nemzetisport.hu 2015.04.02 09:38 Frissítve: 2015.04.02 10:03

A Rába ETO futsalcsapata mentheti meg a Győri ETO FC-t

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a héten az NSO Tv-nek beszélt arról, hogy nagyobb lehet a Győri ETO problémája, ha a héten bejelentett zár alá vétel a Győri ETO FC kft.-re is vonatkozik. A városvezető azóta megtudta, és a Nemzeti Sportnak adott legfrissebb interjúban elárulta, hogy a labdarúgócsapatra is vonatkozik a korlátozó intézkedés, így nem lehet eladni a kft.-t, de van B-terv!

Jelen állás szerint Dróth Zoltánék (zöld-feketében) menthetik meg az ETO FC-t (Fotó: mlsz.hu, archív)

 


A Győri ETO megmentésének egyik módja az lehetett volna, hogy eladják a labdarúgócsapatot működtető kft.-t. Ez lett volna az A-terv.

„Fizetni aligha kellene érte. A gazdasági társaságot ugyanis az adósságokkal együtt venné át az új tulajdonos – és sajnos jelentős mínuszokról beszélhetünk. De tudomásom szerint a zár alá vétel erre a kft.-re is vonatkozik. Így a tulajdonosa nem adhatja vagy cserélheti el, és bérbe sem adhatja. Miként a vagyon-visszaszerzési eljárásban lefoglalt ETO-parkot és a stadiont sem. Ha pusztán ez az egyetlen megoldásunk lenne – azaz a jelenlegi futball-kft. értékesítése –, alighanem lehúzhatnánk a rolót” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Borkai Zsolt a Nemzeti Sportnak.

És akkor lássuk, mi a menekülést jelentő B-terv!

„Jogászaink beleásták magukat a sporttörvény és a Magyar Labdarúgó-szövetség idevonatkozó rendelkezéseibe. Arra jutottak, hogy járható út lehet, ha a játékosokat és az indulási jogot olyan létező gazdasági társaságba vinnénk át, amelynek egyébként már van a szövetség által kiadott érvényes licence. Ilyen például a Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft. – vázolta a lehetőséget a városvezető.– Az átadáshoz viszont szükség van a korábbi, de hatvan napig aláírási joggal rendelkező ügyvezető, illetve a kirendelt csődbiztos aláírására. Úgy vélem, két héten belül eldől, hogy megmenekülhet-e a klub.”

A BORKAI  ZSOLTTAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, AMELYBEN BEFEKTETŐJELÖLTEKRŐL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN, AMELYBEN SZABADOS GÁBOR SPORTKÖZGAZDÁSZ AZ ETO NAPI MŰKÖDÉSÉNEK MÓDJÁT IS VÁZOLJA A JELEN HELYZETBEN.

 

2019.09.17 13:45:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Párosítás, időpontok, eredmények – minden információ a kupasorozat 2019–2020-as kiírásáról.

2019.09.16 22:31:47

Labdarúgó NB I KISS LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Egykoron minden edző tudta, ez a legjobb tizenegy játékosa, és igyekezett azt a csapatot pályára küldeni. Csak a kényszer tudta rávenni a változtatásra, a sérülés, eltiltás, botrány, különben meg általában a jobb játszott.

2019.09.16 16:16:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A forduló kritikája Újpestről és Paksról, lendült az ököl Kisvárdán, üres volt a kapu, de kimaradt a helyzet Felcsúton.

2019.09.13 20:32:41

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Czibor Zoltán és Kocsis Sándor zseniálisan játszott az angolok elleni, 7:1-re megnyert meccsen, pedig előző este „megalázták” őket.

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…