Termékeny csatárok - már hangolnak az NB I rajtjára

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 23:49
null
Kondás Elemér 24 órán belül két meccset is levezényelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A DVSC egy nappal azután, hogy a Videoton ellen (tizenegyesekkel elbukott) Szuperkupa-mérkőzést játszott, a Paks ellen már felkészülési találkozón (1–1) lépett pályára. A Lokiban hárman játszottak olyanok, akik a szerdai találkozón is bizonyíthattak. A Kecskemét az izraeli Maccabi Netanya ellen ért el 2–2-es döntetlent, míg a Lombard kikapott a másodosztályú Veszprémtől.


MVM PAKS–DVSC-TEVA

Tiszaújvárosban játszott felkészülési mérkőzést két NB I-es labdarúgócsapat, a Paks a tegnap a Szuperkupában érdekelt DVSC-TEVA-val meccselt.

A debrecenieknél három olyan futballista szerepelt a meccsen, aki tegnap is pályán volt a Videoton ellen. Ibrahima Sidibét, Luis Ramost és Farkas II Balázst a Szuperkupa-találkozón csereként, ezúttal viszont kezdőként vetette be Kondás Elemér vezetőedző.

A találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget, a paksi gólt a frissen igazolt Simon Attila, a debreceni gólt Lucas Marcolini szerezte.

A dvsc.hu tudósítása szerint az első félidő jó iramú, pörgős játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, gól azonban nem született.

A második félidő elején vezetést szerzett a Paks Simon Attila révén, a támadó 9 méterről lőtt a jobb felsőbe. Alig hat perccel később egyenlített a Loki: Dombi Tibor jobb oldali beadása után Huszák Tamás kapásból kapura rúgta a labdát, a lövést blokkolták a paksi védők, ám a visszapattanóra érkezett Lucas, aki 17 méterről, kissé balról a hálóba lőtt, beállítva a végeredményt.

A paksiaknál remekül futballozik a Siófokról megszerzett Simon Attila, a támadónak ez volt a negyedik gólja új klubja színeiben a felkészülési mérkőzéseken (kettőt lőtt a Kecskemétnek, a Fradi ellen pedig tizenegyesből volt eredményes).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–DVSC-TEVA 1–1 (0–0)
Tiszaújváros, 200 néző. V: Karakó
PAKS: Pokorni – Heffler T., Sifter, Zsók, Báló – Bartha, Sipeki (Mészáros I., 85.), Fiola, Kulcsár D. – Kiss T. (Éger, 62.), Simon A. (Csehi T., 62.)
DVSC: Polekszics (Verpecz, 46.) – Nikolov (Dombi, 58.), Máté P. (Oláh G., 46.), Szűcs I., Ferenczi J. – Farkas II B. (Sli. Bouadla, 46.), Ramos (Csorba, 46.), Spitzmüller, Lucas, Yannick (Huszák, 46.) – Sidibe (S. Nikolic, 46.)
G: Simon A. (60.), ill. Lucas (66.)


KECSKEMÉT–MACCABI NETANYA

A Kecskeméti TE NB I-es csapata felkészülési meccsen 2–2-es döntetlent ért el az izraeli Maccabi Netanya ellen Telkiben. Ismét gólt szerzett az egyik újonnan igazolt brazil játékos, Jorginho.

A Kecskemétben négy próbajátékos is lehetőséget kapott, a kezdőcsapatban szerepelt a Videoton görög középhátvédje, Vasziliosz Aposztolopulosz és az FK Szmederevótól érkezett szerb balszélső, Predrag Jerinics.

Csereként pályára lépett a szerb-macedón Perica Sztancseszki is, aki július elsején bontott szerződést a bosnyák Zeljeznicarral, illetve a szerb védekező középpályás, Predrag Vujovics, aki legutóbb Üzbegisztánban futballozott.

Balogh Béla a First Vienna elleni találkozón kapott rúgást, Pekár László pedig belázasodott, így egyikükre sem számíthatott a kecskeméti stáb. Salami és Mohl szintén kisebb sérüléssel küzdött, de a kezdésre mindketten rendbe jöttek.

A KTE támadólag lépett fel az Európa-liga-selejtezőre készülő izraeli gárda ellen, de hiába a fölény, gól nem született az első félidőben.

A második negyvenöt percet az izraeliek kezdték jobban, egy elpasszolt labdából kontráztak és a házi gólkirályuk, Ahmed Szadaa két embert beforgatva emelt Németh Gábor fölött a hálóba. Az 53. percben megint Netanya-lehetőség alakult ki, melynek kapufa lett a vége, ám ezután Aposztolopulosz csúsztatott, és ő is eltalálta a kapufát.

A 65. percben már gólt is szerzett a Kecskemét, egy hazaadott labdára ment erőszakosan a próbázó Predrag Vujovics, aki blokkolta a kirúgási kísérletet, és az üres kapuba passzolta a labdát. A 73. percben Szavics ugratta ki kitűnően Jorginhót, aki lerázta az őt szorongató védőt, majd ballal a jobb alsóba tekert. Megzavarodtak az izraeliek, és ki is nyíltak, ezúttal Bori ment el a szélen, beadását pedig Vujovics vágta nem sokkal fölé. A hajrában viszont mégis egyenlíteni tudott a Netanya, a 84. percben Szadaa megszerezte második gólját, 25 méterről talált be szabadrúgásból.

Figyelemre méltó Jorginho teljesítménye, a nyáron szerződtetett brazil támadó már a második gólját szerezte kecskeméti színekben, korábban az osztrák First Vienna ellen volt eredményes.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉT–MACCABI NETANYA (izraeli) 2–2 (0–0)
KTE: Németh G. (Verebélyi, 79.) – Koszó (Sós, 68.), Póti, Aposztolopoulosz, Mohl (Farkas I., 68). – Tölgyesi (Szavics, 46.), Jerinics (Sztancseszki, 46.) – Csokics (P. Vujovics, 46.), Litsingi (Bori, 66.), Bertus (Forró, 46.) – Salami (Jorginho, 46.)
G: P. Vujovics (65.), Jorginho (73.), ill. Szadaa (47., 84.)

VESZPRÉM–LOMBARD

A másodosztály Nyugati csoportjában szereplő Veszprém felkészülési mérkőzésen hazai pályán 2–1-re legyőzte a Lombard Pápát.

FELKÉSZÜLÉS
VESZPRÉM FC–LOMBARD PÁPA 2–1 (2–1)
Veszprém, 100 néző. Vezette: Kovács L.
VESZPRÉM. 1. félidő: Tarczy – Nikolin, Makrai, Hevesi-Tóth, Bosnjak – Molnár T., Molnár Z., Leitold, Kiss Sz. – Szabó Zs., Thiago. 2. félidő: Tarczy – Garai, Molnár Z., Hevesi-Tóth, Szöllöskei – Hajnal, Ihász, Nyitrai, Burcsik – Osváth, Hanák
PÁPA: Nacsa – Enyingi, Balogh B., Fellai, Présinger – Dóczi, Király (Tóth G.), Mauro Lucas (Rodenbücher), Arszics (Quintero), Simon A., Nagy G. (Cekulajvs)
Gólszerző: Kiss Sz., Szabó Zs., ill. Nagy G.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik