A Siófok elrontotta Szalai bemutatkozását

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 21:00
null
A Siófoknak egy gól is elég volt a győzelemhez (Fotók: Havran Zoltán)<br />
Címkék
A labdar&uacute;g&oacute; NB I 15. fordul&oacute;j&aacute;nak m&aacute;sodik p&eacute;nteki m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n a Si&oacute;fok D&eacute;lczeg Gergely 40. percben szerzett g&oacute;lj&aacute;val idegenben 1&ndash;0-ra legyőzte a Budapest Honv&eacute;dot.

Aki az első félidő első mintegy 35 percéről lemaradt, az nem mulasztott el gyakorlatilag semmit. Bár az irammal nem volt különösebb probléma, a csapatok teljesen kioltották egymást, és a szögleteket leszámítva egyedül egy 16 méterről leadott Horváth-lövést láthatott a publikum, a kaput azonban ez utóbbi sem találta el.

Szalai első meccsén kikapott a Honvéddal
Szalai első meccsén kikapott a Honvéddal

Ettől kezdve azonban mintha más mérkőzés kezdődött volna, a Danilo ellen elkövetett szabálytalanság után előbb Hajdú 16.5 méteres lövését blokkolták a védők, majd Bojtor 18 méteres löketét Molnár középre tudta csak öklözni, Debreceninek egy kicsit pont magasra, a védő fejese a kapufáról kifelé pattant, de még Danilo sem sokkal maradt le ez utóbbinál.

A 40. percben Botis hibázott nagyot, és bár Sowunmi labdaszerzést követő hatalmas erejű lövését még védte Kemenes, a szöglet után a teljesen egyedül helyezkedő Délczeg a bal oldali kapufát is segítségül hívva a hálóba stukkolt (0–1).

A félidő során még egy távoli Danilo-lövés kerülte el jócskán a kaput, a szünetre így egygólos siófoki előnnyel vonultak a csapatok.

A folytatás valamivel jobb volt, mint a kezdés, de Bojtor lehetetlen szögből leadott lövése, és Ivancsics 17 méteres szabadrúgásán kívül (amely fölé szállt), érdemleges helyzet nem akadt egészen a 65. percig, akkor is csak egy távoli, kaput azért bőven elkerülő Hidi-lövést jegyezhettünk fel.

Az utolsó negyedórához közeledve kezdtek elszabadulni az indulatok, jöttek a sárgák is szépen sorban, igaz, Groszl borzalmas becsúszó szerelése után a piros sem lett volna egyáltalán túlzás (sőt), ráadásul a csereként pályára lépő Sadjo nem is tudta végül folytatni a találkozót.

A 76. percben Kemenes felesleges kifutása eredményezett kis híján nagy ziccert, ám szerencséjére Sowunmi a 16-os jobb oldaláról már nem tudta átemelni őt.

A hajrában aztán a Honvéd lehetőségei sorakoztak, ám Morales 15 méteres lövése a kapu mellé, Hajdú próbálkozása Molnár kezeibe szállt, míg Danilo véleményes körülmények között történő 16-oson belüli földre huppanását nem követte sípszó, így végül a vendégek 1–0-s győzelemmel térhetnek haza.

A Honvéd kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozott be Szalai László megbízott edző, aki a távozó Massimo Morales munkáját vette át. Az év végéig az első csapat élére kinevezett szakember vereséggel debütált.

LABDARÚGÓ NB I
 15. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Siófok 0–1 (Délczeg 40.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik