A Milan kiszemeltje is képben lehet a Fradinál; cél az El-csoportkör

Vágólapra másolva!
2014.12.09. 14:48
null
Orosz Pál Brazíliában több fiatalt is megfigyelt a Fluminenséből
A labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál volt a Gazdasági Rádió vendége. A sportvezető beszélt az őszi szezonról, a brazil kapcsolatokról, a következő idény céljairól. 

 

Orosz Pál az őszi szezon értékelését azzal kezdte, hogy mivel a rangadóit tavasszal hazai pályán játssza a csapat, ezért az ötpontos lemaradás a második helyen álló MTK mögött nem tűnik ledolgozhatatlannak, sőt, akár még az első helyre is oda lehet érni. Mint ismeretes, az éllovas Videoton 13 ponttal előzi meg a Fradit. Orosz kiemelte még, hogy a Magyar Kupában is versenyben vannak, jó ágon vannak, így összességében jó őszt tudhatnak maguk mögött.

A vezérigazgató kiemelte, nyáron a nemzetközi kupa miatt nem volt lehetőség pihenni, most viszont egy hosszabb szünet következik, a játékosok január második feléig kipihenhetik magukat, aztán következik a nyárinál sokkal hosszabb téli felkészülési időszak, külföldi edzőtáborral, vagyis minden adva lesz ahhoz, hogy sikeres tavaszt produkáljanak.

Amint arról már beszámoltunk, a Fradinál csökkent az átlagnézőszám, és ezt Orosz sem cáfolta, de hangsúlyozta, még így is náluk a legmagasabb az NB I-ben a nézőszám és a tavaszi rangadókon lát esélyt arra, hogy az eddiginél többen váltsanak jegyet.

Orosz a téli erősítések mentén elmondta, hogy az alapvető cél a következő szezon előtt az Európa-liga-csoportkör elérése. Ebben jelenthetnek segítséget brazil játékosok is, akiknek ez a cél kiugrási lehetőséget jelenthet (példaként a bosnyák Muhamed Besic neve hangzott el, aki korábban szintén perspektívát látott a Fradi hosszú távú céljaiban). Ezért járt a sportvezető az elmúlt hónapban egy menedzseriroda közreműködésével Brazíliában, ahol több kiszemeltet is megtekintettek, tárgyaltak klubokkal, menedzsmentekkel, és szűkítették két-három jelöltre az eredeti listát.

„Első osztályú játékosokról beszélünk, akik utánpótlás-válogatottak. Az egyikük iránt egy komoly európai csapat is érdeklődött, csak közbejött egy sérülés. Úgy vélem, a három kiszemeltből van kettő, akikkel megállapodás születhet, és nagy erősítést jelenthetnek a Fradinak. Brazíliában azonban nem egyszerű üzletet kötni: meg kell állapodni a klubbal, a játékossal, és külön a játékos mögött álló, a játékjogát részben birtokló menedzsmenttel, amely nem mindig a sportszakmai fejlődést tartja szem előtt, hanem a pénzre vár. Ez egy munkafolyamat, meglátjuk, mi lesz belőle, a klub és a játékos nem akadály, az akadályt a menedzsment jelentheti, de ha sikerül megállapodni, akkor már januárban érkezhet legalább egy brazil játékos – fogalmazott Orosz, aki kifejtette, nem csak ezért utazott Brazíliába.

„Az utazás másik célja az volt, hogy egy megállapodást kötöttünk a Fluminensével, amelynek értelmében az utánpótlás-szakembereink, játékosmegfigyelőink ki tudnak menni hozzájuk az edzőközpontjukba több alkalommal, eltölthetnek két-három hetet, és akár már tizenöt éves korától nyomon követhetnek egy tehetséget” – folytatta Orosz.

A Nemzeti Sport Online korábban már szűkítette azon játékosok körét, akik az Orosz által elmondottakból – élvonalbeli játékos, U-válogatott – körvonalazhatók. Brazíliai forrásaink is megerősítették, hogy a középhátvéd Marlon (Fluminense) és Igor Rabello (Botafogo), a jobbszélső Gerson (Fluminense), a center Kenedy (Fluminense) és Thalles Lima (Vasco), valamint a balhátvéd Lorran (Vasco) jöhet szóba. Azt Orosz is elismerte, hogy Fluminense- és Vasco-meccseket is láttak, valamint a Fluval kötött együttműködési megállapodás is erősítheti ez utóbbi szálat.

Orosz azzal, hogy elmondta, a kiszemeltet korábban egy európai sztárcsapat is figyelte, de sérülés miatt végül nem szerződtette, tovább szűkítette a kört. Az említettek közül a 19 esztendős, védőként és védekező középpályásként is bevethető, U20-as válogatott Marlont korábban a Milannal, a csatár Kenedyt pedig a Manchester Uniteddel boronálták össze, de mindkettejüknek volt egy hosszabb kihagyása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik