Népstadionban számos remek találkozót vívott, ezek közül idézünk fel néhányat.