Az eltiltott Szivicsért is hajtanak a diósgyőriek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 12:16
null
Több mint húszezer néző előtt léphet pályára az Újpest és a DVTK (Fotó: Korponai Tamás)
Telt ház, 22 ezer néző előtt rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét (19 óra, Tv: Duna, élőben az NSO-n), amelyben az Újpest és a DVTK csap össze. A diósgyőriek eltiltott vezetőedzőjükért, Tomiszlav Szivicsért is hajtanak, míg a lila-fehérek törlesztenék a tartozásukat szurkolóiknak. Délután pótolják a Puskás Akadémia–DVSC bajnokit, amelyen ha győz a debreceni csapat, gyakorlatilag bajnoknak tekinthető.

MK-DÖNTŐ

„Én lennék a legboldogabb, ha betalálnék a döntőben, egész héten ezt a napot vártam, egyre jobban ég bennem a tűz, szeretném, ha a szurkolóink, a klub minden egyes alkalmazottja boldog lenne vasárnap este, de ha egy öngóllal nyerünk, azt is aláírom minden további nélkül” – mesélt várakozásairól Kabát Péter, az Újpest rutinos támadója.

„Nem mindennap adatik meg hasonló az ember életében, pláne hogy ekkora közönség előtt szerepelhetünk, s én tartom azért, hazai pályán. Az első döntőt még kispestiként a BVSC ellen vívtam, az első meccsen játszottam, a Bozsik-stadionbeli visszavágón nem, de nyertünk kettő nullára, miénk lett a serleg. Aztán a Vasassal sajnos kikaptunk az MTK-tól kétezerben a Puskás-stadionban, ez így egy egy, jó lenne pozitívvá tenni a statisztikámat.”

Kabát szerint előny lehet az Újpestnek, hogy Tomiszlav Szivics nem lehet ott a DVTK kispadján, ugyanakkor állítja, elég jó a diósgyőri keret ahhoz, hogy azt mondja, így is borzasztó nehéz meccs lesz.

Elek Ákos, a DVTK középpályása elmondta, edzőjükért is küzdeni fognak:

„Nyilván amolyan csak azért is hangulatban leszünk. Jóllehet egy kupadöntő előtt senkinek sincs szüksége extra motivációra, furcsán is nézne ki, ha valakit noszogatni kellene ilyenkor. Kilencezernél is több diósgyőri kel útra, már csak miattuk is kötelesek vagyunk apait-anyait beleadni.”

Szivicsen kívül is lesz nagy hiányzója a DVTK-nak, ugyanis Futács Márkó sérülés miatt nem léphet pályára. Elek szerint döntő tényező lehet, ki hogyan viseli el a rá nehezedő nyomást.

„Ha egy másodosztályú együttes lenne most az ellenfelünk, akkor is azt állítanám, hogy ötven százalék esélyünk van a sikerre. Ne feledjük, egyetlen összecsapáson dől el, hogy a mennybe vagy a pokolba jutunk-e. Egy jól eltalált lövés ugyanúgy dönthet, mint egy lecsorgó labda. Miként azon is sok múlik, ki hogyan viseli a döntővel párosuló nyomást, kit dob fel, netán ki görcsöl be attól, hogy húszezren tombolnak a lelátón. A DVTK harmincnégy éve nyert legutóbb ebben a sorozatban, nem csoda, hogy Borsodban mindenki ünnepként éli meg ezt a meccset. Nekünk azért kell elkövetnünk mindent, hogy ne csak a mérkőzés előtt, utána is ünnepi legyen a hangulat.”

Amit a kupadöntőről tudni kell

Senki se kezdjen el a mérkőzés napján belépő után rohangálni, hivatalos helyről úgysem kap, hiszen szombat délutánra mind a huszonkétezer jegy elkelt. Nem csupán a két résztvevő klub szektora telt meg, hanem az Amatőr Kupa-döntő csapatainak szektoraiba, valamint a semleges területekre sem lehet beugrót venni.

A szervezők kérik a szurkolókat, idejében érkezzenek meg a stadionhoz, mert időigényes a beléptetés, ráadásul a környéken más rendezvények is lesznek. A transzparenseket 16 és 17 óra között a beléptető pontok mellett lehet hitelesíteni, a stadion területére kizárólag engedélyezett zászlókat, feliratokat szabad bevinni.

Noha a meteorológusok zivatarra figyelmeztetnek, a pályarendszabályok alapján esernyőt sem szabad bevinni a stadionba, érdemesebb tehát esőkabáttal készülni. Továbbá a belépés előtt mindenki ellenőrizze, hogy nincs-e nála olyan tárgy, amely szerepel a tiltólistán, mert azt kénytelen lesz a kapunál hagyni.

Az Újpest szurkolói a Stefánia úti, a Diósgyőr szurkolói pedig a Dózsa György úti kapun léphetnek be a stadionba. Az Amatőr Kupa-döntő csapatainak szurkolói és a semleges szurkolók az Istvánmezei úti kapun mehetnek be a lelátóra. Az Ifjúság útja felőli kapun csak az autóval érkező, parkolójegyes vendégeket engedik be.

Különvonat indul Miskolcról a kupadöntőre, gyülekezni fél 12-től kell a posta előtti parkolóban, a vonatra csak érvényes belépőjegy, valamint a menetjegyként szolgáló karszalag birtokában lehet felszállni. A szerelvény 13.10-kor fut ki a 3-as vágányról. A mérkőzés után a vonat 22.15-kor indul vissza a Keleti pályaudvarról.

A gépkocsival közlekedők jó, ha tudják, 15-től 22 óráig lezárják a Verseny utcát a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út között, illetve a Dózsa György utat a Thököly út és az Ifjúság útja között. A 30-as buszcsalád, valamint a 75-ös és a 77-es trolibusz járatai módosított útvonalon közlekednek.

A szervezők felhívják a szurkolók figyelmét, hogy az összecsapást követő ünneplés során a nézők nem léphetnek a pálya területére! Még akkor sem, ha esetleg úgy érzik, szívesen keblükre ölelnék a kedvenceiket, s ha már ott vannak, a győztes csatárról még le is rángatnák az alsónadrágját kupadöntőbeli ereklye gyanánt.

A mérkőzés után – ha a rendőrség úgy dönt – 20.50 és 21.20 között lezárják az Ifjúság útját a Dózsa György út, valamint a Stefánia út között, emellett a Stefánia utat a Hungária körút és az Egressy út között.

 

NB I: A MATEK MÁR NEM SZÁMÍT

Szakálynak felemás érzései vannak
Szakálynak felemás érzései vannak

Utolsó idegenbeli bajnokijára készül a DVSC-Teva – ismét. A heves esőzés következtében a Loki egy héttel korábbi, Puskás Akadémia elleni mérkőzése ugyanis a Pancho Aréna játékterének használhatatlansága miatt elmaradt. A gyep időközben felszáradt, sőt vasárnap délután előreláthatólag nyári hőségben lépnek pályára a csapatok.

„A délutáni kezdés nem ideális, de legalább lejátszhatjuk a mérkőzést, mert egy hete legfeljebb vízilabdázhattunk volna – mondta Szakály Péter, a DVSC-Teva csapatkapitánya. – Roppant zavaró, hogy elhalasztottuk a mérkőzést, de ezen kár keseregni. Ha vasárnap győzünk, gyakorlatilag megnyertük a bajnokságot. Tudom, matematikailag az ETO még megelőzhet bennünket, de ehhez az utolsó fordulóban rengeteg góllal kellene legyőznie ellenfelét.”

A bajnoki címért versenyben lévő Loki gólkülönbsége tizenhárommal jobb az ETO-énál, s ha a Debrecen a Pancho Arénában is győz, tovább javítja mutatóját, ráadásul győzelmeinek száma is eggyel több lesz, szóval a Puskás Akadémia elleni bajnoki minden tekintetben sorsdöntő.

„Felemás érzéseim vannak, mert két hete játszottuk a legutóbbi bajnokinkat, ráadásul hét közben a dánok elleni válogatott mérkőzés miatt sem edzhettünk teljes kerettel, ugyanakkor vezetjük a tabellát. Inkább az ETO legyen a nyakunkon, mintsem nekünk kelljen üldözni vetélytársunkat az utolsó fordulóig.”

A Debrecen alaposan belelendült a szezon végére. Kondás Elemér együttese legutóbbi négy bajnokiján veretlen maradt, szerzett 13 gólt, s csak kettőt kapott, ellenben a Puskás Akadémia két hónapja nem nyert bajnokit, öt vereség mellett egy döntetlen a mérlege.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik