Békéscsaba: biztos szerződést játszott el a középpályás?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 23:29
null
A Békéscsaba 1–0-ra kikapott Kispesten (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/honvedfc/photos/ms.c.eJw9zMkNADEIA8COVpyx6b~_xlULgOfJRqqAgMwNu~_tUzSTkZazP1Ip~_pN4~_13b1On959Gfce20fvbczOc1z3T~;ADKQ0ghQ~-~-.bps.a.911780742213989.1073741990.121024871289584/911780825547314/?type=1&amp;theater">facebook.com/honvedfc</a>)
Mint arról beszámoltunk, a Békéscsaba labdarúgócsapata a Honvéd vendégeként felkészülési mérkőzésen, két kiállítás után a 62. perctől kilenc emberrel játszva 1–0-s vereséget szenvedett. Zoran Szpisljak vezetőedző a meccs utáni értékelésében arról beszélt, hogy egy játékosra nézve mindenképpen következményei lehetnek a vártnál gyengébb teljesítménynek.

 

Az újonc szakvezetője, Zoran Szpislak éppen a Honvéd elleni meccs előtt beszélt arról az NSO-nak, hogy több próbajátékosnak, így a két középpályásnak, Oláh Lászlónak és a bolgár Georgi Korudzsievnek, illetve a montenegrói belső védőnek, Szlavko Damjanovicsnak már szerződést is ajánlottak, előbbi kettővel szóban meg is egyeztek. Korudzsievvel a kispesti, 1–0-ra elveszített meccs után már nem biztos, hogy szerződést köt a Békéscsaba.

„Az első félidőben tompán kezdtünk, ami magyarázható az utóbbi időben elvégzett sok munkával, de a Honvéd jó csapat, és a gyengébb kezdést ki tudta használni. A második játékrészben viszont nyolc mezőnyjátékossal nem kaptunk gólt, ami mindenképpen dicséretes és biztató a jövőre nézve. Az új játékosok, illetve a kiszemeltek közül a bolgár Korudzsiev lehetséges szerződtetését újra kell értékelnünk, mert nem tetszett, amit tőle láttam, nem hozta azt a minőséget, amit elvárnék. Damjanovics viszont jól játszott a második félidőben, neki is szerepe volt abban, hogy nem kaptunk gólt" – értékelt kérésünkre a lefújást követően Szpisljak.

A szakember azt is elmondta, hogy a legutóbb Siófokon szereplő, korábbi újpesti jobbhátvéd, Nagy János a héten még Békéscsabán edzett, azóta azonban visszatért Siófokra.

Őt csak akkor szerződtetik, ha a posztján játszó, az előző szezonban a DVSC-től kölcsönkapott Bényei Balázst nem tudják újra megszerezni – már folynak a tárgyalások a debreceniekkel.

Szpisljak a csütörtöki vereség fényében egy-két poszton még el tudna képzelni további erősítést, ezért jövő héten még érkezhetnek próbajátékosok Békéscsabára.

A Honvéd vezetőedzője, Marco Rossi kollégájával ellentétben, érthetően éppen az első félidővel volt elégedettebb.

„Az első játékrészben jobban játszottunk. Ebben a periódusban inkább mozgékonyabb játékosaink voltak a pályán, fürgébb játékunknak köszönhetően több gólhelyzetet is kialakítottunk, szép támadás végén a vezetést is megszereztük. Lőhettünk volna még egy gólt Erdélyi révén a szünet előtti pillanatokban, de Balogh Zsolt piros lapot érően megállította" – fogalmazott az olasz szakember.

„A második félidőre sort cseréltem, inkább az erősebb testfelépítésű játékosok kaptak játéklehetőséget, akiken lehet érezni, hogy jobban megviselte őket az eddig elvégzett munka a felkészülés során. Ebben a játékrészben statikussá vált a játékunk, köszönhetően egy újabb kiállításnak is, ami után a vendégeink már tényleg semmi mással nem tudtak foglalkozni, csak a kapujuk előtti védekezéssel. Ekkor is voltak lehetőségeink, de nem volt szerencsénk a helyzetkihasználással, legtöbbször az utolsó passzokba csúszott hiba. Ráadásul, Hidi egyik átlövésénél a kapufa a Békéscsabát segítette” – tette hozzá Rossi.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–Békéscsaba 1–0
Bozsik-stadion, 300
néző.
Honvéd 1. félidő:
Kemenes – King, Lovric, Baráth, Fejes – Göblyös, Gazdag, Csábi – Youla, Erdélyi, Holender.
2. félidő:
Horváth – Botka, Ignjatovics (Kristi, 62.), Bobál D., Erdős – Kamber, Hidi, Vécsei – Prosser (Vernes 74'), Bobál G. (Pantovics, 83.), Daud.
Békéscsaba, 1. félidő:
Mursits – Bényei, Koszó, Balogh Zs., Juhász – Borbély, Korudzsiev, Berki, Király – Birtalan, Punosevac. 2. félidő: Ilizi – Bényei (Balázs), Fehér Zs., Damjanovics, Fábio –Spitzmüller, Bagi, Viczián, Prasler – Szilágyi P.
Kiállítva: Balogh Zs. (45.), Szilágyi P. (61.)
G.:
Holender (23.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL

Érkezők: Fábio Nascimento de Oliveira (brazil, PAFC), Lubos Ilizi (szlovák, 1. SC Znojmo – Csehország), Laczkó Zsolt (KTE, szabadon igazolhatóként), Oláh László (Vasas, szabadon igazolhatóként), Bratiszlav Punosevac (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bényei Balázs (DVSC – kölcsön után végleg), Szlavko Damjanovics (montenegrói, Szpartak Szubotica – Szerbia), Georgi Korudzsiev (bolgár, FK Haszkovo – Bulgária, próbajáték), Nagy János (Siófok), Ugrai Roland (Ferencváros)
Távozók: Balogh Miklós (?), Balogh Milán (?), Póser Dániel (Vasas, szabadon igazolhatóként), Tölgyesi Viktor (?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bényei Balázs (DVSC, ?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik