Az Újpestet és a Fradit is megbüntették

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 18:53
null
A szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt büntették a két csapatot (Fotó: Farkas József – archív)
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu tájékoztatása szerint a szervezet fegyelmi bizottsága egyaránt 300 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta az Újpestet és a Ferencvárost is a két csapat Ligakupa-mérkőzésén történt rasszista megnyilvánulások miatt.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint ismét pénzbüntetést kapott a Ferencváros. A zöld-fehér csapat mellett a szövetség megbüntette az ősi rivális Újpestet is. A két együttesnek az Újpest–Ferencváros Ligakupa-találkozón tanúsított „rasszista megnyilvánulások” miatt kell bűnhődnie.

ÚJABB HÉT, ÚJABB FTC-BÜNTETÉS

Az FTC Labdarúgó Zrt. korábban, március 31-én kapta kézhez az MLSZ határozatát, amelynek értelmében a Vasas elleni hazai mérkőzésen elkövetett fegyelmi vétség (rend biztosításának hiánya a sportlétesítmény területén) miatt félmillió forintra büntette a klubot a szövetség. Berki Krisztián vezérigazgató egy héttel ezelőtt levélben tiltakozott a határozat ellen. Most azonban ismét büntetést kapott a Ferencváros.

Mint ismert, a március 31-én rendezett Megyeri úti összecsapáson Tóth Bence góljával a Ferencváros nyert 1–0-ra. A két csapatnak mint visszaesőnek egyaránt 300-300 ezer forintot kell átutalnia a szövetség kasszájába.

„Ha lúd, legyen kövér" alapon a lila-fehér klub egy másik büntetést is összeszedett magának. A fegyelmi bizottság az Újpest–Budapest Honvéd-mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt szintén 300 ezer forint befizetésére kötelezte az újpesti csapatot.

Ami a további büntetéseket illeti! A testület a Paks–MTK mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt a Paksot arra kötelezte, hogy a következő hazai bajnoki mérkőzésén fogadjon szövetségi ellenőrt, és viselje az eljárási költségeket, az MTK-t pedig 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A bizottság a Budapest Honvédot az ellene a Nyírsulival szembeni pénzügyi tartozás miatt indított fegyelmi eljárásban felmentette. A Videoton futballistáját, Marko Andicsot pedig egy bajnoki mérkőzésre eltiltotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik