A Vojvodina volt edzője az Újpesttel tárgyal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 12:31
null
Nebojsa Vignjevics lehet az Újpest új edzője (Fotó:Fotó: inforsportal.com)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC előrehaladott tárgyalásokat folytat a legutóbb a vajdasági Vojvodina vezetőedzőjeként dolgozó Nebojsa Vignjeviccsel. Úgy tudjuk, holnap sajtótájékoztatón jelenthetik be az új edző érkezését.

A Nemzeti Sport már jelezte, hogy az Újpest FC szerb szakemberrel is megkezdte a tárgyalásokat, azt követően, hogy vasárnap lemondott posztjáról a lila-fehérek belga edzője, Marc Leliévre, aki azonban az új szakvezető érkezéséig még marad a klubnál. Úgy tudjuk, hogy az új trénerre nem kell sokat várni, akár már holnap bejelenthetik az érkezését.

A jelek szerint az első számú jelölt a 45 éves szerb Nebojsa Vignjevics, aki eddig hazájában és Montenegróban dolgozott. Volt a montenegrói OFK Grbalj és az FK Rudar Pljevlja vezetőedzője, majd Szerbiában a Hajduk Kulát, a Rad Beogradot és legutóbb, a 2012–2013-as szezonban a vajdasági Vojvodinát irányította. A Nemzeti Sport értesülései szerint a szakember előrehaladott tárgyalásokat folytat az Újpesttel.

Vignjevics számára egyébként nem ismeretlen a magyar NB I, ugyanis játékosként 2001 és 2002 között Tatabányán futballozott. A Lombard FC Tatabánya néven szereplő csapatban 2001. április 1-jén, az MTK ellen 1–0-ra elveszített mérkőzésen mutatkozott be, összesen hét NB I-es találkozón lépett pályára, és két gólt szerzett (április 15-én, a Dunaferr ellen duplázott).

Azt egyelőre nem tudni, hogy Vignjevics pontosan milyen pozícióba kerülhet, hiszen Újpesten hivatalosan továbbra is Kozma István a vezetőedző, aki valójában a távozó Leliévre segítőjeként dolgozott eddig ebben a szezonban.

Újpesten Vignjeviccsel tovább erősödhet a délszláv vonal, azt követően, hogy a nyáron a klub szerződtette a bosnyák Asmir Suljicot, a horvátországi születésű, montenegrói Bojan Szankovicsot és a szerb Marko Dmitrovicsot. És rajtuk kívül Bojan Mihajlovic (bosnyák), Filip Sztaniszavljevics (szerb) és Dusan Vasziljevics (szerb) is délszláv nemzetiségű.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik