Nemzetisport.hu 2011.03.28 07:38 Frissítve: 2015.03.06 02:44

Április elsejétől a klub finanszírozhatja az FTC Zrt.-t

Az elmúlt három évet tekintve a legfontosabb hét következhet a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. életében, mivel minden valószínűség szerint a hónap végén véget ér az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. szerepvállalása a klubnál.

A klub és a csapat életében is rendkívül fontos lesz a pénteki nap, Rósáék az Újpestet fogadják
(Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)

Kevin McCabe többségi tulajdonos hónapok óta hangoztatja, hogy szeretne megválni kilencvenöt százalékos tulajdoni hányadától, csakhogy egyetlen befektető sem akarta kifizetni a korábban meghirdetett huszonötmillió eurós vételárat.

Információnk szerint áprilistól az anyaegyesület finanszírozza a labdarúgócsapatot, s a napi ügyeket intéző megbízott vezető, korábbi vezérigazgató március 31-én távozik. Berki Krisztián utódja is ismert már, csak éppen a Ferencvárosnál a legnagyobb titokban kezelik a személyét, s értesülésünket senki sem kívánta megerősíteni, mely szerint csütörtöktől Orosz Pál volt kommunikációs igazgató tölti be a vezérigazgatói posztot.

Időközben sorra derülnek ki a szerződéskötéssel kapcsolatos törvénytelen eljárások, a legutóbbit Budai Gyula és a Magyar Távirati Iroda közösen hozta nyilvánosságra. Az elszámoltatási kormánybiztos feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója és Császy Zsolt Béla, az MNV korábbi jogtanácsosa ellen.

A feltételezés szerint nevezett személyek ugyanis a 2008 áprilisában megkötött szerződésben nem rögzítettek biztosítékot arra vonatkozóan, ha az Esplanade Real Estate Kft. által vállalt stadionfelújítási program két éven belül nem teljesül. S miután az elmúlt években az Albert-stadionban a tisztasági festésen kívül semmi sem történt, a cég annak ellenére megkárosította a magyar államot egymilliárd-kétszázmillió forinttal, hogy a felújítás határidejét többször is módosították.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos pénteki feljelentését követően több, ideiglenes felügyelő bizottsági tag is megszólalt a Ferencváros stadionjának és a hozzá tartozó hat plusz két hektáros ingatlan privatizációjának ügyében. Elmondásukból következtetve a létesítmény felújítására vonatkozó záradék 2008 áprilisa után került ki a szerződésből.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN NYILATKOZIK A KEVIN MCCABE-BEL KÖTÖTT, AZÓTA IGENCSAK VITATOTT SZERZŐDÉS ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁJÁBAN RÉSZTVEVŐ ÜGYVÉD, PETRÓ LÁSZLÓ, VALAMINT A KORÁBBI GAZDASÁGI IGAZGATÓ, MENRÁTH ISTVÁN.

2020.08.05 19:22:55

Labdarúgó NB I M. G.

Még Nyilasi is elképedt: „Kispadon ülve, edzőként nem voltam szemtanúja ilyen ragyogó mérkőzésnek.”

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.08.04 16:39:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Barkócon rendezett felkészülési mérkőzésen egy-egy gólt fejelt a magyar bajnok és a szlovén ellenfele is.