Balhé vetett véget a Ferencváros meccsének

Vágólapra másolva!
2010.01.28. 21:47
null
A második Fradi-meccs botrányos körülmények között ért véget
Jól kezdődött, de szomorú véget ért a Ferencváros számára a csütörtöki, máltai hármas torna: a zöld-fehérek az első mérkőzésüket megnyerték, a második azonban balhés körülmények között félbeszakadt.

Csütörtökön hármas mini torna várt a Máltán edzőtáborozó Ferencvárosra: a zöld-fehéreken kívül két máltai együttes, a másodosztályú Mosta FC és az élvonalbeli Hamrun Spartans vett részt az erőpróbán.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ BALHÉ
 

Nem ez az első kellemetlen eset, amely beárnyékolja a Ferencváros felkészülését: nem egészen két hete kis híján tömegverekedés alakult ki a tatabányai centenáriumi teremtornán, méghozzá a küzdőtéren a Ferencváros–Cibalia Vinkovci döntő hajrájában.

A tatabányai Centenáriumi Kupát végül megnyerő zöld-fehérek kapusa, Justin Haber összepofozkodott egy horvát játékossal, s a perpatvar olyannyira eldurvult, hogy a biztonsági szolgálat emberei szedték szét az egymásnak rontó futballistákat.

A torna mérkőzései 45 percig tartottak, a Fradi első találkozóját a Mosta ellen játszotta, és Rósa Dénes góljával szerezte meg a vezetést: a rutinos középpályás Csizmadia Csaba jobb oldalról érkező beadását lőtte kapásból a hazaiak hálójába.

Az első fél óra végéhez közeledve Anthony Elding második gólját is megszerezte az FTC színeiben, kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Fél kilenckor kezdődött a zöld-fehérek második, Hamrun elleni találkozója, és mivel a Spartans 1–0-ra győzött a Mosta ellen, ez az összecsapás volt hivatott dönteni a minitorna győzteséről.

A mérkőzés helyszínéről tudósító Üllői 129 szurkolói portál beszámolója szerint a 24. percben (gól nélküli állásnál)  sajnálatos közjáték szakította félbe a mérkőzést: Dragóner Attila akaszkodott össze egy hazai játékossal, ezt követően nagy tumultus alakult ki, még a szakmai stáb is beszaladt a pályára.

A kialakult verekedés után a máltai csapat Dave McCarthy közbenjárására hajlandó lett volna folytatni az eredetileg 45 percesre tervezett mérkőzést, de a bíró nem járult hozzá a játék folytatásához.

A FERENCVÁROS CÁFOL
 

A Ferencváros hivatalos sajtóközleményben cáfolta azokat a helyszínről származó jelentéseket, hogy tömegverekedés alakult volna ki a pályán, azt azonban a klub is elismerte, hogy feszült volt a légkör a két csapat játékosai között.

 

„(a Hamrun elleni találkozó) a 26. percben félbeszakadt. Az egyik Hamrun-játékos ugyanis lekönyökölte, majd leköpte Balog Zoltánt. Az incidenst látván a kispados és pályán lévő játékosok a társaik segítségére siettek, de ott végül csak szóváltásba keveredtek. A heves indulatok végett a bíró kettéválasztotta a két csapatot, akik türelmesen a pálya két oldalán, majd a játékvezető kérésére az öltözőben várakoztak. A Ferencváros folytatni kívánta a játékot, ám a játékvezető véget vetett a találkozónak." – olvasható a zöld-fehér klub közleményében.  


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Mosta FC (máltai, II.)–Ferencváros 0–2 (Rósa 14., Elding 28.)
Hamrun Spartans (máltai)–Ferencváros 0–0 – félbeszakadt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik