Nemzetisport.hu 2011.08.11 12:54 Frissítve: 2015.01.10 02:30

Andrezinho mellett Abdi is kereshet új csapatot magának

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy a szakosztály vezetősége úgy döntött, a brazil Andrezinho és a norvég-szomáliai Liban Abdi a jövőben nem tartozik az első csapat keretéhez. Előbbi felfüggesztéséről már korábban is tudni lehetett. A döntést a meghatározó játékosok véleményének meghallgatásával hozták meg.

Abdi a jövőben nem húzhat Fradi-mezt az első osztályban (Fotó: Veres Viktor)

 

„Nehéz döntést hozott tegnap az FTC labdarúgó szakosztályának vezetősége – írta Kubatov a közösségi oldalon. – A csapat meghatározó játékosainak egyetértésével mától Liban Abdit és Andrezinhót a csapat első keretétől felfüggesztette, egyúttal kérte az őket képviselő menedzsereket, hogy rövid időn belül keressenek nekik új csapatot.”

„A döntést nehezítette, hogy tehetséges, meccseket eldönteni tudó labdarúgókról van szó, akik azonban nem értették meg a Ferencváros örök törvényét, mely az erkölcs, erő, egyetértésen alapszik” – olvasható a ténymegállapításon felül a rövid kommentár.

ABDI MENEDZSERÉNEK VÉLEMÉNYE AZ ÜGYRŐL
Alexander Röder a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, nem tudja, mi áll pontosan a Fradi döntése mögött, de az tény, hogy hétfőn visszautasították a zöld-fehérek szerződéshosszabbítási ajánlatát.

Információink szerint Abdi „menesztésének” hátterében az a tettlegességig fajuló vita állhat, amelyről a Nemzeti Sport szerdai számában olvashattak (a szomáliai-norvég támadónak Oláh Lóránttal akadt nézeteltérése). Andrezinhónak a hírek szerint „éjszakázásai” miatt kell távoznia, de állítólag az is szerepet játszhat az ügyében, hogy a brazil vonakodott aláírni új, csökkentett fizetést tartalmazó szerződését.

Andrezinho szintén a Facebookon reagált az eseményekre. „Barátaim! Itt vagyok, a klubbal 2012-ig szóló szerződést kötöttünk. Egészséges vagyok, bármikor készen állok a játékra. Mindenki láthatja, hogy az FTC-től történő távozás nem az én döntésem volt" – üzente a brazil.

A klubhoz kapcsolódó további hír, hogy az ftcnews.com értesülései szerint Fülöp Noel – akinek a szerződése lejárt volna a télen – kettő plusz egy éves új kontraktust írt alá a csapathoz.

 

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.