„A történtek után nehéz már bármit is mondanom…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.17. 09:49
null
Ez volt Jarni utolsó meccse a PAFC kispadján<br />(Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A labdarúgó NB I 30. fordulójában a kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzései voltak a legérdekesebbek. A Békéscsaba fontos meccset nyert a Puskás Akadémia ellen, a Vasas pedig gyenge játékkal kikapott a Diósgyőrtől. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!

LABDARÚGÓ NB I
30. FORDULÓ

FTC–MTK 2–2
(Gera Z. 59.,
Varga R 63., ill. Kanta 25., Torghelle 77.)

THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője: – Sok mindent nem kellett mondanom a szünetben, a srácok is mérgesek voltak, hogy hátrányba kerültünk. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltunk, gyorsabban kombináltunk, ennek meglett az eredménye. Sajnos a hajrában megint furcsa gólt kaptunk.

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Az első félidőben jók voltunk, vezetést szereztünk, sajnos a Ferencvárosnak sikerült fordítania – aztán érkezett Torghelle Sanyi. Nagyon vártam már, hogy visszatérjen a pályára, az ilyen mérkőzéseken jellemzően döntő szerepet játszik. Már a találkozó előtt úgy számoltam, hogy beáll csereként.

DVSC–ÚJPEST 1–0(Tisza 82.)

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC-Teva vezetőedzője: – Csak a győzelemhez lehet gratulálni, a futballunk nem volt az igazi. A játékosok küszködtek, tulajdonképpen kiszenvedtük ezt a sikert. Tisza Tibor góljával nagyon fontos három pontot szereztünk. Szakály Pétert már nagyon korán le kellett cserélnem, ráadásul nem sokkal később Horváth Zsolt is jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot. Ezt követően sok lehetőségünk már nem volt a változtatásra, vigyáznunk kellett, nehogy túl korán használjuk el a harmadik cserénket. Többet tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk. A szezon végi dobogós helyezés elérése szempontjából fontos három pontot szereztünk, de még véletlenül sem hihetjük, hogy már célba értünk.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Gratulálok a Debrecennek, megérdemelte a győzelmet. Korábban többször is beszéltünk már a szerencsefaktorról, érdemes lenne elgondolkodni azon, ezúttal miért az ellenfélnek volt szerencséje... Az első játékrészben jobban játszottunk, voltak helyzeteink, ugyanakkor a fordulás után feljavult a házigazda, ekkor már nem voltunk eléggé élesek. Összességében mégsem tudom a csapatomat elmarasztalni. Nagy kérdés, mennyivel lettünk volna veszélyesebbek, ha több támadó van a pályán. Így is megvoltak a gólhelyzeteink, de éles helyzetben problémánk van azok kihasználásával. Beszélhetünk mi az első három helyről, ám amíg kimaradnak a helyzeteink, nem tudjuk elérni a céljainkat. Alighanem elúszott a dobogó.

VASAS–DIÓSGYŐR 1–3(Ferenczi I. 80., ill. Egerszegi 19., 63., Elek 48.)

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Teljesen megérdemelten nyert a Diósgyőr, mi pedig, sajnos, a döntő pillanatokban hibáztunk. Sajnálatos, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk. Ennek ellenére fel kell emelni a fejünket, a sorsunk továbbra is a mi kezünkben van. Okos húzás volt a vendégek vezetőedzője részéről, hogy a piros lap után a csatáraikat a pálya szélére állította, gyors támadásokat, kontrákat vezettek a diósgyőriek. Rendkívül bosszantó, hogy már a második félidő elején gólt kaptunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos ki is hagytuk őket. Egyértelmű, hogy sorsdöntő meccs lesz a rivális Békéscsaba elleni. Csak hangsúlyozni tudom, hogy mi döntünk a sorsunkról. Nem kérdés, össze kell szednünk magunkat, azonban csak akkor lehet esélyünk Csabán, ha lényegesen jobban, eredményesebben futballozunk, mint a Diósgyőr ellen.

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Nagy siker volt ez, hiszen hamar, már az első félidőben emberhátrányba kerültünk, és ez azért alaposan megnehezítette a dolgunkat. Létfontosságúnak bizonyult, hogy Elek Ákos a második félidő elején gólt rúgott, ugyanis ez megnyugtatta a csapatot, utána pedig már veszélyes kontrákat vezettünk. Elekkel kapcsolatban egyelőre nem lehet tudni, mi a pontos diagnózis, az biztos, hogy gólszerzés közben sérült meg. Bedagadt a bokája, bízom benne, hogy nem kell sokat kihagynia, ez a válogatott szempontjából is rendkívül fontos. Az egészen biztos, hogy szerdán, a Honvéd ellen nem számíthatok a játékára. Egerszegi Tamás rengeteget fejlődött, értéke a csapatnak. Sokat vállal, elsősorban persze védekezésben. Az ő második, az együttes harmadik gólja szép kontra végén született hogy a középpályás odaért, pillanatnyi felkészültségét és hozzáállását jelzi.

PUSKÁS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA0–1(Vaskó 4.)

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia (a találkozót követően menesztett) vezetőedzője: – A történtek után nehéz már bármit is mondanom… Tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyon erős a szögletek, oldalszabadrúgások után, amire felkészítettük a játékosokat, átbeszéltük, mi a teendő ilyenkor – erre mi történik?! A negyedik percben gólt kapunk egy oldalról elvégzett szabadrúgást követően. Nagy figyelmetlenség volt. Leginkább az jelentette a problémát, hogy nem játszottunk jól. Sőt talán ez volt a leggyengébb produkciónk ebben a bajnokságban. Rengeteg passzt elrontottunk, biztosan nem jött össze egymást követő három-négy hibátlan átadásunk, így képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani. A szünet után szisztémát váltottunk, mezőnyfölénybe kerültünk, többet birtokoltuk a labdát, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy gólhelyzeteket teremtsünk, mert a rossz passzok száma nem csökkent. Castillion piros lapja jelzi, mennyire frusztráltak voltak a játékosaim. Azt nem tudom, hogy a nagy tét, a stressz okozta-e, hogy ilyen gyengén teljesítettünk.

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Ez az a mérkőzés, amelyen nem a szép játék volt a lényeg, hanem a három pont megszerzése. Amit elterveztünk a taktikai értekezleten, azt végig meg tudták valósítani a játékosok. Nem hagytunk területet az ellenfélnek, hogy a kapunk közelébe kerüljön, igaz, a második félidőben már nem voltunk veszélyesek a Puskás Akadémia kapujánál. A gólunktól kezdve kezünkben volt egy gyémánt, amelyet óvni kellett, vigyázni rá. Ettől fogva volt miért dolgoznunk, mindenki a csapatért küzdött, nem volt egyénieskedés, ez is kellett a sikerhez. Reménykedem benne, hogy nagyon sokat ér majd ez a győzelem. Mentálisan erősebbek lehetünk egy ilyen siker után. Januárban új úton indultunk el, tavasszal már voltak jó meccseink, és ha még több helyzetünk lenne...

PAKS–VIDEOTON 0–1(Vinícius 69.)

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – A pályán senki sem a jubileumi találkozó ünneplésével foglalkozott, a játékosoknak nem ez a dolguk, hanem hogy jól futballozva gólt, gólokat szerezzenek. Sajnos a mérkőzés eleje nyögvenyelősre sikeredett, és a végén hiába játszottunk fölényben, mégis kikaptunk egy eléggé véleményes góllal. Nehéz megfejteni az okát, miért nem megy a góllövés, de ha nem rúgunk, miközben kapunk egyet, nehéz nyerni, a csapat nehezen tud fölállni. Most megpróbáltuk, ám ezúttal sem sikerült. El vannak keseredve a játékosaim, mert sorozatban veszítünk egy-egy góllal, és úgy érzik, hogy nem a jó oldalon állnak. De úgy hiszem, ez csak a szimpla véletlennek tudható be. Mindenesetre úrrá leszünk a helyzeten, lelket öntünk a játékosokba, mert ennél több van a csapatban.

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Hangulattalan, rossz mérkőzés volt. Pedig úgy indult, hogy gond nélkül nyerünk, aztán kimaradtak a helyzeteink, és gyengén futballoztunk az első félidőben. Nem különösebben számít, hogy milyen góllal nyertünk, hiszen egy harminc méterről a felső sarokba akadó labda is három pontot ér, meg az is, amilyet mi szereztünk most. Mindenképpen reményt adhat ez a győzelem a dobogó elérésére, hiszen a sikerrel továbbra is harcban vagyunk a három közé kerülésért, a nemzetközi szereplést érő helyért. Hogy a győztes gól nem begyakorolt figura eredménye volt? Bizony nem. Elismerem, hogy nem gyakoroltuk a hasonló helyzeteket. Nem is lehet, hiszen jó helyzetfelismerés eredményeként került a hálóba a labda. De ismétlem, az a fontos, hogy mi nyertünk, mert egyébként a második félidőben már jobban futballozott a Paks.

HONVÉD–HALADÁS 0–1(Iszlai 64. – 11-esből)

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Megvoltak a lehetőségeink az első félidőben, de nagyon sok hibával futballoztunk. A tizenegyes volt a legnagyobb helyzetünk, ennél hatalmasabb sansz nem adódhat. Az ellenfél persze berúgta a magáét, ezzel nyert a Haladás. Harminc bajnokit játszottunk idén, kaptunk három büntetőt, mind a hármat kihagytuk, három különböző labdarúgó. Ez azért elgondolkodtató. Hogyan lehetséges? Ennyire nem erős jellemek? Én edzés nélkül értékesítettem volna minimum egyet a háromból. Tény, hogy Király Gábor nagyon sok pontot hozott a csapatának, ma is nagyon jól védett. Mindig is nyitott voltam a fiatalok bevetésére, az év minden pillanatában keresem, mikor építhetők be. De nem bedobni akarom őket a csapatba, hanem beépíteni – ez hozhat sikert. Nézem az NB III-at és az U19-et is, hogy ki mennyire kész a feladatra, és a megfelelő pillanatban esélyt is adok nekik felnőtt szinten.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Sűrű a mezőny, szeretnénk elérni az Európa-ligát, ám nagyon nehéz lesz. A győzelemnek persze nagyon örülünk. Taktikailag mindvégig fegyelmezett volt a csapat, a Honvéd nem tudott veszélyes helyzeteket kidolgozni. A második félidőben mi jöttünk ki jobban a „tizenegyespárbajból", nem érdemtelenül szereztük meg a győzelmet, amely igen értékes a jó Honvéd ellen. Azért Iszlai Bence lőtte a büntetőt, mert bíztunk benne, ő az első számú tizenegyesrúgónk, s ezúttal nagyszerűen élt a bizalommal. Kovács Lóránt egyértelműen bevált középhátvédként. Jól futballozott, fegyelmezetten játszott, akadtak nagy mentései. Hátul is jól illeszkedett a csapatba.

 

30. FORDULÓ
Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Nézőszám
Április 16., szombat
18.00

Paks–Videoton 01

Szabó Zsolt
1674
18.00

Honvéd–Haladás 01

Szőts Gergely
1447
18.00

Vasas–DVTK 13

Erdős József
1552
18.00

Puskás AFC–Békéscsaba 01

Solymosi Péter
1327
18.00

Debrecen–Újpest 10

Vad II István
3247
20.30

Ferencváros–MTK Budapest 2–2

Iványi Zoltán
5043
A bajnokság állását itt nézheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 30 23 3 4 66–20 +46 72
2. MTK Budapest 30 14 9 7 39–29 +10 51
3. DVSC-Teva 30 13 9 8 43–31 +12 48
4. Videoton FC 30 14 4 12 33–29 +4 46
5. Szombathelyi Haladás 30 12 10 8 28–32 –4 46
6. Újpest FC 30 11 11 8 39–31 +8 44
7. Paksi FC 30 11 6 13 36–36 0 39
8. Diósgyőri VTK 30 10 8 12 35–40 –5 38
9. Budapest Honvéd 30 10 7 13 35–35 0 37
10. Vasas FC 30 7 4 19 28–53 –25 25
11. Békéscsaba Előre 30 6 7 17 23–52 –29 25
12. Puskás Akadémia FC 30 5 10 15 32–49 –17 25
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik