S. T. J. 2020.07.13 22:45 Frissítve: 2020.07.13 23:03

Az NB I legfiatalabb edzői; példaértékű munka Győrben

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Ahogy azt hétfői számunkba megírtuk, a ZTE FC új vezetőedzője Boér Gábor lett. A tréner mindössze 37 évesen kapja meg a lehetőséget, hogy az élvonalban bizonyítson. Összegyűjtöttük, hogy az utóbbi tíz esztendőben kik voltak a legfiatalabb NB I-es szakvezetők. Nos, talán meglepő, de a „benjámin” ifjabb Bene Ferenc lett, aki mindössze 33 éves, 1 hónapos és 22 napos volt 2011 októberében, amikor először dirigálta a Lombard Pápa csapatát. A jelenleg a Vasas kispadján ülő trénernek Pápán 22 meccs jutott. Hogy kik a képzeletbeli dobogósok, kiderül cikkünkből.

A június végi balatoni edzőtáborban a vártnál is magasabb szinten, példaértékűen dolgoztak az Audi ETO női kézilabdacsapatának játékosai. Erről hétfőn Győrben mi magunk is meggyőződhettünk az együttes nyilvános edzésén: a bajnok és BL-címvédő klasszisai jól láthatóan ki voltak már éhezve a labdára és a játékra. A könnyed bemelegítő futás után Holanek Zoltán erőnléti edző és a gumiszalagok „vették át a főszerepet”, csak, hogy minden izom jól meg legyen dolgozva a labdás feladatokra. Egy meglepetéssel azonban így is szolgáltak a zöld-fehérek.

Utánpótlás-mellékletünkben interjút olvashatnak Michael Borisszal, az MTK Budapest   csapatát az élvonalba visszavezető német edzővel. A téma a fiatalok szerepeltetése, ám az edző rögtön a beszélgetés elején visszakérdezett, hogy valójában mit jelent az, „fiatalok”? Nos, Katona Máté játszotta a legtöbbet az előző idényben a kék-fehéreknél, aki 23 esztendős. Boris szerint e korban is fiatal valaki, attól függetlenül, hogy már nem utánpótláskorú. A tréner azt mondja, semmiben sem változott a klub filozófiája attól, hogy visszajutottak az NB I-be: a keretben tíznél több olyan játékos található, aki a Sándor Károly Akadémián nevelkedett.

2020.08.08 11:28:04

Labdarúgó NB I H. D.

Baturina bemutatkozott Szerhij Rebrov csapatában • Laidouni és Kovacevic is játszott.

2020.08.07 23:30:47

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Karrierje legrosszabb esztendejét akarja lezárni az újabb válogatott meccsekre vágyó védő.

2020.08.07 23:23:48

Labdarúgó NB I H. D.

Szombaton délután a Fehérvár a cseh Slavia Prahával, az Újpest az MTK-val találkozik.

2020.08.07 21:11:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Képes felállni a padlóról, megrázni a fejét és újra nekiindulni.