A Loki alaposan megszenvedett a Kaposvár ellen

Vágólapra másolva!
2012.03.13. 19:57
null
A meccset kilenc emberrel befejező Kaposvár megnehezítette a Loki dolgát (Fotó: Grnák László, archív)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a DVSC-Teva hazai pályán 0–0-s döntetlent ért el a Kaposvár ellen, így 1–0-s összesítéssel bejutott a legjobb négy közé, ahol az Újpest lesz az ellenfele. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek büntetőt hibáztak, illetve kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót.

 

A 2010-es Magyar Kupa-győztes DVSC-Teva a Kaposvár otthonában egygólos előnyre tett szert a negyeddöntő első mérkőzésén, így nyugodtabban készülhetett a visszavágóra ellenfelénél. Ennek ellenére a találkozót Sisa Tibor együttese kezdte jobban. Az ötödik percben Balázs Benjámin távoli bombáját Verpecz István bravúrral védte, majd a kipattanóra Farkas Péter teljesen üresen érkezett, de mintegy nyolc méterről csúnyán a léc fölé lőtt.

Két perccel később jobb oldali beadás után Balázs fejelt kapura, ám Máté Péter a gólvonalról hatalmasat mentett. Ekkor ébredt fel a Loki: Stevo Nikolicot találta meg a labda az ötösön belül, ám a debreceni támadó nem tudta megfelelően lekezelni a labdát, így odalett a lehetőség.

A 21. percben Mbengono Yannick kapott nagyszerű labdát, de ballábas lövését Lubos Hajdúch szintén a bal lábával védeni tudta.

Tíz perccel a szünet előtt óriási lehetőséghez jutott a Kaposvár, Ramos Luis ugyanis a tizenhatoson belül szabálytalankodott. A tizenegyest Balázs vállalta el, de lövése a jobb kapufáról kifelé pattant. A továbbjutás szempontjából nagyon nagy esélyt szalasztott el ezzel a Rákóczi.

Néhány pillanattal később újabb hideg zuhany érte a vendégdrukkereket: Kovács Olivér egy elkésett belépő után megkapta második sárgáját, így a Kaposvár tíz emberrel volt kénytelen folytatni az egyébként igencsak izgalmas összecsapást.

Fordulás után az emberhátrány ellenére is bátran játszott a Kaposvár, az első félidőben büntetőt rontó Balázs remek cselek után passzolt jobbról középre Bebeto elé, aki azonban középről a kapufa mellé gurított. Nem sokkal később a debreceniek is eljutottak helyzetig: a szünetben Yannickot váltó Rezes László csúsztatott kapura egy beadást, Hajdúchnak nagyot kellett nyúlnia, hogy ki tudja szedni a jobb felsőbe tartó labdát.

Három perccel ezután tovább fogyatkoztak a vendégek. Az alig tíz perccel korábban Balázst váltó Haruna Jammeh kőkeményen elkaszálta Illés Gyulát, így a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.

Kettős emberelőnyben a labdabirtoklás aránya alaposan megváltozott, a DVSC türelmesen próbálta feltörni ellenfele védelmét. A 76. percben minden hazai szurkoló megnyugodhatott volna, ha Nikolic öt méterről, fordulásból nem a bal alsó mellé durrantott volna. Percekkel később Bódi Ádám szánta el magát lövésre mintegy huszonkét méterről, de Hajdúch könnyedén fogta a középre tartó erős löketet. Sorra jöttek a debreceni lehetőségek, de ezek sorra ki is maradtak, Máté Péter is bemutatta, hogyan kell az ötösről méterekkel a léc fölé bombázni, majd Rogur Méyé is tiszta helyzetben passzolt mellé.

A vége felé a Kaposvár majdnem összehozta a „mesterhármast": a kihagyott büntető és a piros lapok mellé egy öngól is majdnem összejött Hajdúch és egy védő jóvoltából, de az utolsó pillanatban sikerült kivágni a pattogó labdát a gólvonalról.

A hajrában Hajdúch két közeli fejest is könnyedén hárított, így gól nem esett az összecsapáson. A DVSC-Teva 1–0-s összesítéssel bejutott a legjobb négy közé, ahol az Újpest lesz az ellenfele. A Kaposvár bosszús lehet, mert akár kiejthette volna Kondás Elemér csapatát.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DVSC-TEVA–KAPOSVÁR 0–0
Debrecen, 2000 néző. V: Szilasi (Lémon, Takács G.)
DVSC: Verpecz – Nikolov, Máté P., Ludánszki B., Illés Gy. – Ramos (Bódi Á., 69.) – Dombi (Meyé 57.), Spitzmüller, Lucas, Yannick (Rezes, a szünetben) – Nikolic. Vezetőedző: Kondás Elemér
KAPOSVÁR: Hajduch – Katona Gy., Bank, Major, Jánvári (Pavlovics, 68.) – Sedlak – Farkas P., Addo, Kovács O., Balázs B. (Haruna,55.) – Lamine (Diallo, 77.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Kiállítva: Kovács O., a 37. Haruna a 63. percben
Továbbjutott: a DVSC-Teva, 1–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Aminek örülhetünk: továbbjutott a csapat. Jól védett a kaposváriak kapusa, de azt azért megjegyzem, a ziccereket be kell rúgni.
Sisa Tibor: - Megérdemeltük volna a továbbjutást. Nyolc mezőnyjátékossal futballozva sem kaptunk gólt Debrecenben. Az ilyen meccsek után érzi úgy az edző, hogy van értelme dolgozni!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik