nemzetisport.hu 2016.01.22 10:56 Frissítve: 2016.02.10 12:38

Békéscsaba: Brendan Rodgers ajánlotta a volt liverpoolit

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Nathan Eccleston személyében a Liverpool korábbi játékosát teszteli az NB I-ben sereghajtó Békéscsaba labdarúgócsapata. A csatár érkezésének háterréről Zoran Szpisljak vezetőedző nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

 
Zoran Szpisljak angliai kapcsolatairól a vele készített korábbi portréinterjúnkban is olvashat:
„Azt mondták, hülye vagyok" – a menekültből lett edző

„Kiváló kapcsolatban állok a korábbi liverpooli menedzserrel, Brendan Rodgersszel és pályaedzőjével, Colin Pascoe-val, ők ajánlották figyelmembe Nathan Ecclestont, hiszen dolgoztak már vele" – magyarázta Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője, aki Walesben végezte az edzői tanfolyamait, és a 2000-es években több angol klubnál is dolgozott, innen a szigetországi kapcsolata.

„Nem tipikus angol játékos, mert fiatalként külföldi trénerei voltak. Már az is nagy szó, hogy az ilyen kaliberű játékosok nemcsak legyintenek a magyar hívásra, hanem eljönnek próbajátékra is, ebben mérhető a fejlődésünk. Ismerve a skót vagy épp az angol futballt, illetve hozzávéve, milyen szakemberek ajánlották, nem kérdés, hogy van benne annyi, amennyi magas szintre is elég, de mindenképp szeretném látni, illik-e az elképzelésünkbe" – tette hozzá a szakember.

„Az ügynökségem jó kapcsolatban áll Zoran Szpisljak vezetőedzővel, és mivel a klub csatárt keresett, beajánlottak. Talán jobb lenne most nekem, ha nem Nagy-Britanniában futballoznék. Volt lehetőségem Ausztráliából és Thaiföldről is, de mindkettő túl messze van, viszont Magyarországra szívesen jöttem. Megnézem a körülményeket, a stáb felméri a képességeimet, eldől a jövőm" – mondta a Nemzeti Sportnak a békéscsabai lehetőségről Nathan Eccleston.

ÉRDEKES...
Érdekes a világ. Miközben a korábbi angol U-válogatottnak, a Liverpoolban is futballozó Nathan Ecclestonnak Thaiföld már túl messze volt, és szívesebben jött Magyarországra, addig az itthon nagy tehetségnek tartott, az NB I-ből mindenáron távozni szándékozó 24 éves Csiki Norbert meg sem állt a délkelet-ázsiai országig, a Sisaket FC szerződtette.

A CSATÁRRAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, MELYBEN A LIVERPOOLRÓL, ILLETVE PÁLYAFUTÁSA KORÁBBI SZAKASZAIRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők:
Matus Paukner (szlovák, FC Nitra – Szlovákia), Vukasin Polekszics (montenegrói, Szutjeszka Niksics – Montenegró), Takács Péter (Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Nathan Eccleston (angol – próbajáték, szabadon igazolható), Fröhlich Roland (Paks), Máté János (Mezőkövesd), Tóth Dániel (Kozármisleny – próbajáték)
Távozók: Lubos Ilizi (szlovák), Polonio-Guerreiro Joao, Szántó Mihály, Szilágyi Péter (Soroksár)
Kölcsönbe távozók: Bagi István (Kisvárda)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kertész Tamás (DVSC)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Juhász György (Balmazújváros)

A BÉKÉSCSABA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA 
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Belek), január 26. – február 5.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK 
Január 16.: Dabas–Békéscsaba 1–0
Január 20.: Békéscsaba–Soimii Pancota (Pankota; román II.) 3–1 (Oláh L., Punosevac, Szalai D.)
Január 23., 13.00: Békéscsaba–Szpartak Szubotica (Szabadka; szerb I.)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…