A korábban a DVSC-nél is dolgozó Szpisljak az Újpest vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2011.08.10. 12:04
null
Szpisljak lett az Újpest vezetőedzője (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Címkék
Az Újpest FC hivatalosan is megerősítette, hogy a délelőtt menesztett Mészöly Géza helyett a korábban Herczeg András pályaedzőjeként Debrecenben dolgozó Zoran Szpisljak lesz az új vezetőedző. A Nemzeti Sport információi szerint az új szakvezetőt az öltözőben már délelőtt bemutatták a csapatnak, a klub pedig nem sokkal ezután a honlapján jelentette be, hogy hároméves szerződést kötöttek az edzővel.

A magyar származású, de szerb-angol kettős állampolgárságú Zoran Szpisljak váltja Újpesten a délelőtt menesztett Mészöly Géza vezetőedzőt.

Az új szakvezető hároméves megbízatását hivatalosan délután jelentették be az újpesti vezetők, a Nemzeti Sport információi szerint a játékosoknak azonban már délelőtt bemutatták új főnöküket.

A 46 éves Szpisljak korábban Debrecenben már dolgozott együtt az Újpest jelenlegi ügyvezetőjével, Bartha Csabával – valószínűleg ez a kapcsolat is hozzájárult ahhoz, hogy őt választották a klubvezetők.

A bácskatopolyai születésű szakember labdarúgó-karrierje Zágrábban indult, ám a délszláv háború miatt Nagy-Britanniába menekült, ahol edzősködni kezdett.

Elsősorban akadémiákon dolgozott utánpótláscsapatokkal, többek között a Tottenhamnél és a Southamptonnál, ezen kívül tagja volt a Cardiff City szakmai stábjának, valamint dolgozott a walesi utánpótlás-válogatottnál és a skót U20-as csapatnál is.

Herczeg András segítőjeként került a DVSC-hez, ahol kitöltötte a hároméves szerződését, majd 2010 decemberében úgy döntött, elhagyja a klubot.

Szpisljaknak az újpesti lesz az első vezetőedzői megbízatása – mély vízben kezdi...

 

MÉSZÖLY: ISMÉT EGY KÜLFÖLDI SZAKEMBER MENESZTETT

„Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során már második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkámat Újpesten – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a menesztett vezetőedző, Mészöly Géza. – A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem – korábban 2010 elején a Vasasnál –, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek az első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen."

 

A tréner hozzátette, menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje a „válás körülményeit", ezért jövő szerdán, sajtótájékoztató keretében informálja részletesen is a közvéleményt erről az ügyről.

„Azt viszont elöljáróban le szeretném szögezni, hogy az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban" – tette hozzá.

MTI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik