Nemzetisport.hu 2011.06.13 11:17 Frissítve: 2015.03.04 02:05

A Videoton megegyezett Lázár Pál eladásáról - sajtóhír

Helyi lapértesülések szerint a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Samsunspor szóban már megállapodott a Videotonnal Lázár Pál megvételéről. A samsuni Denge Gazetesi szerint a magyar válogatott védőt a következő napokban várják Törökországba, hogy aláírja új szerződését. A hírt a klub egyik Facebook-oldalán is megerősítették.

Lázár Pál (balra) Törökországban folytathatja karrierjét (Fotó: Veres Viktor – archív)

 

Úgy tűnik, Lázár Pál távozik a Videotontól. A török élvonal újonca, a Samsunspor SK egyik Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megegyezett a magyar válogatott hátvéd átigazolásáról a Videotonnal.

A samsuni Denge Gazetesi napilap ugyanezt az információt közölte a csapattól kiszivárgott információkra hivatkozva, és arról ír, hogy a két klub közel egyhetes, titkos tárgyalássorozatot követően elvi megállapodást kötött, és a török együttes a következő napokban várja Lázár érkezését.

A Samsunspor – azaz a „vörös villám" – a 2011–2012-es idényben a török másodosztály 2. helyén végzett, ezzel feljutott a Szuperligába. A klub keretében a török másodosztályú csapatokra nézve kötelező légióskorlátozások miatt csak három külföldi labdarúgó található, az élvonalba jutással viszont már jóval több légiós érkezhet.

A csapat egyébként „ingázónak" számít az élvonal és a másodosztály között, igaz, a klubtörténet legjobb időszakában, 1993 és 2005 között megszakítás nélkül a Szuperliga tagja volt. Legjobb eredménye két élvonalbeli bronzérem.

A Samsunspor új edzője, a korábban a svájci bajnokságban dolgozó Vladimir Petkovic a hírek szerint Vanczák Vilmost nézte ki eredetileg, de a védő nem szeretné elhagyni a Siont a török csapat kedvéért.

A SAMSUNSPOR VEZETŐI HÉTFŐ DÉLUTÁN TÁRGYALNAK AZ AJÁNLATTÉTELRŐL

A Nemzeti Sport értesülései szerint a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Samsunspor vezetői ma délután tárgyalják meg, hogy ajánlatot tegyenek-e a Videotonnak Lázár Pálért.


Információink szerint a két klub még nem egyeztetett egymással a magyar válogatott futballista átigazolásáról, a török együttes előbb mérlegeli a lehetőségeit, és csak utána léphet kapcsolatba a fehérváriakkal.


Értesüléseinket a játékost képviselő Dragan Sekulic nem kívánta kommentálni, de megerősítette a török klub érdeklődését.

 

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.