Albert Flóriánra emlékeztek az Üllői úton

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.11.05. 14:14
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/nso_galeria/Albert-emlekezes"><strong>GALÉRIÁNK ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a>
Címkék
A róla elnevezett Üllői úti stadionban szombat reggel 9 órakor kezdődött és 18 óráig tartott Albert Flórián búcsúztatása. A Ferencváros legendás futballistája, az egyetlen magyar aranylabdás vasárnap éjjel 70 évesen hunyt el.

A Császár felravatalozott koporsóját a Springer-szobor előtt, egy hatalmas kegyhelyen állították fel, s magyar nemzeti lobogóval, illetve Fradi-zászlóval takarták le, mellette pedig díszőrség állt. A kegyhely előtt Albert Aranylabdája volt látható, amelyet 1967-ben mint a legjobb európai futballista nyert el.

A 70 évesen elhunyt legendás játékos búcsúztatására folyamatosan érkeztek a szurkolók, volt pályatársak, barátok. Délelőtt rótta le a kegyeletét többek között Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, Albert két korábbi csapattársa is.

Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogatott szombat délelőtt az Üllői úti stadionba, ahol virágokat helyezett el a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flórián koporsójánál. Az államfő 11.30 órakor érkezett meg a stadionba, és fehér virágokat helyezett el a koporsónál, majd az arénán kívül, Albert képénél mécsest gyújtott.

Albert Flóriánt vasárnap 12 órakor az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra.

A koporsó mellett a Fradi sportolói, korábbi hírességei, illetve Albert barátai álltak sorfalat, és meghatározott időközönként váltották egymást.

A FRADI JÁTÉKOSAINAK BÚCSÚJA ALBERT FLÓRIÁNTÓL

A CSÁSZÁR BÚCSÚZTATÁSA

IN MEMORIAM ALBERT FLÓRIÁN (1941–2011)

Az  Albert-stadion homlokzata, miközben gyászolók érkeznek (Fotó: MTI)
Az Albert-stadion homlokzata, miközben gyászolók érkeznek (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik