Balmazújváros: a csapattal kezdett a volt szombathelyi is

Vágólapra másolva!
2017.06.20. 09:20
Megtartotta első edzését az újoncnál a vezetőedzői posztra a múlt héten kinevezett Horváth Ferenc – hétfőn nekivágott a felkészülésnek az újonc Balmazújváros csapata is, amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban.

A hajdúsági csapat nincs könnyű helyzetben, hiszen az NB I-es együttesek már több mint egy hete pihentek, amikor az akkor még Feczkó Tamás irányította gárda kiharcolta a feljutást. Aztán kiderült, hogy Feczkó – s vele a teljes szakmai stáb – az MTK-hoz szerződik, így az időszűkében lévő újoncnak edző után kellett néznie. A múlt héten kiderült, hogy Horváth Ferenc dirigálja az újvárosiakat, az új tréner hétfő délután találkozott először új csapatával.

„Először köszöntöttem a fiúkat, majd néhány szóban elmondtam az elvárásaimat, aztán olyan edzéssel kezdtünk, amilyennel az új edző kezdhet a szabadságról visszatérő játékosokkal – vázolta az első nap programját Horváth Ferenc. – Vagyis tartottam egy átmozgatást, és volt egymás közti játék, hogy elkezdjem személyesen is megismerni a játékosokat. A héten még sok minden formálódik, de a munka már elkezdődött.”

A kánikulában rendezett gyakorlásra nem a centerpályán került sor, az ismerkedési jellegnek megfelelően jó hangulatban telt az edzés. A felkészülés első hetét szombaton tesztmeccsel zárja az újonc, méghozzá veretes ellenféllel szemben: a bajnok Budapest Honvéd vendége lesz a Balmazújváros.

Az első edzésen nem volt ott a keret tagjai közül Kiss László, Gazsi Tamás, Pintér Norbert és Viscsák György, utóbbi három játékos az előző fél évben is kölcsönben szerepelt.

Az edzésen feltűnt egy régi-új arc is, hiszen ott volt a csapattal a 33 éves Ante Batarelo. A horvát középpályás a 2014–2015-ös szezonban 13 meccsen szerepelt az akkor még NB II-es újvárosiaknál, s a magyar első osztályban is játszott, a 2015–2016-os szezonban hat találkozón lépett pályára a Haladásban, míg legutóbb a horvát másodosztályú NK Solinban szerepelt.

Alakul a csapat további programja, az biztos, hogy a Békéscsabával és a Kazincbarcikával is hazai pályán játszik majd felkészülési meccset.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BALMAZÚJVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gazsi Tamás (Szolnok, ?), Istenes Erik (Tiszaújváros), Pintér Norbert (Szolnok, ?), Viscsák György (Tiszaújváros, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Ante Batarelo (horvát, NK Solin – Horvátország), Takács Péter (Békéscsaba, legutóbb ceglédi kölcsönben, szabadon igazolható)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bokros Tibor (DVSC), Heffler Norbert (Mezőkövesd)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

A BALMAZÚJVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 19.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24., 11.00: Honvéd–Balmazújváros
Balmazújváros–Békéscsaba – az időpont még nem ismert
Balmazújváros–Kazincbarcika – az időpont még nem ismert

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik