A külföldi edzők és játékosok félnek a Fradihoz jönni

Vágólapra másolva!
2009.10.30. 16:52
Címkék
A Ferencváros ma délutáni sajtótájékoztatóján a klub vezetői bejelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Bobby Davison vezetőedzővel. Utódja a hátralévő őszi meccseken Craig Short lesz, az angol szakember munkáját Csató Sándor segíti. Elhangzott, hogy a téli szünetben három meghatározó futballistát szeretne szerződtetni a klub, és egy pro licences edző is érkezik. Terry Robinson elmondta, nem könnyű külföldről edzőt szerződtetni, mert a szakemberek tartanak a szurkolóktól, illetve attól a közegtől, ami a Ferencvárosnál fogadja őket.

 

Terry Robinson felháborodottan beszélt a ferencvárosi szurkolókról (Fotó: Czagány Balázs)
Terry Robinson felháborodottan beszélt a ferencvárosi szurkolókról (Fotó: Czagány Balázs)

 CRAIG SHORT AZ ÚJ VEZETŐEDZŐ

A Ferencváros ma délutáni sajtótájékoztatójának első „napirendi pontja" Bobby Davison távozása volt, akivel közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Helyét négy meccsre megbízott edzőként az eddig a Ferencváros második csapatánál dolgozó Craig Short veszi át, segítője Csató Sándor lesz, kinevezésüket Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója  javasolta.

A Fradi második csapatát a jövőben valószínűleg a szerb Dejan Milovanovics veszi át. Davison visszatér Angliába, ahol majd a Sheffield United alkalmazásában dolgozik.

„Bobby Davisont többször is megfenyegették a szurkolók, emiatt a szakember nem tudott a munkájára koncentrálni" – nyilatkozta Terry Robinson, aki arról is beszélt, hogy megdöbbentették a ferencvárosi szurkolók.

„NEM VOLTUNK TISZTÁBAN A SZURKOLÓK MENTALITÁSÁVAL"

„Nem voltunk tisztában azzal, hogy itt ilyen a mentalitás. Elképesztő, hogy arról kell gondoskodni, hogy ne mászhassanak be a szurkolók, hogy ne támadhassák meg a fekete bőrű játékosokat a Népligetnél, de mindenkinek azért kell dolgoznia hogy kizárjuk ezeket a huligánokat, és családokat hozzunk be a stadionba."

„Ezek a törvénysértő emberek más országban már régen a börtönben ülnének. Arra van szükség, hogy valaki felálljon és azt mondja: elég volt ebből! Amíg ezek a csoportosulások – amik nem felvállalhatóak – támogatva vannak, a klub nem tud kilépni ebből a közegből. Ezt fel kell számolni, különben sosem léphetünk egyről a kettőre" – fogalmazott Robinson.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szurkolók miatt nem könnyű feladat külföldről edzőt, illetve játékosokat szerződtetni, mert a szakemberek és a futballisták tartanak a szurkolóktól. Úgy tudjuk, egy színes bőrű angol játékos azért utasította vissza a klub ajánlatát, mert a Ferencváros Sheffieldből érkezett légiósaitól olyan híreket hallott a szurkolókról, amelyek elriasztották a csapattól.

Berki azt is elmondta, hogy a közelmúltban a szurkolók egy csoportja a Ferencváros egyik futballistáját megtámadta a népligeti metróaluljáróban.

HÁROM JÁTÉKOS ÉRKEZHET

A sajtótájékoztatón a téli erősítésekről is szó esett, illetve elhangzott, hogy biztosan érkezik egy pro licences edző a csapathoz.

„Három meghatározó játékost mindenképpen hozni akarunk. Már voltak tárgyalásaink, egymás között is egyeztettünk" – mondta az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának elnöke, Terry Robinson, aki hozzátette, hogy a biztonságra fordított nagy összegek miatt nem tudnak annyi pénzt költeni erősítésre, mint amennyit szeretnének.

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója arra az újságírói felvetésre is válaszolt a sajtótájékoztatón, miszerint három korábbi ferencvárosi játékos visszatérhet a zöld-fehérekhez.

„Tímár, Gyepes és Szabics is tudna segíteni a Fradin, ám most mindhárman külföldön játszanak, és ez megnehezíti a lehetőségeket. Gyepes egyébként a héten azt nyilatkozta, hogy nem merne annyi pénzt kérni a Fraditól, mint amennyit most keres" – mondta Berki.

DRAGÓNER-ÜGY

A sajtótájékoztatón a klub vezetői ismét bírálták a Magyar Labdarúgó-szövetséget a Győr elleni meccs elhalasztása miatt, és Berki arról is beszélt, hogy szerinte az MLSZ fegyelmi ügyekben sokkal szigorúbban kezeli a Ferencvárost, mint más klubokat.

A vezérigazgató a Dragóner-ügyről is ejtett néhány szót. A védő továbbra sem látogathatja a csapat edzéseit, a vezérigazgatót pedig hétfőn tanúként hallgatja meg a rendőrség (mint ismeretes, egy ferencvárosi szurkoló petárdát csempészett be a DVSC–Ferencváros meccsre, és a híresztelések szerint ebben Dragóner Attila és a csapat gyúrója, Lipcsei Gábor is segített neki).  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik