Az FTC kéri a gólvonal-technológia alkalmazását az MLSZ-től!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 15:41
null
Az új stadionban gólvonal-technológia is rendelkezésre áll (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pages/Az-%C3%BAj-Ferencv%C3%A1rosi-stadion-avagy-%C3%89p%C3%ADteni-szeret%C3%BCnk/514263381989778?fref=ts"><strong>Market – Facebook</strong></a>)
Mai korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionjában többek között gólkontroll kamerarendszer is rendelkezésre áll majd. A Nemzeti Sport Online a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezetőjétől, Szekeres Tamástól megtudta, ez a rendszer megegyezik azzal, amit a nyári világbajnokságon is használnak, és ennek NB I-es alkalmazását a Ferencváros kérvényezi a Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ).

 

„Ugyanaz a német cég telepíti az új ferencvárosi stadionba a gólkontroll kamerarendszert, mint amelyik a nyári világbajnokságra is szállítja az ott alkalmazandó gólvonal-technológiához szükséges eszközöket – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szekeres Tamás, az új ferencvárosi stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezetője. – Ha pedig már adott a rendszer, akkor miért ne használhatnánk ezt a Ferencváros bajnoki meccsein is? Az MLSZ-szel telefonon már felvettük ebben az ügyben a kapcsolatot, hamarosan személyesen is egyeztetünk róla.”

Az ötlet persze azonnal több kérdést is felvet. Például, hogy nem sérül-e az egyenlő elbírálás elve, ha az NB I-ben csak a Ferencváros hazai mérkőzésein tudják alkalmazni az új technikát, hiszen a többi stadionban az ehhez szükséges feltételek nem adottak. Milyen plusz költségekkel járhat a technológia alkalmazása, ez az összeg kit terhel?

„Szerintem ezzel a fair play nem sérül. A rendszer csak segítséget nyújt a játékvezetőknek a vitatott szituációkban. Alkalmazása révén egyik csapat sem kerül előnybe vagy hátrányba. Ez egy FIFA-licences termék, a nemzetközi szövetség engedélyével működhet, ha pedig a FIFA engedélyt adott rá, akkor Magyarországon is lehet használni, ha a magyar szövetség is jóváhagyja. Ennek a rendszernek van egy licencköltsége is, amit a klub áll. Az MLSZ-nek külön költségbe ez nem kerül” – reagált Szekeres.

„Úgy vélem, ha a technikai lehetőségeket csak azért nem használnánk ki, mert a többi stadionban nincs meg ennek a feltétele, akkor az több mint furcsa lenne. Ezzel a technológiával megnyílik egy kapu a modernitás felé, ezen a kapun a jövő áramlik be, ne zárjuk ezt be!” – vélekedett az ügyvezető.

Szekeres hangsúlyozta, az MLSZ első körben nem volt elutasító, de meg kell várni az egyeztetéseket, nem kíván találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy az új szezon első ferencvárosi hazai meccsén használható lesz-e az új technika.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik