HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.26 07:48 Frissítve: 2016.04.26 10:13

Az Újpest kulcsembereit török és lengyel klub figyeli

Az Újpest FC két kulcsemberének a jövője is kérdésesnek tűnik, és ugyanez érvényes Nebojsa Vignjevics vezetőedzőre is, akinek lejár a szerződése. A szakemberrel már beszélgettek a vezetők a folytatásról, de egyezség nincs, ahogy például Litauszki Róbert sem hosszabbított még. A külföldi megfigyelők pedig már lesben állnak...

Litauszki a nyáron ingyen távozhat Újpestről (Fotó: ujpestfc.hu – archív)

 

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpesten kulcsembernek számító belső védőt, Litauszki Róbertet török megfigyelő nézte meg múlt szombaton a Groupama Arénában a Ferencváros elleni 2–2-es döntetlen alkalmával. Ezt a futballista is megerősítette.

„Én is hallottam, hogy a lelátón ült az egyik török első osztályú együttes megfigyelője – mondta a lila-fehérek 26 esztendős játékosa. – Nyáron lejár a szerződésem az Újpestnél, három hete leültem a vezetőkkel, és teljesen korrekt beszélgetést folytattunk. Mindenki elmondta, mit szeretne, abban maradtunk, hogy még beszélgetünk. Örülnének, ha maradnék, és mert rengeteg szállal kötődöm  a klubhoz – itt váltam NB I-es  futballistává –, biztosan nehéz  lenne az elválás. De… Úgy érzem, megértem rá, hogy légiósnak álljak, szívesen kipróbálnám magam külföldön. A szívem és az eszem is mást diktál, ráadásul hamarosan megszületik a kislányunk, vagyis felelősségteljes döntést kell hoznom. Kíváncsian várom,  mit hoz a következő néhány hét, egyelőre az a legfontosabb,  hogy nyerjünk a Videoton elleni szombati bajnokin.”  

Az NSO értesülései szerint ugyanakkor nemcsak Litauszkit figyelik külföldről, hanem például az univerzális Balogh Balázst is. A Fradi ellen kényszerből éppen balhátvédet játszó, amúgy pedig a középpályán bárhol bevethető labdarúgót a lengyel élvonal felsőházi rájátszásában 4. helyen álló Cracovia Kraków nézte ki.

Baloghért azonban, Litauszkival ellentétben, átigazolási díjat is fizetni kell. A 25 éves játékosnak ugyan a nyáron szintén lejárt volna a megállapodása, de mint már jeleztük, a klub e hónapban élt opciós lehetőségével, így meghosszabbodott az egyezség.

Egyre több tehát a kérdés a jövő csapatát illetően Újpesten, de válaszokat alighanem csak a május 7-i, Ferencváros elleni Magyar Kupa döntő után kaphatnak a csapat szurkolói.

NB I, 33. FORDULÓ
  Mérkőzés (Tv)
Április 30., szombat
16.30Újpest–Videoton FC
16.30
Puskás Akadémia–Bp. Honvéd
16.30
Békéscsaba–DVSC-Teva
16.30
MTK–Vasas
16.30
Haladás–FTC (Tv: M4 Sport)
19.00
DVTK–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
A bajnokság állását itt nézheti meg!

 

LITAUSZKI RÓBERT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN AZ „ELSZÚRT” TAVASZI SZEZONRÓL, A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEKRŐL, FELADATOKRÓL IS BESZÉL.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.03.16 20:40:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábor csak annyit mondott a játékvezetőnek, hogy les volt, »fuck off« nélkül. Ha ezért kiállítás jár...”