Az Újpest a legjobb hatba vágyik Szpisljakkal

Vágólapra másolva!
2011.08.10. 14:19
null
Zoran Szpisljakot (balra) Bartha Csaba és Leo Beenhakker mutatta be az Újpest mai sajtótájékoztatóján (Fotó: Mirkó István)
Az Újpest FC ma délutáni sajtótájékoztatóján a klub holland sportigazgatója, Leo Beenhakker nyilatkozott Mészöly Géza menesztésének, illetve az új vezetőedző, Zoran Szpisljak kinevezésének hátteréről. Bartha Csaba ügyvezető elmondta, a csapat célkitűzése nem változott, továbbra is az első hatban szeretnének végezni. Az új szakvezető, Zoran Szpisljak bízik benne, irányításával erősebb, jobb csapat lesz az Újpest.

„Vannak pillanatok, amikor ki kell kapcsolni az érzelmeket. Ha valami nem működik, akkor azon érzelemmentesen változtatni kell" – indokolta Mészöly Géza menesztését az Újpest holland sportigazgatója, Leo Beenhakker.

„Az fel sem vetődött, hogy én legyek a vezetőedző. Már évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy nem szeretnék többet edzősködni – mondta kérdésre válaszolva a sportvezető. – Olyan ambiciózus trénerre volt szükségünk, aki képes szót érteni a fiatal labdarúgókkal. Zoran Szpisljak személyében megtaláltuk a megfelelő szakvezetőt. Kinevezése közös döntésünk volt Bartha Csaba ügyvezetővel."

Beenhakker egy felvetésre reagálva azt is elmondta, hogy a klub tulajdonosával, Tolnai Sándorral, akivel szemben rendőrségi vizsgálat indult, ügyvédeken keresztül egyeztetnek a klubot érintő döntésekről.

Bartha Csaba a mai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a rossz kezdés ellenére a csapat céljai változatlanok.

„A célkitűzésünk továbbra is az első hat hely valamelyikének megszerzése. Ez a játékosállományunk és a klub humánpolitikai helyzete alapján is reális elképzelés" – fogalmazott az ügyvezető.

Az új vezetőedző, Zoran Szpisljak nagy megtiszteltetésnek érzi a kinevezését, és elmondta, hogy mint kollégát nagyon sajnálja Mészöly Gézát.

„Hétfőn még Angliában voltam, amikor Leo Beenhakker hívott telefonon. Nagyon örültem a felkérésnek, és miután Magyarországra érkeztem, gyorsan meg is tudtunk állapodni a vezetőkkel. A klub történelme és tradíciói miatt nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam az Újpestnél – fogalmazott a 46 éves, vajdasági születésű szakember. – Röviden beszéltem már a távozó Mészöly Gézával is, akit mint kollégát nagyon sajnálok."

Szpisljak elmondta, hogy mióta eljött Debrecenből, az elmúlt fél évben Angliában járta a különböző pályákat, „ismerkedett a labdarúgás világával". Mától azonban új együttesével ismerkedhet, sőt délelőtt már be is mutatták a játékosoknak.

„Az eddig történteket le kell zárni, azok már a múlt részét képezik. Jó játékkal eredményeket kell elérnünk, s remélem, hogy így minél több szurkoló visszatér majd a Megyeri útra. Az a célom, hogy az irányításom alatt egy erősebb csapatot láthassanak a drukkerek" – tette hozzá az új vezetőedző.

Zoran Szpisljak vezetésével vasárnap, a Kaposvári Rákóczi otthonában szerepel először az Újpest.


RENDET KELL TENNI A JÁTÉKOSOK FEJÉBEN – SZPISLJAK

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2012/4,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik