Arc – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2017.03.29. 00:34

Nem az én dolgom, hogy kiderítsem, minek köszönhető a Bp. Honvéd mostani kiugró szereplése, ám sejtésem szerint annak (is), hogy a klubnál igyekeznek mindenre figyelni. Még arra is, amit sok helyen jó esetben elintéznek egy kézlegyintéssel, rosszabb napokon lefitymálnak, ám komolyan csak a dumában veszik.

A közönségtoborzásra gondolok.

Kispesten bizonyítottan nem csupán fontosnak tartják, hanem kockáztatni, mi több, költeni is hajlandóak a nézőszám növelésére, elvégre például a szinte mindenütt látható óriásplakát nem két fillérbe kerül, s akkor még ott van a médiamegjelenés is. Azt mondják a klubnál, csak a szezon végén derül ki, megérte-e a befektetés, mindenesetre az illetékes(ek) optimizmusa, amely szerint a lelátói létszámemelkedés bevétele fedezi majd a költségeket, sokat sejtet.

Az sem mindegy persze, hogy Kispesten van kivel reklámozni a terméket, Davide Lanzafame kimagasló szereplője a nekünk rendelt első osztálynak. S most nem kizárólag a produkciójára gondolok – pedig a passzai és a lövései olyanok, hogy nem kapni hasonlót sem a boltban –, leginkább a háttérmunkájára. Ha a Honvéd fiataljai fogékonyak, őt figyelve szinte mindent elsajátíthatnak a futball tudományából, magyarán, nem érheti szó a (klub)ház elejét, amiért ő lett az arc. És még üzletileg is indokolt, hiszen megbízható internetes oldalak szerint jelen piaci értéke 750 ezer euró, és az sem érdektelen, hogy annak idején akadt, akit Cristiano Ronaldóra emlékeztetett.

De maradjunk Kispesten. Már csak azért is, mert a klub reklámkampányával társunk lett a futball lelátói tömegesítésében. A mi kezdeményezésünk, a hozzánk csatlakozókkal, azt hirdeti, hogy „Menj meccsre fél áron!", ők azt, hogy meccs lesz, hol, mikor, ki ellen. A kettő kiegészíti egymást – remélem, sikerrel.

Az óriásplakát, elhelyezésétől függően, kétnégymillió pillantásra számíthat, ám azért ne feledjük, hogy a játéknál nincs jobb reklám. Ha nívós, ha szórakoztat, ha eredményes. Ezért jó, ha a tabellamásodik szolgál példával.

Még akkor is, ha nálunk a követés már emberfogásban sem divat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik