A török újonc edzője kinézte magának Vanczákot

Vágólapra másolva!
2011.06.11. 09:46
null
Vanczák Vilmos kapós lett – jó svájci játékával felhívta magára a figyelmet (fotó: Action Images)
Címkék
Török lapértesülések szerint a Samsunspor szívesen megszerezné Vanczák Vilmost, a svájci Sion védőjét. A klub új edzője, Vladimir Petkovic az elmúlt három évben a svájci bajnokságban dolgozott a Young Boys szakvezetőjeként, és a magyar válogatott labdarúgó játéka elnyerte a boszniai tréner tetszését.

 

A Samsunspor a második helyen végzett a 2010–2011-es idényben az 1. Ligában, a török másodosztályban, így feljutott a Süperligbe. A samsuni együttes vezetői az élvonalban azonban már új edzővel képzelték el az együttes irányítását, így a napokban Valdimir Petkovicot nevezték ki vezetőedzőnek.

A boszniai tréner természetesen a saját szája íze szerint szeretné átformálni a keretet, és török lapinformációk szerint kinézte magának Vanczák Vilmost is. Az értesülést maga Petkovic sem tagadta.

„Vanczák jó játékos. Ha lehetőségünk nyílik a megszerzésére, akkor megpróbáljuk” – mondta a szakember török újságíróknak. Az edző az elmúlt három idényben – május eleji menesztéséig – a berni Young Boyst irányította, így ellenfélként közelről ismerheti a magyar válogatott védőt.

A török lapok ugyanakkor megjegyzik, hogy Vanczák megszerzésében a legnagyobb nehézséget kétségkívül az anyagi tényezők jelenthetik, a játékosnak ugyanis élő szerződése van csapatával. A Sion januárban 2014-ig hosszabbított a futballistával, aki 2007-es Svájcba igazolása óta alapember az együttesnél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik