A kis MTK nagy falat volt az FTC-nek

Vágólapra másolva!
2009.09.16. 20:58
null
Horváth kapus ment Paul Shaw elől
Címkék
Meglepetésre az MTK II második csapata jutott tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójából, miután hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost.

A bajnoki után a kupában is örökrangadóra került sor, igaz, a Ferencváros ellenfele ezúttal az MTK második csapata volt.

A párosításnak így a zöld-fehérek voltak az esélyei, és Fitosék támadó szellemben is léptek fel. Már a második percben helyzetbe került Mamic, ám éles szögből ellőtt a kapu előtt.

A folytatásban is a Ferencváros maradt fölényben, egy ízben Mamic fejese a kapufáról ment mellé, de Paul Shaw is hatalmas ziccert rontott. A félidő utolsó percében is Mamic szerezhetett volna gólt, de Horváth kapus óriásit mentett.

Az MTK örülhetett, hogy gól nélkül megúszta a játékrészt, de szünet után már a kék-fehér csapat jutott előnyhöz. Nagy Tibor jobbról indult el befelé, és miután nem támadták, ballal kilőtte a bal sarkot.

Az FTC az 56. percben kettős cserét hajtott végre, két csatár lement, kettő bejött, Ferenczi Istvánra és Igor Pisanjukra várt a góllövés feladata. Ám a következő találatot nem ők szerezték, hanem Molnár Marcell, aki egy gyors kontra után lőtt 14 méterről a kapuba.

Az MTK II ezzel 2–0-ra megnyerte a mérkőzést, és „bosszút állt” az első csapatért.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

3. FORDULÓ

MTK BUDAPEST II–FERENCVÁROS 2–0 (0–0)
Hidegkuti-stadion, 800 néző. Vezette: Erdős J. (Tóth V., Szalai Z.)
MTK II: Horváth A. – Nagy T., Ladiszlai, Kelemen D., Forró – Gál A., Ladányi (Kornis, 84.)– Kákonyi (Lázok T., 61.), Nikházi, Pál Sz. – Molnár M. (Dobó, 91.)
Edző: Cseh András
FTC: Holczer – Joaquin, R. Wolfe, Csiszár, Alcántara – Fitos, Ashmore, Morrison, Abdi (Pölöskey 63.) – Shaw (Ferenczi, 57.), Mamics (Pisanjuk, 57.)
Edző: Bobby Davison
Gólszerző: Nagy T. (1–0) az 50., Molnár M. (2–0) a 77. percben
Jó: Horváth A., Kelemen D., Nagy T., Nikházi, Molnár M. ill. Morrison
MESTERMÉRLEG
Cseh András: – Az első félidőben megilletődötten és gyengén futballoztunk, a másodikban feljavult a játékunk, és megérdemelten jutottunk tovább.
Bobby Davison: – Négy meccsre való helyzetet hagytunk ki. Nem terveztem Ferenczi István beállítását, mert pihentetni szerettem volna a Debrecen ellen, de muszáj volt pályára küldeni, sajnos ő sem tudott segíteni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik