A Videoton bemutatta a 25-szörös portugál válogatott Marco Caneirát

Vágólapra másolva!
2011.08.29. 20:16
null
Marco Caneira (jobbra) három és fél éve még Samuel Eto'óval küzdött (Fotó: Action Images)
Címkék
A Videoton labdarúgócsapata a facebook-oldalán bejelentette: hamarosan aláírja szerződését egy 25-szörös portugál válogatott védő, aki a 2006-os németországi vb-n is játszott hazája nemzeti csapatában. A vidi.hu-n ma hivatalosan közölték: Marco Caneira kétéves szerződést kötött a székesfehérvári csapattal.

Marco Caneira szerepelt korábban a Sportingban, a Benficában, a Bordeaux-ban, és a Valenciában is (volt az Internazionale igazolt labdarúgója is többek között, de a milánói nagycsapatban nem játszott bajnokit). A vb-n kívül pályára lépett az UEFA-kupában, az Európa-ligában és a BL-ben is.

A portugál első osztályban 128, a francia első osztályban 65, az olasz első osztályban 22, míg a spanyol első osztályban 46 alkalommal szerepelt. Marco Caneira elsősorban középhátvédet szeret játszani, de bevethető a védelem bal és jobb oldalán is. Legutóbb a 2009–2010-es idényben szerepelt tétmérkőzésen.

Korábban megírtuk, hogy Horváth Gábor a Videotonból a holland ADO Den Haaghoz igazolt, és Lipták Zoltán is távozhat a magyar bajnoki címvédőtől, amelynek így mindenképp szüksége lenne egy új védőre.

KÉT VB-RE IS ELUTAZHATOTT

A Sporting-nevelés Marco Caneirát 2000-ben megvette az Internazionale, a milánóiaknál azonban nem jutott szóhoz, a Regginánál, a Benficánál és a Bordeaux-ban játszott kölcsönben. Ezután két időszakot eltöltött a Valencia kötelékében is, amellyel spanyol Király-kupát és európai Szuperkupát nyert. 2008-ban visszatért a Sportinghoz, és az első idényben ugyan 32 találkozón számítottak rá, a következőben már alig lépett pályára, a 2010–2011-es szezonban pedig egy tétmérkőzésen sem szerepelt.

A válogatottban 2002-ben mutatkozott be, és ebben az évben már ott volt a portugálok vb-re utazó keretében, de a Japán és Dél-Korea által közösen megrendezett tornán nem jutott neki egy játékperc sem. A 2004-es Európa-bajnokságon nem számítottak rá, a 2006-os németországi vb-n viszont már ismét kerettag volt, és a portugálok utolsó, Mexikó elleni csoportmérkőzését végigjátszotta.


Marco Caneira immár a Videoton mezében (Fotó: vidi.hu)
Marco Caneira immár a Videoton mezében (Fotó: vidi.hu)
A VIDEOTON NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAI
Érkezett: Filip Pajovics (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Filipe Oliveira (portugál, Parma – Olaszország, kölcsönbe), Evandro Brandao (portugál, Benfica – Portugália), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest), Walter Fernández Balufo (spanyol, Gimnástic Tarragona – Spanyolország), , Héctor Sánchez (spanyol, Villarreal B – Spanyolország), Álvaro Brachi (spanyol, Espanyol II – Spanyolország), Horváth Gábor (NAC Breda – Hollandia, kölcsönből vissza), Sitku Illés (Újpest , kölcsönből vissza), Ponczók Csaba (Vasas, kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Vasas, kölcsönből vissza), Goran Vujovics (montenegrói, Kecskemét , kölcsönből vissza), Paulo Vinícius Souza dos Santos (brazil, CA River Plate – Uruguay), Marco Caneira (portugál, Sporting CP– Portugália)
Távozott: Lázár Pál (Samsunspor – Törökország), Marko Andjics (szerb, Anorthoszisz Famagusta – Ciprus), Bojan Djordjic (svéd-szerb, Blackpool – Anglia), Farkas Balázs (Vasas), Sebők Zsolt (AEP Paphosz – Ciprus), Présinger Ádám (Pápa), Sitku Illés (Tatabánya), Damir Milanovic (horvát, Videoton II, ?), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, kölcsönbe), Izing Martin (Tatabánya), Fejes András (Siófok, kölcsönbe), Goran Vujovics (montenegrói, Haladás, kölcsönbe), Ponczók Csaba (?), Lencse László (Nordsjaelland? – Dánia)
Akivel tárgyalnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik