Az FTC 1.5 milliárdból gazdálkodik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 09:13
null
Orosz Pál folyamatosan könyvel és számol, hogy az FTC biztos anyagi háttérrel vágjon neki az új szezonnak
A Ferencváros labdarúgócsapata 1.5 milliárd forintból gazdálkodhat a következő szezonban. Orosz Pál szerint ez nem olyan sok, mint amilyennek első hallásra tűnik. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta azt is, kik távozhatnak tőlük a nyáron, illetve melyik posztokat erősítenék meg.

 

 

1.5 MILLIÁRD – MAGYARORSZÁGON SOKNAK TŰNHET

1.5 milliárdból gazdálkodik a Fradi a 2013–2014-es szezonban. Orosz Pál szerint magyar szinten ez soknak tűnhet, de messze elmarad a nemzetközi középmezőnyben szereplő klubok működési költségeitől. „Tudom, hogy vannak magyar klubok, amelyek négyszázmillió forintból élnek, de ez a Ferencváros, ettől a klubtól joggal várják a szurkolóink, hogy a nemzetközi porondon is sikeres legyen. Azok a klubok, amelyek ott vannak, kétszer, de inkább háromszor ennyi pénzből dolgoznak.”

MARTINUS ÉS ABORAH IS TÁVOZHAT, JENNERT MEGTARTANÁK

– Örök kérdés a Ferencvárosnál két bajnokság között: ki érkezik?
– Ez ügyben folyamatos tárgyalásban állunk, vannak külföldi és magyar játékosok is, de amíg nincs konkrét megegyezés, nincs értelme nevekkel dobálózni, csak a piaci pozíciónkat csökkentenénk ezzel. Az eddig sem volt titok, hogy Böde Dániel mellé egy gólerős, technikás csatárt keresünk, és több jelölttel is egyeztetünk. Nem olyan stílusú centert keresünk, mint Dani, inkább olyat, aki előtte vagy mellette futballozva ki tudja szolgálni őt – de ez a szakmai stáb dolga, mi csak igyekszünk megszerezni azokat a labdarúgókat, akikre az edzőnek szüksége van. A stáb célja az is, hogy megerősítse a védelmet.

– Mennyi pénze van a Ferencvárosnak az erősítésre?
– Többször elhangzott, talán már unják is a szurkolók, hogy kétezer-tizenegy tavaszán, amikor átvettük a klub vezetését, hatszáznyolcvanmillió forint adósságot kellett kezelni, vagyis a napi működés mellett ezt a terhet cipeltük Kubatov Gábor elnökkel és a kollégákkal. Nem vagyunk az út végén, hiszen körülbelül háromszázötvenmilliót még el kell tüntetnünk, és ez a tény meghatározza a mozgásterünket. Vagyis olyan játékosokat kell keresnünk, akik szabadon igazolhatók, vagy előnyös kondíciókkal kölcsönvehetők. S ha már Muhamed Besic szóba került: érte nem kellett fizetni a Hamburgnak, úgy állapodtunk meg, ha tovább értékesítjük, akkor a vételár egy részét kell átutalnunk.

– Lehet tudni, kik távoznak?
– Ez is alakul, de úgy tűnik, Marko Ranilovic, Quenten Martinus vagy Stanley Aborah nem marad nálunk. Név nélkül: a légiós vezéregyéniség kell, hogy legyen, és lehet, néhányan tévedtek, amikor azt gondolták, ha komolyabb bajnokságban helytálltak, az NB I nem okozhat gondot nekik. Julian Jennernek szerződése van, szeretnénk is, hogy maradjon.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MIÉRT JÖTT GRATULÁLÓ SMS A FERENCVÁROSHOZ A LAZIÓTÓL, ILLETVE MI A ZÖLD-FEHÉREK CÉLJA A KÖVETKEZŐ BAJNOKI IDÉNYBEN, OLVASSA EL A TELJES CIKKET – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat:Juha Hakola(finn, ?),Marko Ranilovic (szlovén,?), Martin Klein (cseh,?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Quenten Martinus (holland, ?), Stanley Aborah (belga, ?)
Kiszemeltek:Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik