A „krusevaci Gattuso” Újpesten folytatja

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 19:04
null
Mitrovics (jobbra) 2008-ban Szerb Kupa-döntőt játszott a Partizannal (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Újpest FC hivatalos honlapján bejelentette, kétéves szerződést kötöttek az egyszeres szerb válogatott középpályással, Nikola Mitroviccsal, akit múlt héten a bükfürdői edzőtáborban tesztelt a szakvezetőség.

 

TUDJA, MILYEN RANG ÚJPESTEN JÁTSZANI

Mitrovics az új csapata honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, tudja, hogy milyen rang Újpesten játszani, mivel utánanézett a klub történetének. Tisztában van vele, hogy a szerb válogatottba nem könnyű bekerülni, de reményei szerint lila-fehérben olyan eredményeket ér majd el, hogy lesz még esélye növelnie válogatottságai számát.

Az Újpest FC kedd délután szerződtette Nikola Mitrovicsot, aki 2012-ig kötelezte el magát. Az 1987. január 2-án született védekező középpályás a múlt heti bükfürdői edzőtábor során győzte meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes szerződtetni – adta hírül az ujpest fc.hu.

A 23 éves játékos szülővárosa csapatában, a Napredak Krusevacban kezdett futballozni, ahol 2004-ben mutatkozhatott be a felnőtteknél. A védekező középpályást az olasz Gennaro Gattusóhoz hasonlították hazájában, a sajtóban el is nevezték a krusevaci Gattusónak.

Mitrovics később játszott a Partizan Beogradban (2008-ban Szerb Kupát nyert a csapattal) és az orosz Volga Nyizsnyij-Novgorodban is, az elmúlt fél évet pedig már ismét szülővárosa csapatánál töltötte; 14 bajnokin két gólt szerzett az élvonaltól búcsúzó Krusevacban.

A 176 centiméter magas középpályás az idén bemutatkozott a szerb válogatottban is: a Japánt április 7-én Oszakában 3–0-ra legyőző csapatban kapott csereként 22 percnyi lehetőséget. Mitrovicsot korábban a DVSC is tesztelte, de nem tartott rá igényt.

Szintén a mai nap híre, hogy Vaskó Tamás Újpestről a Videotonhoz szerződött, míg Sitku Illés Székesfehérvárról a Megyeri útra került.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ÚJPESTEN

Érkezett: Tisza Tibor (Royal Antwerp – Belgium, k. v.), Bognár István (Vasas), Remili Mohamed (Vasas, k. v.), Sitku Illés (Videoton, kölcsönbe), Nikola Mitrovics (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia)

 

Távozott: Kabát Péter (DVSC), Ivan Dudics (szerb, ?), Tony Stokes (angol, ?), Gary Martin (angol, Middlesbrough – Anglia, ?), Mark Millar (skót, Celtic – Skócia, k. v.), Tóth Norbert (Pápa), Demjén Gábor (Videoton, k. v.), Dusan Vasziljevics (szerb, Videoton), Francis Litsingi (kongói, Kecskemét – kölcsön után végleg), Varga Roland (Brescia – Olaszország, k. v.), Vaskó Tamás (Videoton)

 

Akivel tárgyalnak: Nagy István (Paks), Rubus Tamás (Békéscsaba), Marin Matos (horvát, Red Bull Salzburg – Ausztria), Bozsó Antal (Békéscsaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik