A Loki büntetőkkel nyert, a DVTK két ellenfelet vert

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 16:21
null
Az olasz Davide Lanzafame gólpasszt adott a Honvédban (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A labdarúgó NB I rajtjára készülő csapatok közül több is felkészülési mérkőzést játszott szombaton: a Paks, a Honvéd és a Lombard FC külföldi ellenfelet győzött le, a DVSC-Teva, a Ferencváros, a Haladás, a Siófok, az MTK és a DVTK hazai alsóbb osztályú csapatot vert meg (a diósgyőri legénység kettőt is), egyedül az Egri FC szenvedett vereséget. 

 

KÉT TIZENEGYES IS KELLETT A DEBRECEN GYŐZELMÉHEZ

A DVSC-Teva ma felkészülési mérkőzésen a Békéscsabát fogadta az Oláh Gábor utcai műfüves pályán. A szakadó esőben nem volt könnyű dolga a két csapatnak, de így is nagy iramot produkáltak. A találkozóra a debreceniek szakmai stábja annak figyelembe vételével állította össze a keretet, hogy holnap Magyar Kupa-mérkőzés vár a Lokira a Létavértes ellen (ha az időjárás engedi), így akik ma nem kaptak szerepet, vasárnap lépnek pályára.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a DVSC-Teva szerzett vezetést: a 12. percben Korhut Mihály szöglete után Máté Péter fejelt a kapuba. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de sok helyzet nem alakult ki, inkább a középpályán folyt a küzdelem. A Békéscsaba szögletekből és szabadrúgásokból próbált veszélyeztetni, ám nem sok sikerrel, Vukasin Polekszicsnek, a Loki kapusának kevés munkája akadt.

A szünet után a DVSC növelte az előnyét: Kuti Krisztián harcolt ki büntetőt, amelyet Ibrahima Sidibe értékesített. Ezt követően még újabb két tizenegyest rúgtak a csapatok a találkozó végéig. Előbb a vendégek szépítettek, miután a tizenhatoson belül Sidibe kezére pattant a labda a játékvezető szerint, majd Szakály Pétert rántották le, a megítélt büntetőt Korhut Mihály értékesítette, kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt.

DVSC-TEVA–BÉKÉSCSABA ELŐRE 3–1 (1–0)
DVSC:
Polekszics (Szécsi G., 64.) – Ludánszki (Kónya, 70.), Máté P., Mészáros N., Korhut – Kuti (Kondás K., 70.), Gál M. (Kinyik, 50.), Sl. Bouadla, Szakály P. – Sidibe, Coulibaly (Szécsi M., 46.)
BÉKÉSCSABA:
Scsekics (Máthé, 64.) – Tombaye, Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Raducu (Balázs J., 64.), Varga N. (Makra, 64.), Leucuta, Obot (Mészáros L., 66.) – Randelovics, Majoros (Marius, 46.)
Gólszerző: Máté P., Sidibe (11-esből), Korhut (11-esből), ill. Leucuta (11-esből)
forrás:
dvsc.hu

A DIÓSGYŐR A BÜKKÁBRÁNYT ÉS A PUTNOKOT IS LEGYŐZTE

A DVTK két mérkőzést játszott szombaton: elsőként a Bükkábrány volt az ellenfél. A hazaiak sokáig nem tudták feltörni a vendégcsapat védelmét, ám a 42. percben erőfeszítéseik sikeresnek bizonyultak: Icsó Zsolt indította Bogáti Pétert, aki a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, passzát az öt és feles vonaláról Bacsa Patrik becsúszva értékesítette.

Két perccel később megduplázta előnyét a Diósgyőr. Bacsa átadását Bogáti Péter 15 méterről lőtte a bal felső sarokba.

Az 55. percben egy újabb Bogáti, Bacsa összjáték végén utóbbi játékos helyezett a vendégek kapujába, így már háromgólos volt a hazai előny. A 65. percben szépítettek a látogatók, a hajrát azonban „megnyomta” a DVTK. A 80. percben Bacsa passzát követően Icsónak nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani a labdát, két perccel később Bogáti értékesített egy ziccert, majd újabb egy perc elteltével Icsó szerezte meg saját maga második, csapata hatodik gólját.

A lefújás előtti pillanatokban a Bükkábrány még két alkalommal bevette a hazaiak kapuját, így a végeredmény 6–3 lett a Diósgyőr javára.

Ezzel azonban még nem ért véget a DVTK mai programja, hiszen 11 órától a Putnok ellen mérkőztek Szentes Lázár tanítványai. A meccs kiválóan indult a diósgyőriek számára, hiszen a 12. percben Rudolf átadását követően Tisza Tibor vette be a Putnok kapuját. A folytatásban a hazaiak Rudolf révén lesgólig, míg a vendégek kapufáig jutottak, ám az első játékrészben újabb – érvényes – találat már nem született.

A második félidő első fontosabb momentuma Michal Hanek sérülése volt: a diósgyőri védő összefejt az ellenfél támadójával, és nem tudta folytatni a játékot. A hátvéd orra eltört, meg kellett műteni, így kérdésessé vált, hogy Hanek el tud-e utazni a DVTK törökországi edzőtáborába.

Ezt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a papírformának megfelelően inkább a Diósgyőr futballozott fölényben és szerzett gólt. A 80. percben Gosztonyi András indította Rudolfot, aki egy átvétel után a kapus mellett a hálóba lőtt. A hajrában még a DVTK kapusa, Ribánszki László mutatott be bravúrokat, ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy a diósgyőriek a mai második felkészülési mérkőzésüket is megnyerték.

Érdekesség, hogy ez volt Rudolf Gergely első gólja DVTK-mezben.

DIÓSGYŐRI VTK–BÜKKÁBRÁNYI SC 6–3 (2–0)
Diósgyőr. Vezette: dr. Szabó I.
DIÓSGYŐR: Ambrusics – Menyhért, Nagy T. (Czégel), Hutter, Eperjesi – Takács P., Timkó – Gallardo, Icsó, Bogáti – Bacsa
Gólszerző: Bacsa (2), Bogáti (2), Icsó (2), ill. Vasas, Balogh D., Demeter

DIÓSGYŐRI VTK–PUTNOK VSE 2–0 (1–0)
Diósgyőr. Vezette: Nagy R.
DIÓSGYŐR: Ribánszki – Vági, Vadász, Hanek (Szabó B.), Gohér – Gosztonyi, Fernando, Abdouraman, J. Luque – Rudolf, Tisza
PUTNOK: Haris (Botló) – Szögedi (Üveges), Kovács R., Morar, Crisan – Kerékgyártó, Zimányi Á. (Illés R.), Zabos, Matis (Boczki) – Luptak (Monyók), Elek B. (Stanciu)
Gólszerző: Tisza, Rudolf

A LOMBARD LEGYŐZTE A SZLOVÁKIAI ÉLLOVAST

A Lombard Pápa 2–1-es győzelmet aratott a szlovákiai Slovan Bratislava otthonában felkészülési mérkőzésen. A pápai együttes góljait Beliczky Gergő és Goran Marics jegyezte.

A Slovan kezdte jobban a találkozót, és rögtön az első percben – Igor Zofcák tizenegyesével – meg is szerezte a vezetést.

A 36. percben jött a magyar egyenlítés, majd a második félidő közepén egy büntetővel előnybe is került a Pápa, és ezt meg is tartotta a meccs végéig.

SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–LOMBARD PÁPA 1–2 (1–1)
Pozsony, 200 néző
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G.), Balogh B. (Rodenbücher), Dlusztus, Németh M. (Présinger) – Maróti (Dóczi), Tóth B. (Grőber) – Quintero (Király B.), Beliczky, Arszics – Marics
G: Zofcák, ill. Beliczky, Marics (11-esből)

HALADÁS: KENESEI KRISZTIÁN IS A KAPUBA TALÁLT

Az NB I-es Szombathelyi Haladás felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte az NB II Nyugati csoportjában szereplő Veszprém FC-t. A gólokat Devecseri Szilárd és a csereként beállt Kenesei Krisztián szerezte, utóbbi tizenegyesből volt eredményes.

Nem indult jól a veszprémiek számára a délután. A csapat busza szinte teljesen az oldalára fordult, és a pálya melletti árok szélén ragadt, azonban a szünetben sikerült kiszabadítani a sárból.

A szakadó esőben a Haladás kezdte jobban a mérkőzést, sorra dolgozta ki a helyzeteket, a 29. percben pedig meg is szerezte a vezetést: a lecsorgó labdát Devecseri Szilárd tizenegy méterről, laposan a bal sarokba lőtte.

A szünet után eseménytelen mezőnyjáték folyt, majd a 72. percben Schimmer jobb oldali beadása után Keneseit rúgták fel a veszprémi tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a jobb sarokba vágta, ezzel kialakítva a 2–0-s végeredményt.

„Négy hete edzünk, most jött ki a fiúkon a terhelés, enerváltan futballoztak, olykor szinte a térdükön jártak, de ez ebben az időszakban teljesen normális. Pozitívum, hogy rúgtunk két gólt, és egyet sem kaptunk” – mondta Artner Tamás, a Haladás mestere a mérkőzés után.

HALADÁS–VESZPRÉM FC 2–0 (1–0)
Szombathely, 100 néző. Vezette: Király K.
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri Sz., Halmosi – Simon Á., Iszlai – Nagy I G. (Kenesei K.), Németh M., Radó – Andorka
VESZPRÉM: Kovács A. (Dániel) – Nagy Á. (Mosberger), Radványi (Ihász), Császár, Bosnjak – Nikolin, Hevesi-Tóth, Osváth (Nyitrai), Thiago – Molnár T. (Czvetkó), Nagy II G. (Szöllőskei)
Gólszerző: Devecseri (29.), Kenesei K. (72. – 11-esből)

A SIÓFOK SIMÁN GYŐZÖTT A PÁLYAAVATÓN

Háromgólos győzelmet aratott a megyei első osztályban szereplő Péti MTE elleni felkészülési mérkőzésen a Siófok.

A találkozóval avatták fel az MLSZ pályaépítési programjának keretében létrehozott péti műfüves pályát, amely jelesre vizsgázott, hiszen a végig szakadó eső ellenére remek talajon játszhattak a felek, a vízelvezető rendszer remekül működött.

A Siófokban egyetlen próbajátékos lépett pályára, a soproni Varga Krisztián, az ő ügyében egyelőre nincs döntés. Ahogy erről már beszámoltunk, a klubhoz a jövő héten további próbajátékosok érkeznek – más NB I-es csapatoktól.

PÉTI MTE–SIÓFOK 1–4 (1–1)
Pét. Vezette: Szilasi
SIÓFOK, 1. félidő: Heinrich – Pécseli, Nyári, Deák I., Fodor M. – Horváth B., Windecker, Kiss M., Varga K. – Pál Sz., Mokánszki. 2. félidő: Kurucz – Kiss Z., Fehér Zs., Gál A., Fejes A. – Menyhárt, Kecskés, Nagy T., Dajic – Melczer V., Máté J.
A Siófok gólszerzői: Horváth B., Melczer V., Nagy T., Máté J.

HORVÁT ELLENFELET MÚLT FELÜL A PAKS

Az MVM Paks 1–0-ra felülmúlta a horvát első osztályban érdekelt HNK Cibalia Vinkovcit. A magyar csapat győztes gólját Bartha László szerezte.

A paksifc.hu arról számolt be, hogy a magyar együttes végig szakadó esőben játszotta le második, egyben utolsó felkészülési találkozóját Horvátországban az élvonalbeli HNK Cibalia Vinkovci ellen. A mély talajon küzdelmes meccset vívott a két csapat. A klubhonlap szerint minden elismerést megérdemelnek a paksiak, mivel a fárasztó hét után a játékosok teljes erőbedobással vetették bele magukat a küzdelembe. A hozzáállásnak meg is lett az eredménye, Tomiszlav Szivics tanítványai győztesen hagyhatták el a pályát.

A gól az első félidőben esett, amikor Lázok János indította Könyves Norbertet, aki visszapasszolt Barthának, ő pedig a kapuba továbbította a labdát.

A paksi keret a novigradi meccs után ebédelt, összepakolt, majd buszra szállt, és elindult haza, Magyarországra.

HNK CIBALIA VINKOVCI (horvát)–MVM PAKS 0–1 (0–1)
MVM PAKS:
Németh G. – Sifter T., Éger, Fiola, Szabó J. – Lázok, Bartha, Báló, Heffler N. – Könyves N., Eppel.
Gólszerző: Bartha
forrás: paksifc.hu

HONVÉD: GÓLT LŐTT AZ EGYIK ÚJ SZERZEMÉNY

A Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésen két góllal legyőzte a szlovák másodosztályban szereplő, rózsaszállási TJ Baník Ruzinát a Bozsik Stadionban. A Honvéd góljait Leandro Martínez és Hervé Tchami szerezte, utóbbi tizenegyesből volt eredményes. Az új igazolások közül Claudiu Pascariu kezdőként, Raffaele Alcibiade, Leandro Martínez és Davide Lanzafame csereként jutott szóhoz.

Az esős idő ellenére csaknem kétszáz szurkoló látogatott ki a Bozsik Stadionba a Honvéd felkészülési mérkőzésére, köztük voltak a magyarországi Juventus szurkolói klub tagjai is Lanzafame és Alcibiade miatt. A Honvéd keretéből Ignjatovics combsérülés, Tandia eltiltás miatt hiányzott.

A mérkőzés első helyzetére a 10. percig kellett várni. Diaby labdáját Vernes lőtte kapura, azonban a szlovák kapus bravúrral védett. Hét perccel később jött az első vendéghelyzet is, a lövés azonban elkerülte Kemenes kapuját. Az első félidő utolsó percében Diaby egy csellel becsapta védőjét, aki buktatta a légióst. A büntetőt Tchami végezte el, és nem hibázott, megszerezte a vezetést a Honvédnak.

A szünetben több cserét is végrehajtott Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője, a friss igazolások közül Lanzafame és Martínez is pályára lépett. A második játékrészben a friss emberekkel a Honvéd folyamatosan rohamozta szlovákiai ellenfele kapuját, aminek a 77. percben meg is lett az eredménye. Vernes remek labdát adott Lanzafaménak, aki egy csellel becsapta védőjét, majd továbbpasszolta a labdát Martíneznek, a légiós pedig tiszta helyzetből, tizenegy méterről az üres kapuba gurított. 2–0, ez lett aztán a végeredmény is, mert több gól nem esett a mérkőzésen.

BUDAPEST HONVÉD–TJ BANÍK RUZINÁ (szlovák) 2–0 (1–0)
Budapest, Bozsik Stadion, 200 néző. Vezette: Gaál Gy.
BP. HONVÉD:
Kemenes (Czuczi, a szünetben) – Ikenne-King, Lovric (Marshal, a szünetben), Pascariu (Alcibiade, 64.), Baráth (Weinzimmer, 79.) – Zsivanovics, Hidi (D. Diarra, a szünetben), Vécsei (Lanzafame, a szünetben), Tchami (Délczeg, a szünetben) – Diaby (Martínez, a szünetben), Vernes.
Gólszerző:
Tchami (11-esből), Martínez

AZ MTK SIMÁN LEGYŐZTE A VÁCOT

Az MTK 3–0-ra legyőzte az NB II-es Dunakanyar-Vácot felkészülési mérkőzésen, a kék-fehérek góljait Tischler, Bese és Balajti szerezte.

MTK BUDAPEST–DUNAKANYAR-VÁC 3–0 (2–0)
Budafok, 50 néző. Vezette: Bartkó, Mezei Á.
MTK, 1. félidő: Hegedüs L. – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Pölöskei Zs., Vadnai – Bese, Kanta J., Ladányi – Tischler. 2. félidő: Hegedüs L. (Schneilinger) – Nagy T., Major, Kálnoki Kis, Deutsch – Zsidai, Hajdú Á. – Vass P., Balajti, Rácz F. – Batizi-Pócsi
VÁC: Dombó – Króner, Páles (Szatmári P.), Tányéros (Benke), Gulyás M. (Petrezselyem) – Farkas P. (Füle), Papp K., Prása, Király P. – Palásthy N. (Kákonyi), Rusvay (Sorecz)
Gólszerző: Tischler, Bese, Balajti

AZ EGER KIKAPOTT A MÁSODOSZTÁLY ÉLLOVASÁTÓL

Az NB II Nyugati csoportjának éllovasa, a Puskás Akadémia FC zuhogó esőben lejátszott felkészülési mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott az élvonalbeli Egri FC ellen, így továbbra is veretlen a téli alapozás során.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–EGRI FC 2–0 (1–0)
Felcsút, 100 néző. Vezette: Kulcsár K.
PUSKÁS AKADÉMIA: Czirjék (Somodi) – Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz (Vaszicsku), Farkas N. (Nagy Zs.) – Soós (M. Luque), Tóth B. (Fa. Oliveira) – Szakály D. – Gajdos (Zsolnai), Nakamura, Baracskai (Tóth L.)
EGER: Brljak – Balog Zs., Kovács G., Mecsinovics, Vukomanovics (Kabele) – Albert Á., Kasza (Farkas Á.), Tóth G., Németh N. – Dobrics (Pavlov), Horváth Z.
Gólszerző: Szakály D., Nakamura

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik