Az MLSZ-elnök a leggazdagabb magyar, több futballos a 100-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 20:18
null
Csányi Sándor vagyonának értékét 135 milliárd forintra becsüli a Napi Gazdaság (Fotó: Mirkó István)
A Napi Gazdaság ma tette közzé a száz leggazdagabb magyar 2013-as listáját, amelyen jó néhány volt és jelenlegi futballvezető, klubtulajdonos neve is szerepel Csányi Sándortól Tarsoly Csabáig. Más sportágakban szerepet vállaló üzletemberek is találhatók a leggazdagabbak között.

 

TOVÁBBI SPORTOS NEVEK A 100-AS LISTÁN

3. Gattyán György, a világ egyik leglátogatottabb szexoldaláról ismert Docler cégcsoport irányítója a dunaújvárosi jégkorongban érdekelt. (118 md)
20. Nyúl Sándor egykor versenyszerűen sportolt, természetes fejlemény volt az életében, hogy a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) egyik alapítója lett. (26.9 md)
35. Balogh Levente,
a hazai ásványvízpiacon piacvezető Szentkirályi irányítója a Magyar Lovasszövetség Western Szakágának elnöke. (16.2 md)
45. S. Nagy Sándor
ingatlanfejlesztésben és turisztikában érdekelt, természetes választás, hogy résztulajdont vásárolt az egyik legnépszerűbb hazai golfpályában, a tatai Old Lake-ben. (13 md)
62. Kenyeres Imre és Zoltán az élelmiszeriparban vállalkozik, előbbi lelkes triatlonista, ez is oka annak, hogy a Mogyi SE Baja-Pécs élvezi a támogatásukat, viseli a nevüket. (10 md)
70. Gyárfás Tamás médiavállalkozóként lett ismert, jelenleg ingatlanjainak kezelésével van jelen az üzleti életben, ő a Magyar Úszószövetség elnöke. (8.4 md)
80. Nagy György a szállítmányozásban, az energetikában és a médiában is érdekelt, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, a magyar curlingválogatott játékosa. (7.6 md)
80. Zombori Antal autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozik, az Unix sportegyesület elsősorban ultrafutóiról és hegymászóiról nevezetes. (7.6 md)

Úgy tartják, hogy egy üzlet presztízsét, általános megítélését elsősorban az határozza meg, hogy kik vállalnak szerepet benne. A magyar futball, illetve a csapatok értékét, lehetőségeit is alapvetően meghatározza az a tulajdonosi kör, amely a klubok mögött áll.

Ha innen közelítjük meg a magyar futballt, és a Napi Gazdaság által összeállított, a jelenlegi 100 leggazdagabb magyarországi üzletember listáját nézzük, akkor jól állunk, hiszen a „tabella” élén 2012-höz hasonlóan az idén is a pénzügyi és agrárbefektetések területén érdekelt Csányi Sándor, a magyar labdarúgás első embere, vagyis az MLSZ elnöke áll. A százas listán azonban csak hét jelenlegi futballvezető szerepel, ami már nem annyira jó arány.

A lista élmezőnyében, az első tízben Csányin kívül a DVTK többségi tulajdonosát, Leisztinger Tamást találjuk meg, aki az agráriumban, pénzügyi befektetésekben és a Hungest Hotels révén a turizmusban érdekelt.

A 28. helyen egy másik kelet-magyarországi klub, a jelenleg második ligás Nyíregyháza Spartacust tulajdonló Révész Bálint nevét olvashatjuk, sőt egy nyugat-magyarországi másodosztályú klub, a Gyirmót tulajdonosai (Horváth Ferenc és Ernő) is befértek az első százba.

Érdekes, hogy a listán szereplő klubtulajdonosok sorrendje nem egyezik meg a csapatuk tabellán elfoglalt helyezésével, sőt éppen fordított a sorrend. A listavezető Győri ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba „csak” a 76. a listán, megelőzi őt Garancsi István (Videoton, 58.), Matyi Dezső (PMFC, 55.), a Vasasnál és az Egri FC-nél szerepet vállaló Jámbor János (48.), valamint a már említett Leisztinger (8.) is.

A volt futballvezetők közül az MTK korábbi tulajdonosa, Várszegi Gábor, a korábbi ligaelnök Demján Sándor és az FTC volt elnöke, Ináncsy Miklós neve szerepel még az első százban.

A LEGGAZDAGABB MAGYAROK 2013-AS LISTÁJÁN SZEREPLŐ „FUTBALLVEZÉREK"
1. Csányi Sándor (MLSZ-elnök) 135 milliárd forint
4. Várszegi Gábor (az MTK labdarúgócsapatának volt tulajdonosa) 110
5. Demján Sándor (korábbi ligaelnök) 90
8. Leisztinger Tamás (a DVTK többségi tulajdonosa) 77
28. Révész Bálint (a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa) 20
42. Ináncsy Miklós (az FTC korábbi elnöke) 13.3
48. Jámbor János (a Vasas és az Egri FC labdarúgócsapatának volt tulajdonosa) 12.5
55. Matyi Dezső (a Pécsi MFC tulajdonosa) 10.9
58. Garancsi István (a Videoton tulajdonosa) 10.4
64. Horváth Ferenc és Ernő (a Gyirmót FC tulajdonosai) 9.8
76. Tarsoly Csaba (a Győri ETO tulajdonosa) 7.9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik