Az Újpest megverte a Honvédot, Morales lemondott

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 19:29
null
Íme, a pillanat, amikor Hajdú öngóljával vezetést szerez az Újpest (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A magyar labdarúgó NB I 14. fordulójában az Újpest hazai pályán Hajdú Róbert öngóljával, Böőr Zoltán góljával és Rajczi Péter tizenegyesével 3–1-re nyert a Honvéd ellen. A vendégek szépítő találatát a csereként beálló Bajner Bálint szerezte.

Az első félidő elején kiegyenlített volt a találkozó, az Újpest és a Honvéd előtt is adódtak lehetőségek. A vendégek részéről Bojtor László szerezhetett volna gólt, ám a 25 éves középpályás közelről kapu fölé bombázott.

MASSIMO MORALES LEMONDOTT A POSZTJÁRÓL

„Elfogadom az eredményt, az Újpest jobban játszott, ezért tudott nyerni. Nem taktikában vagy fizikai fölényük miatt győztek le minket, hanem mentális tartásuk miatt. Ebben a klubban nem lehet profi körülmények között dolgozni, úgyhogy holnap elhagyom a klubot. Tisztelem a kollégáimat és a klubomat, ezért is kell őszintének lennem – fogalmazott Massimo Morales, a kispestiek edzője a Sport Tv-nek. – Nem akarok az okokról beszélni, erről a klub tulajdonosát kellene megkérdezni. Örülhettünk a legjobb magyar csapatok elleni győzelemnek, de mivel nem istennek hívnak, hanem Massimónak, nem tehettem többet."

 

Morales elmondta, a Videoton elleni győztes meccs előtt elhatározta lemondását, de akkor nem akarta elrontani a játékosok örömét.

 

 

A 16. percben az Újpest szerezhetett volna vezetést Simon Krisztián és Tisza Tibor kényszerítőjének köszönhetően, de a fiatal középpályás lövését Kemenes Szabolcs bravúrral védte.

A Honvéd ezután főként beadásokból és átlövésekből jelentett veszélyt a lila-fehérek kapujára, akik rövid passzokkal próbálták feltörni a védelmét. A félidő közepe táján az Újpest átvette a kezdeményezést, de nem forgott veszélyben egyik kapu sem.

A 41. percben kissé váratlanul megszerezte a vezetést az Újpest. Simon húzott el a jobb oldalon, majd az ötösön belülre passzolt, ahol a Honvéd védők ügyetlenkedése után, Hajdú Norbertről a kapuba pattant a labda. Öngól – 1–0

A Honvédot szemmel láthatóan megfogta a kapott gól. Az Újpest ezt kihasználva tovább növelte az előnyét a félidő lefújása előtt. Ismét Simon futott fel a jobb oldalon, majd a Honvéd védői nem tudták elrúgni a labdát a beadás után, így az Böőr Zoltánhoz került, aki egy igazítás után a lécet érintve a kapuba bombázott. 2–0

A második félidő elején a Honvéd támadószellemű cserékkel (Guilherme Moreira és Abass) próbált színt vinni játékába, ám az 53. percben Haman Sadjo kezezése miatt tizenegyeshez jutott az Újpest, s Rajczi Péter tovább növelte az előnyt, magabiztosan a kapu közepébe lőve. 3–0

A háromgólos vezetés tudatában sem vett vissza az iramból az Újpest, Tisza és Rajczi révén több helyzete is adódott. A Honvédnál Danilo szépíthetett volna, de a brazil játékos tíz méterről Balajcza Szabolcsba lőtte a labdát.

A 82. percben sikerült szépítenie a Honvédnak az egy perccel korábban csereként beálló Bajner Bálint révén, de többre már nem futotta az erejéből, maradt a 3–1.

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/14,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik