Az Újpest, a Fradi és a Vasas is kéri a halasztást

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 09:51
null
A Szusza Ferenc Stadionban a pályát és a lelátót is hó takarja (Fotó: Szabó Miklós)
Noha a hőmérséklet emelkedéséről szólnak a jelentések, a pályák állapota szemernyit sem javul, sőt a havat sár és latyak váltja fel. Így aztán nem lenne meglepetés, ha az MLSZ elnöksége elhalasztaná a Soproni Liga 16. fordulóját. Erre minden esély megvan, hiszen a csapatok közül többen is emellett érvelnek.

Folyamatosan csörög George F. Hemingway telefonja. A tulajdonosi tanács elnöke arra kérte társait, hogy hétfő reggelig tájékoztassák a pályák állapotáról, és annak fényében kéri majd a szintén hétfőn ülésező MLSZ-elnökséget a tavaszi első forduló elhalasztásáról. A kispesti tulajdonos a csütörtöki tanácsülésen vállalta magára a közvetítői szerepet, és abban maradtak a tulajdonosok, ha legalább két pályáról kedvezőtlen hírek érkeznek, javasolják a halasztást. A döntés persze az MLSZ elnökségének kezében van, de nehezen hihető, hogy a tagok ellenkeznének a tulajdonosi óhajjal – így ha a halasztás mellett döntenek, az új időpont kijelölése a versenybizottságra vár. Nincs könnyű helyzetben a Kovács László vezette testület, hiszen rendkívül sűrű a tavaszi program, tulajdonképpen csupán egy „fehér szerda" (május 5.) akad.  

A legnagyobb gondok Budapesten vannak: a hét végi meccsek közül négyet rendeznének a fővárosban, ám három helyszínen szinte lehetetlen játszani.

A KLUBOK EGY HÉTTEL HALASZTANÁNAK
A Győri ETO hivatalos honlapjának beszámolója szerint George F. Hemingway, az NB I-es klubok tulajdonosi tanácsának elnöke azzal a kéréssel fordult az MLSZ versenybizottságához, hogy egy héttel halasszák el a Soproni Liga tavaszi szezonjának kezdetét.

Az élvonalbeli csapatok javaslata szerint a bajnoki fordulókat változatlan sorrendben rendeznék meg, csak egy hét halasztással.

Újpesten hétfőn kezdik a hóeltakarítást, ám a legnagyobb (és minden évben megszokott) probléma, hogy az A-terasz előtt, vagyis az oldalvonal mellett nem éri napsütés a pályát, így marad a jég, amely lehetetlenné teszi a precíz munkát.

A Fradinál sem jobb a helyzet.

„Az Albert Flórián Stadionban sem lehet a jelen állás szerint szombaton mérkőzést rendezni – jelentette ki Szente József, az Üllői úti létesítményt üzemeltető cég első embere. – Vasárnap délelőtt harminc ember dolgozott, mégis reménytelen a helyzet, mert csak a kora reggeli órákban tudunk rámenni a pályára. Ahogy melegszik az idő, úgy válik egyre sárosabbá a talaj. Tájékoztatom Berki Krisztián vezérigazgatót, és javaslom, ne rendezzünk szombaton bajnoki mérkőzést."

Angyalföldön, az Illovszky-stadionban sem lehet megoldani a meccs megrendezését. Bár a Vasas által megbízott és megfizetett cég is mindent megtett a hó eltakarításáért (szerdán például egész éjjel dolgoztak a munkások), hiába az erőfeszítés, a csütörtöki havazás miatt újra egybefüggő a hólepel. Antal Péter technikai igazgató a ferencvárosiakhoz hasonlóan kéri, hogy a Vasas vasárnapi mérkőzését halasszák el.

Információnk szerint ha az MLSZ a halasztás mellett dönt, akkor vélhetően nem a 16. forduló párosításával kezdődik a tavaszi szezon.

 SOPRONI LIGA
A 16. FORDULÓ TERVEZETT MŰSORA
Február 19., péntek
Debreceni VSC-TEVA–Diósgyőri VTK 19.00
Február 20., szombat
Videoton FC–Kecskeméti TE-Ereco 14.00
Paksi FC–Zalaegerszegi TE FC 14.00
Kaposvári Rákóczi FC–Bp. Honvéd 14.00
MTK Budapest–Lombard Pápa TFC 14.00
Ferencváros–Szombathelyi Haladás 15.00
Újpest FC–Győri ETO FC 17.30
Február 21., vasárnap
Vasas–Nyíregyháza Spartacus FC 17.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik