Békéscsaba: Szpisljak maradna, Calvente Újpesten is kiköthet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 08:33
null
Szpisljak folytatná a munkát a Békéscsabánál (Fotó: Koncz György, archív)
A Békéscsaba labdarúgócsapata szombaton hazai pályán a Debrecen elleni meccsen búcsúzik az élvonaltól, ám a legfőbb kérdés ezekben a napokban, hogy mi lesz a kerettel, kik távoznak a kiesést követően.

 

Sok labdarúgónak lejár a szerződése Békéscsabán, és közülük Laczkó Zsolt már jelezte is, hogy az NB II-ben nem marad az Előrénél. Várhatóan távozik Vaskó Tamás is, míg a spanyol Ezequiel Calvente iránt szintén több élvonalbeli klub érdeklődik.

Az egyik kérő a hírek szerint az Újpest lehet, viszont például a Ferencvárosnál nem került komolyan szóba a neve. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, Thomas Doll vezetőedző nem javasolta Calvente szerződtetését.

„Egyelőre megpróbál nem a jövőjével foglalkozni, szeretné megvárni, míg a hétvégén befejeződik a bajnokság – mondta a spanyol légióssal kapcsolatban Kaposi Dániel, a támadó menedzsere. – Nem titok, vannak érdeklődők, a játékos megszerette Magyarországot, szívesen folytatná a pályafutását az NB I-ben. Ennél többet egyelőre azonban nem lehet tudni."

Hogy Ezequiel Calvente melyik csapatban köt ki, még nem tudni, ám az egyre biztosabb, hogy Zoran Szpisljak és stábja folytatja a munkát Békéscsabán. A lilák tíz év után kerültek vissza az első osztályba, és noha csupán átszállójegyet váltottak, a szisztematikus munkát nem szeretnék feladni. A feljutás egyébként is a tervezettnél hamarabb sikerült, az ősszel még nem állt készen a gárda az élvonalra.

„Az alapot letettük, erre kell építeni a jövőben – mondta Zoran Szpisljak vezetőedző. – A tavasszal sokkal szervezettebb, stabilabb volt az együttes, kevesebb gólt kaptunk, csak hát a helyzetkihasználásunkkal súlyos gondok adódtak. Hiába alakítottuk ki a ziccereket, rendre el is puskáztuk őket. A keretben nyilvánvalóan lesznek változások, de tovább szeretnénk építeni a csapatot. Aggodalomra nincs ok, a klub jó úton jár."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik