A kétfrontos harc már fárasztó a DVSC-nek

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 11:39
null
Nehéz lesz megismételni a korábbi sikereket (Fotó: Szabó Miklós)
Az NB I 10. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott a DVSC-TEVA az MTK Budapest otthonában, ami azt (is) jelenti, hogy a címvédő ötödik idegenbeli fellépésén továbbra sem tudta megszerezni első győzelmét a bajnokságban. A Herczeg András vezette Loki az őszi idény eddigi részében tetemes hátrányba került az éllovas Videotonnal szemben, ráadásul csütörtökön az Európa-ligában a PSV ellen kell helytállnia.

– Két pontot veszített, vagy egyet szerzett a Debrecen a Hidegkuti-stadionban?
– Az első játékrész kiegyenlített futballt hozott, a szünet után viszont fölénybe kerültünk, és volt lehetőségünk a gólszerzésre is – felelte a DVSC-TEVA klubmenedzsere, Herczeg András, miközben a csütörtöki rivális, a PSV Willem II elleni bajnoki mérkőzését nézte a  a televízióban. – Benne volt a győzelem a játékunkban, ugyanakkor a döntetlen is reálisnak mondható.

– Aki ránéz a táblázatra, azt látja, hogy a bajnokság egyharmadánál csak a hetedik pozíciót foglalja el a Loki. Aligha tévedek, hogy nem ilyen szereplést remélt az induláskor.
– Nem kezdem sorolni, milyen változások történtek a keretünkben a tavaszi idényhez képest, azonban tény, az MTK otthonában is megmutatkozott, a támadójátékunk enyhén szólva nem acélos. Mégis, ha hiányérzetem lehet valami miatt, elsősorban az idegenbeli szereplésünket kell megemlítenem. Öt meccsen háromszor is gólképtelenek maradtunk, ez bizony kritikája a játékunknak. Egyértelmű: jobb szereplést remélem, és tudom, jobbak is leszünk.

– Nem említ neveket, azonban nyilván arra gondol, hogy a tavalyi Debrecenben Vukasin Polekszics, Bodnár László, Mészáros Norbert, Szélesi Zoltán, Rudolf Gergely és Feczesin Róbert is alapembernek számított. Ennyire megérzik a hiányukat?
– A múlttal felesleges foglalkozni, nekünk előre kell tekintenünk. Az utóbbi három összecsapás, vagyis a Sampdoria, a Vasas és az MTK elleni kilencven perc azt mutatta, kijöttünk a gödörből, hibázik, aki leír bennünket. Mindig is tudtuk, a nemzetközi szereplésért áldozatokat kell hozni. A sikernek ugyanis nem titka, hanem ára van.

– Valóban úgy tűnik, nem könnyít a helyzetükön, hogy a bajnokság mellett a nemzetközi porondon is helyt kell állniuk.
– Egy esztendeje már-már bravúrral ért fel, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés mellett a hazai sorozatokban jól szerepeltünk. Aligha kell bizonygatnom, nem ugyanaz, amikor heti egy bajnokira kell készülnie egy csapatnak, vagy ha két bajnoki fellépés között még a PSV ellen is kötelezettsége van. Az Artmedia, a Maribor vagy éppen a Kolozsvár példája is mutatja, a kelet-közép-európai együttesek életében nemegyszer nagy visszaesés áll be a BL-szereplést követően, de a közelmúltbeli riválisaink, a Lyon, a Fiorentina és a Liverpool is szenvednek egyelőre hazájuk bajnokságában.

HERCZEG ANDRÁS VÉLEMÉNYÉT A PSV-RŐL ÉS DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik