Alves a kanadai táblázat élén, de Lázár hatékonyabb

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.25. 15:44
null
Ez Alves szezonja volt: a bajnoki és gólkirályi cím mellett ő végzett a kanadai táblázat élén is <br />(Fotó: Németh Ferenc)<br />
Címkék
A labdarúgó NB I 2010–2011-es idényének gólkirálya, a bajnok Videotonban szereplő André Alves a gólpasszok tekintetében is eredményes volt, így ő végzett a kanadai táblázat élén.



A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) honlapja alapján az élvonalban 24 találatot jegyzett brazil légiós 7 gólpasszt adott a szezonban, így összesen 31 pontot szerzett, amivel toronymagasan megelőzte a második André Schembrit (Ferencváros, 15 gól, 6 gólpassz). Érdekes, hogy Alves akkor is simán az élen végzett volna, ha egyetlen gólpasszt sem ad társainak.

Ugyanakkor nem Alves volt a leghatékonyabb futballista, ugyanis Lázár Bence – aki tavasszal mutatkozott be az Újpest színeiben – átlagosan 72 percenként szerzett kanadai pontot, míg a dél-amerikai támadó „csak” 81 percenként iratkozott fel a pontszerzők közé.

A gólpasszok tekintetében Lázok János, a Vasas válogatott játékosa zárt az élen (15), megelőzve a kecskeméti Foxit (12) és az újpesti Nikola Mitrovicsot (11).

A 465 pályára lépő közül összesen 267 játékos (57 százalék) ért el gólt, és/vagy jegyzett gólpasszt. A bajnokság 30 fordulójában összesen 690 gól született, azaz körönként átlagban 23, ami mérkőzésenként 2.8-as átlagot jelent.

Az alábbi, a HLSZ honlapjáról átvett táblázatokhoz megjegyzésként annyit, hogy a Szolnoki MÁV-ban pályára lépett labdarúgók közül valóban Némedi Norbert szerezte a legtöbb gólt (8), ám a középpályás a nyolc találatából csak négyet ért el szolnoki játékosként (tavasszal), négyet még kecskemétiként szerzett (ősszel). A Szolnok színeiben a mögöttünk hagyott szezonban Remili Mohamed volt a legeredményesebb, 7 találattal.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik