A Paks kiverte a bajnoki éllovas Videotont

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 20:14
null
Vayer Gábor és a Paks a bajnoki éllovas búcsúztatásának köszönhetően elődöntős (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Paks 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán a bajnoki éllovas Videotonnal, így az első mérkőzésen elért 1–1-nek köszönhetően idegenben lőtt góljával továbbjutott Kis Károly legénysége.

 

Az első félidő számottevő esemény nélkül telt el, mindkét csapat próbálkozott támadásokkal, gólig azonban egyik sem jutott, így 0–0-s eredménnyel vonulhattak öltözőben a csapatok a szünetben.

A második játékrész 31. percében eldönthette volna a továbbjutás sorsát a Paks. Lencse László kezezett a saját tizenhatosán belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Gévay Zsolt lövését azonban Mladen Bozsovics bravúros mozdulattal kitolta.

A 89. percben a Videoton dönthette volna el a mérkőzést, ám Dusan Vasziljevics lövését az „elöl" hibázó Gévay a gólvonalról kivágta – micsoda javítás! Az eredmény már nem változott, így a 0–0-s döntetlennek köszönhetően a Paks jutott tovább.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PAKS–VIDEOTON 0–0
Paks. V: Szilasi (Takács G., Gyürüsi)
PAKS: Pokorni – Mészáros I., Fiola (Szabó J., a szünetben), Gévay, Báló – Haraszti (Palásthy, 89.), Tamási, Nagy I., Vayer (Magasföldi, a szünetben) – Vári (Sipeki, 66.), Bohner. Vezetőedző: Kis Károly
VIDEOTON: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic – Gosztonyi (Nagy D., a szünetben), Elek, Sándor Gy., Polonkai (Lencse, 65.) – Alves, Nikolics (Farkas B., a szünetben; Vasziljevics, 65.). Vezetőedző: Mezey György
Továbbjutott: a Paks, 1–1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik