Az FTC Lisztes bombagóljával nyert a Vasas ellen Detroitban

Vágólapra másolva!
2012.02.07. 07:33
null
Jól sikerült a bemelegítés: a Fradi legyőzte a Vasast (Fotó: fradi.hu)
Címkék
A Ferencváros 2–1-re legyőzte a Vasast a detroiti nemzetközi felkészülési torna harmadik helyéért vívott összecsapáson. A győztes találatot Lisztes Krisztián szerezte, aki a második félidő 10. percében, 25 méterről bombázott a kapuba.

A zöld-fehérek számára nagyszerűen indult a találkozó: már a 3. percben megszerezték a vezetést. Juha Hakola beadását Somalia csúsztatta tovább, és az érkező Pölöskey Péter közelről lőtt az angyalföldiek kapujába. 1–0

Az első negyedórában a Fradi támadott többet, de a 17. percben egyenlített a Vasas. Kulcsár Dávid indította jól Katona Mátét a bal szélen, aki jól adta középre a labdát, és Hercegfalvi Zoltán estében pöckölte a labdát Gyenes Dávid kapujába. 1–1

Az egyenlítés után megjött a kedve a Vasasnak, és a 19. percben Katona ismét jól adott be balról, a középen érkező Beliczky Gergő, aki az amerikai túra után aláírhat az FTC-hez, a felső lécre emelte a labdát.

A szünet előtt a Vasas veszélyeztetett még néhányszor, ám a második félidő, az elsőhöz hasonlóan, a Fradinak indult jobban.

Az 55. percben Lisztes Krisztián vezette a labdát a Vasas védőire, akik nem támadták meg, és a rutinos középpályás 25 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. 2−1

Néhány perccel később Lubos Ilizinek kellett mentenie Oláh Lóránt elől, majd a 68. percben Bárányos Zsolt kapott jó indítást, és megpróbálta átemelni a labdát Gyenesen, de a kapus bele tudott érni. A 76. percben Varga Gábor találta el a kapufát.

A hajrában többet támadott a Vasas, de Kiss Tamás a 92. percben piros lapot kapott, miután rácsúszott Juniorra. A találkozó Pölöskey nagy helyzetével zárult, amelynél Ilizi bravúrral védett, így a Ferencváros egygólos győzelemmel szerezte meg a detroiti torna harmadik helyét.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
A 3. HELYÉRT
FERENCVÁROS–VASAS 2–1 (1–1)
Detroit, 1300 néző.
FERENCVÁROS: Gyenes – Grúz (Busai, a szünetben), Klein, Balog Z., Junior – Otten – Hakola (Zsivóczky, a szünetben), Józsi (Lisztes, 23.), Rósa (Oláh L., a szünetben) – Pölöskey P., Somalia (Gárdos, 77.)
VASAS: Ilizi – Kulcsár D. (Melczer, 84.), Kovács G., Görgényi, Katona – Kovács Á. (Polényi, a szünetben, Farkas Z., 93.), Mehmedagic (Kovács D., 56.), Varga G., Bárányos (Ferkó, 70.) – Hercegfalvi (Kiss T., 70.), Beliczky
Gólszerző: Pölöskey P. (3.), Lisztes (55.), ill. Hercegfalvi (17.)
Kiállítva: Kiss T. (92.)
Forrás: fcvasas.com, fradi.hu
A döntőben: Pumas (mexikói)–River Plate (argentin) 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik